blixtar och dunder

första blixten som slog ner i lördags riktade in sig på vårt modem, så nu är vi utan internet och telefon till och med imorgon tidigast. Lyckades låna lite uppkoppling av pappa på hans jobb men har suttit med skolarbete ett bra tag nu och det är dags att dra sig hemåt.

Jag...

har stora nyheter, som jag ska skriva om imorgon.

Summer rain

Har precis fått uppleva sommaren första sommarregn. Ja, okej, det är inte officiellt sommar än, men idag var det upp mot en 25-30 grader i solen och vi satt ute på håltimmarna för att sola! Och jag med min otroliga solupptagningsförmåga har redan börjat få lite färg! Kanske har börjat få en bra grund i tid till skolavslutningen! 

Det började som sagt regna förut, stora biffiga regndroppar. Och sedan kom åskan och blixtarna. Jag är såklart livrädd för åska och blixtar såvida jag inte är hemma (och det var jag såklart inte) så det var lite obehagligt måste jag säga. Speciellt när man kom till torget och man såg blixten på himlen och hörde åskan bara någon millisekund efter. Belysningen på Bergqvist skor försvann också i och med åskan, och jag såg att Burger King hade lite problem med att få sina skärmar att visa menyerna. Inte kul!

Men lite mysigt måste jag erkänna att det var, när man satt i skolan och regnet kom och sedan hörde man åskan mullra lite.

ms. I'm on a mission

Idag var det en sådan där dag då man bara vill ligga kvar i sängen hela dagen. Men även jag insåg att det var dags att gå upp när klockan var elva. Det var längesen jag låg kvar så länge, flera år skulle jag tro. 

Någon timme senare tog jag fram cykeln och drog iväg. Klockan var då 13.37 enligt min mobil. Jag cyklade ner till Tynäsudden, en otroligt fin del av orten där jag bor. Udden består av klippor och jag bara älskar att sitta där och njuta av utsikten efter att ha cyklat. Hemvägen är dock inte lika mysig då den för det mesta består av uppförsbackar på flera hundra meter. Det var lite kallt ute idag, och solen var täckt av moln, så det var inte riktigt lika mysigt på udden som det kunde varit. 

Är stolt över att jag lyckades cykla lika snabbt hem från som ner till udden, med tanke på alla uppförsbackar. 15 minuter tog det, dvs 30 minuter totalt på en mil nästan exakt. När jag kom hem var klockan 14.25. Det var bara att gå in och sätta sig vid datorn, jag har en historiauppsats som ska in på torsdag. Men men... hoppas att jag kan få lite inspiration nu när jag har rensat skallen.

En odödlig modeikon

För några månader sedan fick vi en uppgift av vår historialärare. Vi skulle skriva en uppsats. Den uppsatsen ska vara inlämnad nästa torsdag. Jag har precis börjat på den. Och trots att det ämne jag valt kändes smått omöjligt tidigare idag så känns det nu mycket bättre. Jag inser att jag har valt ett väldigt bra ämne och jag kan vinkla det på så många olika sätt! 

Vi var tvungna att skriva en "fråga" och min löd ungefär såhär: Påverkades Marie Antoinettes värderingar och tankar av hennes uppväxt eller var hon helt enkelt blind för verkligheten. 

Ja, det är klart att hon påverkades av uppväxten, vem gör inte det? Men jag kan utveckla det så mycket mer. Jag gjorde nyss upp min plan för hur jag ska skriva (behöver låna en del böcker innan jag kan börja skriva, för det finns inte mycket om hennes uppväxt på internet) och jag insåg hur mycket mer än bara uppväxt jag kan ta med. Jag ska skriva om hur hennes värderingar sedan påverkade Frankrike och de omkring henne. Jag känner att jag lätt kan få ihop fyra-fem sidor om detta, speciellt om mina reflektioner ska med också. Plus ett antal bilder. Oh jag känner verkligen för det här!

It's not that simple

Började på ett nytt projekt idag. Jag hoppas att det kommer att bli bra, jag har en känsla av att det kommer att bli det as well. Slänger upp en liten bild på hur det ser ut just nu, det blir inget mer tecknande idag för jag orkar verkligen inte med det. Hoppas att jag kan komma en bit på vägen imorgon, ska försöka att verkligen lägga ner mig på det här, har börjat inse att det inte räcker med tre timmar för att bli klar med ett porträtt. Inte om det ska bli bra i alla fall.



Baby, it's not that simple.

color, color and more color

Gjorde en ny design inför databasdesignen.. och jag gillade den så mycket att jag gjorde om min egen blogg...


Det är ju vår nu, och då älskar jag att få fram de ljusa vårfärgerna. Jag verkligen älskar våren, blommorna kommer fram, solen värmer äntligen och man behöver inte ha på sig fem lager med kläder för att hålla sig varm. Och när våren kommer så blir man påmind om hur kort tid man har kvar i skolan. Snart är det sommarlov!! Men... nu har jag blivit tillräckligt gammal för att fixa ett sommarjobb på allvar, jag har försökt och försökt och nu har jag kanske fixat tre veckor på ett företag som håller på med medicin (perfekt för mig då det är något jag vill arbeta med i framtiden) och jag kanske kan få till någon vecka hos ett företag som håller på och byter datasystem och behöver hjälp med att rensa ur det gamla. 


RSS 2.0