I'm alive!

Har kommer en kort uppdate sahar tvo dagar innan jag aker hem. Sitter pa mitt kontor i Italien, solen lyser in genom fonstret och retar mig for att jag tvingas vara inomhus, usch. Sista uppgiften pa jobbet blev att gora en etikett till Honung fran Cantina, det gar helt okej faktiskt, fast den etikett jag gillade minst av de fyra jag gjorde, var den som mina arbetsgivare gillade mest... italienare ar lite speciella....

Jag har i 8 dagar suttit och jobbat pa en MAC, jag tycker inte om det, det ar krangligt, men det gar. Saknar min PC. Nagot som jag inte saknar dock ar snon i Sverige, visst gillar jag sno, men inte nar jag haft solsken och 20 grader i tre veckor.
Kommer hem fredag kvall, ska forsoka lagga upp ett inlagg da, annars blire lordag.
Btw. bast av allt... 9 april - SM-final nr 3, FBK vs. ???, jag har biljett, jag fyller ar, gissa vem som ar glad...

Italien

Underbart. Varmt. Italienskt. Glass. Pizza.

sista kvällen

Efter att ha kämpat med resväskan i över en timme är jag nu näst intill klar. väskan väger nu 17 kg, den går att stänga och jag kan lyfta den. Var dock tvungen att byta då den första var så hög att jag knappt kunde lyfta den. Är smått skeptisk till resväska nr 2 då ett av låsen har en förmåga att gå upp, spec när den är så proppfull som den är. Men ett spännband borde lösa det problemet, hoppas jag. Hade jag varit större och starkare hade jag tagit med en bag + en väska. Men det blir lite för mycket för lilla mig. Packåsnestyle är inte min grej liksom. Blir intressant hur jag ska klara av att dela resväska med två andra när jag drar till England i fem dagar...

Nu sitter jag och rippar över några cd-skivor till datorn, behöver lägga in lite ny musik på min mp3. Lite smått stressad måste jag ändå erkänna att jag är, lite nervös också. Halsen gör lite ont, huvudet känns lite tungt. Det släpper när jag väl sitter på planet till Italien, eller när jag kommit in i lägenheten i Italien. 

Blir nog att lägga sig snart, ska upp vid åtta och behöver då vara pigg och alert. 

Jag åker snart till Italien. I tre hela veckor. Det är helt sjukt. 

Hoppas att jag har tillgång till internet, eller ja, det måste jag ha för jag ska lämna in en krönika. 

Arrivederci!

Sista skoldagen i mars

Idag gjorde jag min sista skoldag den här månaden. På söndag tar jag tåget upp till El schtockolmo och på måndag blir det flyg till l'italia. Jag kommer tillbaka den 1 april, på kvällen, och dagen efter är det högskoleprovet. 

Så vad gör man såhär näst sista kvällen i värmland? Jo, jag tar en paj, sätter mig vid tv:n och tittar på HV71 - AIK. Sedan ska jag göra klart ett skolarbete och börja packa. Mitt i allt detta ska jag se på lite tv, kanske lite vampyrer, äta någon kaka och slappna av. Hehe, lycka till. 

Jag ska se till att slänga upp ett inlägg imorgon om mina tankar inför Italien, för sen vet jag inte hur mycket jag kommer kunna uppdatera. Vi har fått ganska kryptiska meddelanden om internet där nere, men förhoppningsvis kommer jag ha tillgång till det flera gånger i veckan. 

kramar

Good guys in their bad days

Som rubriken avslöjar kommer detta inlägg handla om killar, och inte vilka killar som helst. Jag har hittat fyra videos som visar fyra av mina favoritartister. Gulliga, snälla, omtänksamma killar är vad de är vanligtvis. Men det fanns en tid då även dessa sötnosar var bad boys med attityd! (Åh, vad jobbigt tjejig jag är nu eller hur?) Dessa videoklipp kan i alla fall inte jag slita ögonen ifrån. 

Vi börjar med...Dima Bilan. Han har nu blivit en såndär mysig kille som skriver kärlekslåtar (bland annat) och gör lite sådär småsexiga videos. Jag har grävt fram hans första video, där rånar han en mack och tar någon annans tjej. Det är eld, vapen och attityd!



In med Darin, nu är det ju kärlek på hög nivå med "You're out of my life" och "can't stop love", och det var det även för några år sedan, men lite kaxigare, och lite sexigare. (Inte bra kvalité på videon, men hittade ingen annan)



Och så har vi Adam Lambert. Vi har väl alla hört låten "Whataya want from me" ? Här har vi något helt annat, lite mer rått, mer... POW!



