Engelska...

Jag har inga problem med det engelska språket, jag tycker faktiskt att engelska är kul och ganska lätt. Detta gäller inte när jag måste läsa en vetenskaplig artikel om blodanalys på 20 sidor. Jag läser en mening och förstår ungefär hälften. Om ens det...

Det enda sättet för mig att läsa igenom den är att läsa högt, annars tappar jag bara bort mig och ger upp. Nackdelen med att läsa högt är att man får ont i halsen, och det hjälper inte när man redan har en blåsa precis i svalget.

Antar att det bara är att bita ihop, speciellt om jag ska ha läst dessa 20 sidor tills imorgon. Men lite får jag väl klaga?

Mirakelkur

I fredags vaknade jag upp med tungt huvud, ont i halsen och illamående. Det tog inte lång tid förrän jag insåg att jag hade dragit på mig en rejäl förkylning. Envis som jag är drog jag mig iväg till körlektionen där min körlärare gav mig en huskur att prova för att bli frisk. C-vitaminchock! Bomba kroppen med c-vitamin var 20:e minut första dagen, sedan varje timme andra dagen.

Det där med var 20:e minut lät lite mycket för mig, och jag hade inte tillfälle att åka till en hälsokostbutik för att köpa riktiga c-vitamintabletter (inga brustabletter!). Min variant blev att äta två clementiner ungefär varannan timme. Det blev nästan ett kilo första dagen. Idag vaknade jag upp utan feber, utan halsont, utan snuva och mycket, mycket piggare. Lite hängig är man ju fortfarande, men jag har aldrig blivit så mycket friskare över en natt förut. Ett mirakel indeed!!

körkortsteori

Körkortsteori är kul. Helt seriöst, jag tycker att det är jättekul att sitta med de där testerna på kvällarna och sedan på körlektionen få beröm för att jag är så duktig med teorin. Tänk om det kunde gå lika bra med körningen... fast jag ska ju inte klaga, det går ändå ganska bra för mig. Med rätt inställning och lite jävlar anamma (eller kanske lite sisu) så kommer jag att ha det där körkortet innan jul! Perfekt julklapp till mig själv! 

Har ju redan bokat uppkörning och teoriprov så nu får jag ju se till att vara klar tills dess ;) 

Det blir inte så mycket uppdateringar just nu, mest för att jag med skolan och körningen har ganska mycket att göra. Och så har jag några personliga prövningar att ta mig igenom. 
RSS 2.0