Two weeks to go!

Uppdateringarna kommer väl inte allt för tätt just nu, men hallå, det är sommar! 

Fast just nu är det faktiskt lite för varmt hemma, det är tropisk hetta som gör allt som inte stavas b-i-k-i-n-i, varmt att gå runt i. Man kan knappt andas på övervåningen, och inte ute heller för den delen. Morgnarna funkar, och kvällarna likaså. 

Och det är nu, mitt i denna hetta, som mina släktingar från England kommer och bor hos oss i en vecka. Och det är nu, mitt i denna hetta, som jag börjar packa inför flytten till Linköping. 

Än så länge har jag fixat ihop fem lådor med påslakan, böcker, musik, film, dataspel, nintendo 8-bit, sega mega drive, vhs-spelare, dvd-spelare, och massa mer. Mitt kök är 60-tal, men mitt vardagsrum blir 90-tal med vhs:en, nintendot och segat. Jag antar att jag inte riktigt har växt upp, för jag älskar att titta på gamla disneyfilmer. Lady och Lufsen, Pongo, Lejonkungen! Åh, det är så kul! 

Kanske är det bra att behålla barnasinnet, bara det inte går utanför filmens värld. Och det kan jag garantera att det inte gör, för till vardags är jag rockig och hårdhudad.... eller ja, ibland. Jag älskar fortfarande rosa vattenkannor och små gulliga värmeljushållare. Heh... vet inte vart jag vill komma med detta.

Någon sommarbild ska jag försöka få upp till veckan också, jag vet att jag är seg. Nu bloggdesign tänkte jag prova mig på också, men det blir när jag köpt en ny dator och med den även Photoshop (Yah, min gamla stationära är ju lite trasig sådär...).

See ya!

sommarmatten

Gick så bra i början... nu har jag fastnat. Rotekvationer kan vara superkul (säger vi i alla fall), men det finns en sistauppgift på ett prov, som jag inte klarar av, jag har börjat gissa, för det finns bara tre alternativ, men eftersom siffrorna byts ut så lyckas jag alltid få fel... 

Sen älskar jag när de ger uppgifter som det inte finns exempel på. Det är inte lätt att lösa dem då. (Nej, jag snackar inte om + och -, utan en jävla massa e)

Men... det går väl på något sätt. Det är bara att göra om, och göra bättre.

äh vafan

Just precis så kände jag när jag skulle försöka hitta på en rubrik till detta inlägg. Sedan insåg jag att den passade perfekt, för de orden har flugit genom min skalle så himla många gånger idag. 

#1.Tvingade mig upp ur sängen lite tidigare imorse pga en mardröm som bara kom tillbaka så fort jag slöt ögonen. 
#2. Stengången behövde rensas från ogräs. Den är inte liten. En fjärdedel, kanske en tredjedel blev gjord idag.
#3. Ryckte upp vissen förgätmigej, tillsammans med ett myrbo. 
#4. Det satt massa långbensspindlar överallt på altan.
#5. Tiden gick allt för fort. 
#6. Vi hade bara päronsplitt och piggelin hemma i glassväg. 

Men idag har jag sått nytt liv också. Jag ska nämligen försöka ha ett körsbärsträd i min lägenhet, ett väldigt litet ett. Kärnorna sitter i jorden i en fin liten hink utomhus nu, förhoppningsvis kan de växa till sig och bli ett träd (som jag klipper ner när det blir för högt). Sedan funderar jag på en jordgubbsplanta och några smultron.... vi får se =)


Lägenhet!!!!

Och där var lägenheten fixad också! 3 km från Centrum kommer jag att bo, i en lägenhet på 43 kvadratmeter. 

Jag kan ju säga att jag mår ganska bra alltså...

Norrland - my future home

För ungefär en kvart sedan kom jag hem från Norrland. Jag har sett vattenfall och forsar, lekt bergsget och vandrat i skogen, provat nya maträtter och träffat nya människor. Jag har helt enkelt haft så jävla kul som man bara kan ha. Mycket bilåkande blev det, men det var det värt. 

Jag har gått längs med ett vattenfall, verkligen gått på klipporna bredvid där det vanligtvis forsar ner vatten, och jag har suttit mitt i vattenfallet också! 

Så kom jag hem, gick in på Studera.nu och granskade mitt intagningsbesked. Jag ska bli civilingenjör i Medicinsk teknik! Imorgon ringer vi och bjuder på en lägenhet, och förhoppningsvis så flyttar jag i mitten av augusti. 

Jag kan bara säga en sak. Lycka är....

Daily dose of squee

Jag såg den här videon på Dailysquee.com, och seriöst, det måste vara det gulligaste jag sett på... säg ett år eller så. 

myfuckedupcomputer



Bara för att visa hur min stationära dator ser ut för tillfället. 4 bits grafik. Mitt grafikkort är tydligen trasigt. Jag är lagom glad.

Baktanten slår till igen

Idag blev det tomat-rödlök-mandel-scones samt kladdkaka. Sconesen blev jättegoda, tog två på direkten (men jisses vad kladdig degen vart!), men kladdkakan har jag inte smakat på än, tänkte vänta tills far min kommer hem. 

Vackert väder skulle det vara idag, solsken och molnfritt. Än så länge har inte molnen skingrat sig, solen har inte fått en enda stråle igenom. Så därför bakade jag. 

För att inte förstöra min träningsgrejs så borde jag gå ut och gå, fast jag funderar på att åka med pappa ikväll och grilla, så då blir det en mil på cykel. Och om jag stannar hemma kan jag gå ut och gå då. 

Vi får se, jag är inte på humör för något just nu, munnen är full av blåsor och jag är allmänt nere. Tölit värre. Men men, dra på lite Gyllene tider så blir man på glad igen :D

Ragdoll...

Ragdoll. Så otroligt söt som man bara kan bli när man är katt. Jag vill ha en. Men måste vänta tills... ja, jag har fått ett jobb så att jag har pengar för att försörja både mig själv och katten. De är lite dyra i drift pga matvanorna, och sen kostar de mellan 3000-10 000 om man ska ha en renrasig katt. Men om några år.. då ska jag skaffa en.
RSS 2.0