Pepparkakshus!

Igår gjorde jag ett pepparkakshus, med en liten julgran med ljus i. 

Blev väldigt nöjd eftersom det är första gången som jag gör ett eget efter egen mall. =)

Sleepless

Jag kan seriöst inte sova just nu för att det blåser så mycket ute. Vinden viner utanför fönstret och någonting (vette fan vad) skakar pga det. Det går inte att sova. Det blåser storm ute. Eller som Yr.no säger: Frisk bris på 10 m/s!

bloggdesign

Har lekt lite med designen, insåg dock att headern inte var klar... men den får se ut sådär tills vidare.

Julstämning

Lussebullar, pepparkakor, glögg, mandlar, russin, julstjärnor, julmusik, tomtedukar och änglakrukor. Det är julstämning på hög nivå här hemma, och efter söndagen kommer det finnas julgardiner, fler julkrukor, ljusstakar och säkert någon tomte. Nu mår jag bra!

Hockeynörd

Igår levde jag upp till mitt rykte som hockeynörd. Efter matchen (som FBK tyvärr förlorade, men vilken sista period!) fick tjejerna som jag gick med, mig att vänta utanför hockeybussen på spelarna. Jag tror att vi väntade i 40 minuter ungefär. Jag fick tag i fyra nya autografer (hade ju redan en del), bland annat Wallins och Jönssons. Seriöst, Jörgen Jönsson! Han sa att det var klart han hade tid med en autograf, jag hade ju väntat så länge. Och Wallin tackade för att jag kom. Jag svimmade inombords. 

Busschauffören var cool och jättesnäll! Liksom, bara så ni vet. 

Kvällen blev lyckad, jag kom hem typ halv tolv men det var det värt. Att få träffa spelarna var helt otroligt underbart. Och det är ju typ enda chansen jag har att se dem, nu när jag inte bor hemma längre.

Review: Breaking Dawn

Igår var det äntligen dags, premiären av Breaking Dawn, del 1. Det var några år sedan jag var ett äkta Twilightfan, men det hindrade mig inte från att se filmen! 
Som vanligt när det gäller Twilight-seriens filmer så var det 15-års gräns på denna också, till en början. Men, vi bor i Sverige. Här har vi upprörda 11-14 åringar som skickar mail till Sf och de som bestämmer över åldersgränser och klagar, gråter, skriker och förmodligen kommer det några hot här och där. Och vi får ju inte glömma föräldrarna till dessa barn, som tycker att det är så synd att inte deras små änglar ska få se på filmen. 

Twilight, första filmen, var det 15 år på, om jag inte minns fel (och det är precis det som står på dvd-omslaget). rätta mig om jag har fel, men faller inte då argumentet att "vi har följt serien från första början" ? Speciellt med tanke på att de som är 11 nu, var mycket yngre än så när första filmen kom ut. 

Men, nu ska inte detta handla om åldersgränsen på filmen (även om åsikterna är många) utan själva filmen. Hur var den? Hur stor del av bokens handling fanns med? 

Skrattretande än väl första ordet som ploppar upp i huvudet, fast då tänker jag på en specifik scen. Jag tycker att filmens handling höll sig ganska bra till boken, men samtidigt var det ganska längesen som jag läste den. Några stora skillnader fanns det dock (men jag ska inte spoila för de som inte sett den än), men jag kan inte påstå att de var dåliga. Jag är nöjd med filmen, den gav skratt, kärlek och även en del rysningar. 

Om någon 11-åring har lyckats ta sig hit och läst detta inlägg, jag rekommenderar inte att du ser den här filmen utan en förälder. Eller ens då. Jag blev smått traumatiserad av en av slutscenerna, och kan lätt säga att jag inte tänker få mina barn med kejsarsnitt! Det var en obehaglig och blodig scen, som inte passar sig för den yngre publiken. 


captcha



Yeah, för alla har ju ett omega på tangentbordet, och det ryska alfabetets motsvarighet till G. 

Ser just nu på filmen: Blast from the past, eller Rätt upp i 90-talet som den heter på svenska. Helt sjuk, men faktiskt väldigt bra.

Pro Active

Dog lite inombords. Varför? Tv-shop har ersatt reklamen på tv6 just nu. Nej, det är inte det som är jobbigt. Det är när Justin Bieber hoppar in i rutan och säger "Använd Pro Active, för finnar är inte coolt!" och slår även till med kommentaren "Varför ska du använda Pro Active? För det gör jag!" Urk. 


Inatt ska jag köa för biljetter till en jubileumskravall, det kommer att bli... intressant...

Spontan

Jag klippte mig idag. Helt oplanerat, total spontant. Efter kundmötet på HU drog jag hem, gick till frisören, fick en tid 45 min senare och nu sitter jag här, nyklippt och snart på väg till en föreläsning. Vad fan hände egentligen? 

Kort blev det i alla fall, och jag är överlycklig. Slänger nog in en bild senare ikväll, men nu blir det något smått att äta innan föreläsningen.

Hemmakväll

Fick besök av Daniela i några dagar, nu är jag dock ensam igen. Ska försöka göra det lite mindre ensamt med ljud och god mat, fast jag måste handla först (kylskåpet börjat att bli tomt!) 

Om jag finner tid ikväll ska jag börja greja med bloggdesignen, tycker att den är... lite väl lila. 

Tills dess blir det projektarbete!
RSS 2.0