Jul, Jul, alltså.. jul!!!

I år, har det varit en av de bästa jularna någonsin. Förrförra året var också väldigt bra, då grät jag nästan när jag öppnade mina julklappar, så lycklig var jag då. Men i år alltså... Det är snö ute, mycket snö ute. Vi hade massa god julmat (trots att jag på grund av min strasbourg-resa inte orkade äta så mycket), massa gott julgodis. Hela släkten (nästan) kom hit. Det var ganska många julklappar, så man kände sig liten igen då man fick massa massa mer än alla andra. OCh sen fick jag THE Most Awesome Christmaspresent EVER! Nämligen en 19" datorskärm, HD, widescreen! OCh en plattång á Björn Axén, och Dima Bilans nya album!! JAG HAR ÄNTLIGEN ETT DIMA BILAN ORIGINAL!!! I WANNA DANCE!! *tjalalla*

Strasbourg

Kom nyligen hem från Strasbourg där jag varit på klassresa. Eller ja, jag kom hem söndag kväll runt halv åtta, sedan har jag sovit, vart hos Dr. Spock, klätt granen, ätit mat, burit upp julklappar, gjort julklappar, köpt klänning etc.
Egentligen ska jag sitta och slå in julklappar nu, men jag var tvungen att fixa en sak först, så då kikade jag in här ett tag också. Frukost måste man ju få i sig också.. jaja.
Resan till Strasbourg var på ca 2½ dag, vilket innebar att vi var borta i fem dagar (tur och retur u know). Satt i en buss med 32 elever (inklusive mig) och 3 lärare i fem dagar, FEM DAGAR. Och det finns inte mycket att göra på en buss. Men kvällarna på vandrarhemmen kompenserade för det!
Måste stänga ner nu =/

Ingen Jul utan Jöback

I fredags var jag då på Peter Jöbacks julkonsert i Göteborg. Det är ganska svårt att beskriva hur bra han är, hur bra konserten var. Dock tyckte jag att Aftonbladet lyckades ganska bra. Länk till deras recension längst ner i inlägget.
Jag och min far tog en omväg på vägen till Skandinavium då vi aldrig tidigare gått dit från just det hotellet vi bodde på, så ja, vi tappade bort oss lite. Lost in GBG. Sen när vi väl kom dit försökte jag få ett foto av scenen, innan showen väl hade börjat, ja men då kommer en snäll säkerhetsvakt fram till mig och säger att systemkameror är förbjudna på den här konserten. Perfekt... Så det blev därför inga bilder därifrån.

Musiken börjar, Jöback kommer in på scen, han tar ton och börjar sjunga. Hans otroliga sångröst fyller arenan. Men jag kan inte riktigt slappna av, den där jobbiga vaktens ord snurrar runt i skallen på mig. Inte ens vid andra låten, en av mina favoriter, Jag kommer hem igen till jul, lyckas jag slappna av.

Sedan kommer den, fjärde, femte låten, jag kommer inte ihåg, Decembernatt (Hallelujah), jag drar efter andan och känner lugnet komma i vågor mot mig. Varje Hallelujah ger mig gåshud och jag känner hur jag blir tårögd. Direkt efter spelas Snön Föll, nu kommer tårarna på riktigt.

Allting var bra

allt var glömt

trodde jag

tills jag tittade uppåt och


Snön föll

och plötsligt kom tårarna

snön föll

jag saknade dig så

jag mindes den natten

när allting tog slut

jag minns hur jag satt där

och tittade ut och hur snön föll


Jag får kämpa för att hålla tårarna tillbaka, jag kan ju inte börja gråta nu.

Disneymedleyt följer senare, man kan inte låta bli att le när det kommer. Kalle ankas underbara fågel, de sju dvärgarnas sång, Lady och Lufsen. Det är bara för underbart. Några "duetter" följer därpå med countrytrion  Cookies 'n Beans, samt låten Trumslagarpojken/Fred på jord tillsammans med Declan O'rourke. Några smakprov från nya skivan och Peters tolkning av Gethsemane från Jesus Christ superstar. Det var förmodligen höjdpunkten på hela konserten, jag höll andan ett bra tag innan jag insåg att jag var tvungen att dra in ny luft. Blicken rätt in i kameran, de känslorna, de orden, den inlevelsen. Jag var helt... trollbunden! Det är för synd att han inte har med den låten på någon av hans skivor (vad jag vet om), för den passar honom så bra.

Även om mellanpraten kanske behöver komma lite mer från hjärtat och inte verka så inövade så är det ändå en konsert värd pengarna. Peter ger en äkta känsla av jul då han delar med sig av bitar från sitt eget liv och ger tips och råd för hur man ska leva sitt eget. Lev i nuet, dröj inte kvar i det förflutna. Ta tid att hitta dig själv, få insikt i ditt liv. Du kan inte tränga bort skam och obehagliga tankar, ta hand om dem och få dem att försvinna för gott istället, även om du kanske måste bära med dig en del av dem.

Ett A-, eller kanske 4+, 4½ tomte av fem möjliga, Mvg - (svagt mvg låter så negativt, för det var verkligen mer än svagt mvg). Det blir mitt betyg. Med mellanprat som kommer direkt från hjärtat blir det ett MVG+, A+, 5+, 5 tomtar av 5 möjliga.

Här är länken till Peters framträdande år 2004 där han sjunger Gethsemane. Kan tyvärr inte bädda in videon så ja, ni får som sagt länken. http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=16275715

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article6279965.ab

Vägen framför andra: kärleken

Kor 13:4 Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.
"Love is patient, love is kind. It does not envy, it does not boast, it is not proud. It is not rude, it is not self-seeking, it is not easily angered, it keeps no record of wrongs. Love does not delight in evil but rejoices with the truth. It always protects, always trusts, always hopes, always preserves."

Jag brukar vanligtvis inte citera bibeln, men bara för att jag inte är troende betyder det inte att jag inte finner vissa ord i den kloka. Just detta stycke, från första Korinthierbrevet, är helt underbart.

Petrus Jöbackus im Skandinavius

På fredag är det då dags. Peter Jöbacks julkonsert i Göteborg. Åker klockan halv två (eller två, kommer inte ihåg) från tågstation, och jag och pappa kommer fram runt fem. Göra sig i ordning, äta mat, sen drar man iväg. Jag kommer att ta massa foton på konserten och även på lördagen efter då jag ska gå på Liseberg. Full review on sunday!

Pics

Ända sen jag köpte min Nikon har jag gått runt hemma och typ tagit kort på allt. Nu har jag äntligen lagt in bilderna på datorn. Bjuder på två st här:

Euforin håller i sig

"Eufori är en känsla av lycka som bland annat kan framkallas som en berusningseffekt av vissa droger." - Utdrag från Wikipedia



Visste att det var något knep med min lycka, den är för långvarig för att vara normal ;)
RSS 2.0