Banana Republic

Idag var det London som stod pa schemat! Reafynd som heter duga pa en trench coat som skulle kostat 150£ men var nedsatt till 49£ =) Och sa hittade jag den senaste boken i Vampire diaries serien, helt underbart! 

Imorgon ar det Wizard of Oz som galler samt lite nyarsfirande "hemmavid". Om jag inte namnt det forut sa ar jag i England och halsar pa slaktingar ;)

!

Nu åker jag till England, lycka!

Fôgglera va borte

Igår var jag ute och gick med pappa, och vi träffade på några söta fåglar. Idag tänkte jag ta kort på dem så jag tog med mig lite bröd och kameran ut i skogen. Idag blåser det väldigt mycket... så jag träffade inga fåglar. Men några foton tog jag ju ändå, för det var så underbart väder ute! Inte för att de går att ladda upp... internet vill inte idag. 

Igår var jag även på hockey, vilket idag innebär total lycka. Vinst med 3-1, bra match, tryck på både stå och läktare och så fick jag träffa en av mina kompisar också. För om det är något som jag saknat i Linköping så är det hockeyn, det har blivit två matcher av två möjliga. Den femte januari blir det hemmamatch mot HV71 och den ska jag gå på! Sen får jag vänta till februari innan FBK hälsar på i Linköping igen...


Klenträ

Det blåser 13 m/s ute, det knakar i huset så mycket att det känns som om det ska blåsa sönder och jag ser på Morden i Midsomer. Snart går väl strömmen också. Perfekt kombo. Får hoppas att jag kan sova inatt bara... jag som är så lättskrämd.

Tissetatt



Det sägs att valpögon kan få en att smälta, men jag tycker faktiskt att katter är gulligare. De är så fina och helt... underbara. Det lär väl ta några år men jag ska få min Kilmowskij tillslut =) 

Idag har det varit en slappardag, ingenstans att åka, inget speciellt att göra. Så jag har suttit och stickat i två-tre timmar och tittat på massa tv. Och nu när jag är ute på landet blir det lite mer isolerat, jag kan inte ens prata i mobiltelefonen utan att stå ute! (mottagning = 0, funkar bara för sms) Men imorgon och förmodligen en vecka framåt är det fullt upp med kompisar, släktningar och Englandsresor ;) 


Julstök

Knäck, jansson, julskinka, julklappsinslagning, julklappsshopping, tomteutplacering och lite stickning, det har jag hunnit med idag. Imorgon blir det att klä julgranen och göra chokladkola. Nu ska jag sticka lite mer, vill bli klar med min halsduk innan jag drar till England över nyår! 

Botemedel

Jag har ju inte mått så bra de senaste två veckorna. Illamående var dag, ont i magen och sånt. Nu har jag äntligen hittat botemedlet, det kallas för "Värmland". På väg hem igår mådde jag inte alls bra, det blev till och med så att jag bad pappa ringa vårdcentralen och kolla om jag fick komma in på en koll idag. Eftersom jag numera bor i Linköping så gick det inte, då måste jag ringa om en akuttid och bla,bla,bla. 

Idag är första dagen på två veckor som jag vaknar utan illamående. Igårkväll kunde jag till och med äta lite. Så det är ganska lätt att komma fram till slutsatsen att orsaken till allt har varit psykologisk, utlöst utav stress och annat småttogott. Nu är den "läskigaste" tentan avklarad, jag är hemma på säker mark igen, det är tyst(!) utanför mitt fönster (inga grannar som ska in i garage eller så) och det är julstämning på hög nivå. 

Så nu ska jag gå upp, duscha, tända en brasa och äta frukost för första gången på.. ja två veckor nästan. 

Och ikväll blir det julstök!

Att göra: sista minuten

Imorgon kl 14 då händer det. Ögonblicket jag väntat på i flera veckor. Tenta i Linjär Algebra. Mitt hjärta får vingar! Eller... snarare magen eftersom jag kommer vara så äckligt nervös inför tentan. Men det ska bli oerhört skönt att ha gjort den, och jag har en känsla av att jag kan klara den. 

Efter denna otroligt befriande tenta kommer då onsdagen, då ska jag åka hem till Värmeland, träffa gamla kompisar, träffa familjen, julstöka och äntligen få bort tankarna från skolan. (Tills den 25:e i alla fall, då börjar jag plugga igen)

Men innan allt detta underbara händer är det vissa saker som jag måste göra. 
1. Repetera inför tentan, ganska rejält eftersom jag nästan inte gjort något de senaste tre dagarna
2. Packa väskan, ska helst vara klart innan onsdag.
3. Städa lägenheten, kan göras på onsdag morgon. 
4. Hämta ut tågbiljetter, så fort snön slutar snöa utanför.
5. Kolla in julklappar, som sedan ska inhandlas i karlstad. 
6. Andas, kan hinnas med emellan dessa aktiviteter. 
7. Baka smulpaj, tisdag kväll händer detta, för att fira att tentan är över!