Och jag avslutar med Peter Jöback, när han var en Sinner. Kan se den här videon flera gånger om, mina ögon är fortfarande klistrade vid skärmen. DAMN! Säger jag bara. Finns det en ung heterosexuell motsvarighet till den här killen någonstans? 




That's it, nu ska jag inte vara så... angeliqa-ig. Det blir mycket Boysboysboys omkring mig, och vissa dagar är det svårare att tona ner det. Men, then again, varför ska man dölja den man är? Det är ju inget fel med ögongodis, right?

Helt fucking otroligt overkligt

Dagen D var kommen. Sista matchen jag kommer få se från ståplats innan jag åker till Italien. Sista chansen att personligen ge min teckning till #51, Rickard Wallin. Sista chansen att skrika sig hes på en månad. Sista chansen att få jubla och vara sådär äckligt otroligt lycklig. 

He shoots, he scores, GOOOOOAAALLL!! Wallin får äran att göra första målet, sitt 100:e mål i elitserien! (Som dock inte nämns i någon nyhetsartikel än, men speakern sa det tre ggr)

Sedan blev det fyra assist av lagkapten Wallin, och titeln Matchens Lirare var säkrad. Jag blev överlycklig och det var med darr i benen, pirr i magen och ett brett leende jag skyndade till Fancorner efter slutsignal. Där var det tomt. Inte en enda liten junior stod och väntade på Matchens lirare. Det var då oron kom.

Skulle inte wallin komma dit? Var det inget Fancorner idag? Jag och min kompis tog mod till oss, gick in i shopen och frågade. "Nej det är det inte, det är inte det på hela slutspelet." Besvikelsen var enorm. Allt för många barnförbjudna ord snurrade runt i huvudet, inget var dock tillräckligt starkt för att beskriva hur jag kände. Det sög helt enkelt. 

Nu när Walle tillslut blev Matchens Lirare, så har de inte Fancorner. Jag fick inte ge min teckning, jag fick ingen autograf, jag fick inget kort, jag fick inget leende. Istället ställde jag mig vid FBK Center och frös tills min pappa kom och hämtade mig. Tror att jag fick se en förbijoggande Mikael Johansson, men hade helst velat se en Wallin. 

Nu blir det att posta den där teckningen, så kommer den förhoppningsvis fram innan jag drar till Italy. Kanske får man svar också. Det vore ju trevligt. 

Matchen var dock helt otroligt overkligt bra. 7-3 slutade den, mycket jubel blev det, några fina bilder fick jag och en massa massa kärlek.

Lite Mer Musik

Idag är jag på väldigt bra humör! Jag har lämnat in balklänningen för att bli upp/insydd, jag har hunnit börja på en del uppgifter, jag har fått äta god mat, jag har sovit länge, jag har fått frisk luft. Som följd av detta braiga humör kommer nu en liten lista med supermysiga låtar som lämnar lite eftertanke. Det är Peter Jöback som står för sången, längst ner i inlägget finns en spotifylänk med alla låtarna. 

1. Inget vi får vill vi ha kvar
2. Wicked Game
3. Stockholm i natt
4. Sing
5. I
6. Inte redo än
7. Du har förlorat mer än jag
8. Jag sjöng varje sång för dig
9. Sinner
10. Gå inte förbi
11. Guldet blev till sand
12. She 
13. Ingen skyldighet
14. Glömskans tåg
15. Heal
16. Hollow
17. Everybody Hurts
18. Han är med mig nu
19. Jag står för allt jag gjort
20. Varför Gud?

Jag är väl medveten om att det inte är Peter Jöback som gjort alla dessa låtar, men det gör dem inte mindre bra ;) 

Enjoy: Best of Jöback

ibland vill det bara inte...

Italien om 8 dagar. Innan dess har jag:
1 st globaliseringsdebattartikel á 3 sidor
1 st spelanalys
1 st varumärkesuppgift á 20-30 sidor
1 st analys av redovisning
att skriva. 

Det här kanske inte verkar så jättemycket. Jag menar, jag får ju jobba på nr 2 och  4 i skolan, och faktiskt nr 1 också. Hell, jag får jobba med alla i skolan! Men i skolan får man inget gjort. Där skrivs inga 3 sidiga uppsatser och analyser. Idag är näst sista dagen på mitt lov, hur många av dessa uppgifter tror ni att jag jobbat på under lovet? EN! Och jag har precis börjat på nummer två. Den första är inte ens klar, den är bara negativ och stressig, den är inte jag! 

