Halloween!

Ikväll är det halloweenfest på Kårallen, och jag ska dit! Satt igår och sydde på min dräkt (och lite idag), och den blev faktiskt jävligt bra, i alla fall om man jämför med hur den såg ut innan.. hehe..

Detta har jag gjort med den:
- Fållat upp den ca 18 cm
- Förvandlat den bortklippta biten från fållningen till ett bälte
- Skapat en V-ringning (förut var den liksom ovanför nyckelbenen typ..)
- Sytt in den i midjan
- Sytt in den i ryggen
- Sytt in den vid bysten
- Sytt fast ändarna på kragen så att den står upp när man fäller upp den



Tror att kvällen kommer bli awesome!


Imorgon väntar städ, mat och tvätt. Samt en jävla massa plugg.

Sy, sy, sy, plugga, plugga, plugga

Mina dagar består just nu av att sy och plugga. Jag har en halloweenkostym som ska sys om tills på lördag, och bokstäver som ska sys på min overall. Och sen måste jag plugga matte, och jobba projektarbete. Mitt i allt ska jag även hinna laga mat, städa och sova. 

Som tur är har jag min gamla, men trogna, symaskin. Så det går lite snabbare att sy än vad det hade gjort om jag vart tvungen att göra allt för hand. 

Frost... och tåg

Frosten har kommit till Värmland, eller ja, den kom hit för ett tag sen, men detta är första gången som jag ser den. 

Solen skiner ute också, så det är extremt vackert. 

Det enda som är lite tråkigt är att jag ska åka hem idag. Jag har verkligen haft det jättemysigt här, men, som man säger... All good things must come to an end. 

Så vid tio ikväll kommer jag att vara tillbaka i min lägenhet. Imorgon väntar plugg, kontrollskrivning, matinhandling och städning. 

Men först, lite mer plugg. Och lite shopping.

Freedom!

Jag är hemma. Verkligen hem hemma. Värmland. Den lycka jag känner är svår att förklara. Jag kom in genom dörren, tog ett djupt andetag och utbrast "Män gu va gôtt de dôfter da!". Man tänker inte på hur de doftar (alternativt luktar) när man bor där, men har man varit borta ett tag...
Jag upptäckte snabbt alla förändringar som pappa gjort, lite bordsflyttning, lite ljus här och där, flera tavlor på väggarna. Jag gillade det, det var kul att se att han har anpassat sig till att bo själv. 

Här i Värmland har hösten kommit snabbt däremot. I Linköping finns ändå de flesta löven kvar på träden, solen skiner och det är inte riktigt så kallt ute. HAH! Här regnar det i dag, och backen är fylld av löv! Jag hoppas bara att jag tog med kläder som klarar av detta väder...Som tur är har jag lite kavajer och sånt i garderoben som jag kan använda... hihi. 

Nä nu kan jag inte sitta här längre, jag har en krönika att skriva (funderar på att skriva om Värmland <3) och så måste jag göra mig iordning för stan! Och skolan! (Besöka gymnasieskolan kommer att bli kul!)

Anatomi, schmanatomi

Det där med fokus och koncentration har väl aldrig varit min starka sida. Speciellt inte idag. För imorgon får jag åka hem. Imorgon har jag tenta. Imorgon är det en dag kvar tills min krönika ska vara klar och inlämnad. Imorgon måste jag få någon form av ording på lägenheten så att jag faktiskt vill komma tillbaka. Imorgon är dagen då allt händer. 

Jag är extremt nervös inför tentan, just nu känns det inte som om jag kommer att klara det. Just nu är allt bara skit. Klockan är halv nio. Jag lägger mig om max en och en halv timme. Försöka att gå upp vid nio är mitt mål, då har jag fyra timmar innan jag måste åka hemifrån, då hinner jag plugga lite mer. Men jag är fortfarande nervös, som fan. 

Om ni missade det så var den International suit up day den 13 oktober. Kostymerna är fortfarande kvar i Värmland, så jag fick improvisera lite. Såhär såg jag ut, och jag måste ändå säga att jag blev ganska nöjd. 


Mycket snack och lite handling

Rubriken beskriver mig ganska bra, om man tittar på de senaste veckorna i alla fall. Att helt plötsligt vara tvungen att plugga stenhårt kommer faktiskt som en chock för mig. Samtidigt vet jag att det är det enda sättet att klara av tentan på måndag. Anatomi och Fysiologi, en otroligt intressant kurs, men något svår. 

En timme efter tentan går tåget hem mot Värmland, åh underbara värmland. Där väntar ett fullspäckat schema med skolbesök, kompisträffar, shopping, släktbesök och plugg inför skrivningen som jag har på fredagen. Skulle ha gått på hockey, men just de dagarna jag är hemma spelas ingen FBK-match. 

På tal om hockey, vad fan händer med färjestad?

intensiva veckor

Tenta-p börjar den 17oktober, med en tenta i Anatomi och Fysiologi. Vilket innbär att jag kommer ha några intensiva veckor framför mig, fyllda med plugg. Och jag måste samtidigt hålla ordning hemma. 

Var hos tandläkare i fredags, fick reda på att jag hade hål, bokade tid på lördag för att laga det. På lördagen fick jag en annan tandläkare som inte bara berättade för mig att mina visdomständer i underkäken har kommit upp, varav en av dem har lagt sig ner och kanske, men förmodligen inte, kan leda till inflammation i tandköttet. Hon sa även att jag inte behöver laga hålet om jag bara tandtrådar och munsköljar mer, för då kan det läka av sig själv mha flouret. Om jag hade lagat hålet skulle det bara öka risken för att få fler hål i samma tand. 

Så jag var lite glad när jag gick därifrån. 

Och nu ska jag börja plugga, eller ja, äta, sen plugga.
RSS 2.0