Bäst att jag börjar med plugget redan nu då..
jag kan ju hoppas på att det ser såhär mysigt ut när jag kommer hem (bild från förra året)

mission impossible

Jag har:
kläder för 2½ vecka
dator
tre par skor
necessär
smyckeskrin
2 böcker
1 mattebok + räknehäften
en jacka
kamera + kameraväska
random laddsladdar och usbminnen

Allt detta ska ner i en medelstor resväska. Det går inte. Jag tror att jag måste lägga till en sportbag, och banta ner kläderna lite. Wish me luck!

inspirerad

Såhär mitt i LinAlg-plugget, illamåendet och musiken blev jag inspirerad. Den här videon är underbar, låten är underbar, allt är helt enkelt underbart! 

quick fix

eftersom den förra headern såg fucked up ut så använder jag en gammal tills dess att jag fixat en ny =)

från himmel till helvete

Efter en underbar klassfest i torsdags så kom såklart dagen efter. Dagen efter är för mig ett begrepp som innebär extrem trötthet och någon form av sjukdom(oftast feber). Gårdagen bjöd däremot på magont och illamående, åh vad lyckan från nattens händelser bara försvann på tre sekunder. Det blev sängen hela dagen, tre mackor och lite vaniljglass (Mumma). 

Idag kändes det bättre när jag vaknade, men jag vågar inte hoppas på för mycket. Vill in till stan och hämta ut tågbiljetter samt inhandla någon julklapp. Sen måste jag även plugga lite Linjär Algebra eftersom jag har tenta på tisdag. 

ps. gillar att jag har en granne som visslar julsånger varje gång han ställer in bilen i garaget (under min lägenhet)-

promenad och bakning

I lördags ställde jag mig i köket och förberedde mig för att baka lussekatter. Plötsligt blev jag illamående och la mig i sängen för att vila istället. Två och en halv timme senare vaknar jag av ett sms. Det blev inga lussekatter den dagen kan jag säga. Söndagmorgonen såg ljusare ut, och lite senare på dagen lyckades jag baka 30 goa lussebullar. 

Idag tog jag mig i kragen och gick ut på en promenad med en kompis. Var borta i två timmar (inräknat ett snabbt stopp på ICA), vilket gav mig ungefär 1 mil. Nu sådär massa timmar efter värker benen ganska rejält. Så imorgon tänkte jag promenera till skolan, plugga lite med klassen och sen promenera hem, alt. ta bussen hem om jag har väldigt mycket värk. 

Nu jävlar ska jag komma i form! Och såklart plugga till tentan som jag har nästa tisdag...

Snön har kommit

I förrgår kom snön. Det var lagom kul att cykla på morgonen, men det gick bra. Idag var det mer snö men renare vägar, och grusade! När jag cyklade till skolan igår skrev jag ett rim i huvudet. (Hur man nu skriver i huvudet)

Oj,oj, oj här gick det inte särskilt fort
Inte om man spelar på säkra kort
Både snö och is jag på gångbanan ser
Att salta och grusa är väl inget för er
Varför tog jag cykeln undrar ni då
Ja, det tänkte jag inte så mycket på
På bussen krävs det pengar för att åka
Och man vill ogärna med chauffören bråka
Så därför tar jag mig på cykeln lite mer tid
Även om jag kanske hamnar i diket bredvid

Overall och over-all-städning

Idag var det meningen att jag skulle baka lussekatter. Det får bli nästa helg istället, för idag behöver jag städa. Tog igår tag i lägenheten på allvar genom att äntligen bära ut lite grejer i förrådet, och det kommer nog att bli en vända till idag. Är det julstädning? Nä, de vette fan. Men städning är det i alla fall. 

Sedan ska jag dra på mig overallen och cykla in till stan för att hälsa på min kompis och hennes kompis som är på besök från Värmland. Och sen blir det nog lite projektarbete... och matte...

Någon djup krönika blev det inte denna gång, men stay tuned! Snart trillar nog orden ur mig, förhoppningsvis. 


Fredagstankar

Vi kör på nåt djupt imorgon, någon krönika eller så. Men ikväll säger jag bara: Fan vilken dag. Klar med sista projektleveransen, nu är det bara en konferens och efterstudie kvar. Två föreläsningar på raken - svårt att hålla sig vaken. Trötta ögon, inte okej, det är bara att ta fram glasögonen. 

I helgen ska jag skriva CV som till veckan ska skickas ut till framtida sommarjobbchefer. Studiebidrag får man ju inte under sommaren, vilket innebär att jag inte har någon inkomst alls under två månader (får inte särskilt mycket i maj heller om jag förstått rätt). 

Nu blir det NCIS och sedan Sex and the City 2!
RSS 2.0