Ibland vill det bara inte för en. Ibland orkar man inte skriva. Och ibland orkar man inte med lärare som ger en fyra fucking uppgifter innan man ska åka till italien, veckan efter ett fucking jävla lov. 

För att citera Jörgen Kalitzki:
"Nej, seriesegern förlorades inte i den sista omgången i lördags. Det var inte fucking Johan Davidsson som stal den med sin jävla puck i tom jävla kasse eller domarjävelns dumma jävla beslut att stjäla ett regelrätt jävla mål för Bollklubben."

Nej, lovet försvann inte pga skolan. Det var inte fucking *insert teachers name here* som stal ditt jävla lov med en uppsats eller jävla *insert teacher no 2's name here*'s beslut att lägga in en fucking stor inlämning sista skoldagen innan du åker. Det var du, som inte tog vara på lovet utan blev SJUK och bestämde dig för att skjuta upp alla uppgifter till sista dagen.

så var vi här igen....

Ja, fredag igen. Veckan har gått sjukt fort. Kan bero på att jag sovit till 12 varenda dag och varit sjuk men... nää. Nu har jag en hel del skolarbeten att ta tag i, har första inlämningen på torsdag =D YEY! 

Idag hyllar jag dock spontaniteten och går ut! Sen skulle jag egentligen på hockey imorgon, men det blir inget, har en farbror från England som kommer hit. Och så var det där med skolarbetena... 

Tio dagar kvar, sen blir det italien i tre veckor också! Fast då finns det en risk att bloggandet kommer att avta, vet inte hur det är med internet dit vi ska.. hehe. 

Alltså jag har inte så mycket vettigt att skriva idag, det har hänt absolut ingenting under veckan i och med att jag vart sjuk så. Litet musiktips: Fall out boy - Thnks fr th mmrs ÅH den är så bra!

Rewind: Venice & Germany

Idag tar jag er tillbaka till det underbara Venedig. Eller, jag ger er en bild därifrån i alla fall. Jag var där hösten... 2007, tillsammans med mamma. Vi var där i fem dagar, hade bra väder i tre, var friska i fyra. Hehe, jag blev matförgiftad på torsdagen, inte så trevligt. Tips: ät aldrig chokladpudding som stått framme i en monter. Förstår inte ens hur de kan servera sådan... Anyways, där nere upptäckte jag också italiensk medicin, något som kom att bli en favorit. Medicin mot illamående som faktiskt fungerar har jag inte hittat någon i Sverige än, men där nere fanns det! 

Så här har ni en gondoljär, med mössa och tröja och allt vad det innebär. Han visslade dock inte... jag och mamma stod vid en bro i en halvtimme och visslade för att få gondoljärerna att hänga på, det fungerade ibland ;) Och kul hade vi!



Sedan hittade jag en mapp på mitt usb som hette Tysklandsmix. Det var lite blandad musik som jag lyssnade på när jag åkte ner till tyskland med klassen 2009. Lägger upp så mycket av den som jag kan i en spotify lista (jag har lite mysko musik, så allt finns inte.), så kan ni väl låtsas att ni sitter på en buss påväg ner mot Tyskland med 35 pers =D tysklandsmix

Från botten till toppen

Denna dag har gått från att vara sämst till bäst. Vaknade inatt vid halv tre av illamående vilket resulterade till övernattning på badrumsgolvet. Klockan 06.10 samlar jag kraft och lägger mig på soffan istället, där föblir jag sovande till 13.10. Smått neutral eftermiddag, inte mycket till mat, mest sömn. Sen började hockeyn. 

SAIK - FBK, en ruskigt viktig match. Kunde tyvärr inte se den på tv, utan följde via aftonbladets kommentatorsupdate. Åh, vilken spännande match. Slutade 2-6, dvs vinst till FBK. Nära till Hat-trick av Wallin, men enligt C+, AB, FBK's hemsida och HL så styrde han inte in 2-4 pucken. Attans. Men, men, nu är vi tvåa i tabellen i alla fall. 

Vet att det är mycket hockeyuppdateringar just nu, men hallå, slutspelet börjar ju snart! Freak som jag är kan jag inte låta bli att dela med mig av mina tankar =D

Nu blir det att försöka sova, fast med tanke på att jag det senaste dygnet sovit ca 12 timmar, så får jag nog lägga mig och skriva lite på en ny novell/ungdomsbok.
RSS 2.0