SNÖ!!!!

Det är massa fin snö ute, så jag ska inte sitta inne länge till utan jag ska ut och bygga pulkabacke! Men först, skall jag bjuda på några söta "Vinterkatter" från Icanhascheezburger.com
Bara för att jag älskar katter och snö. På tal om saker jag älskar så vann ju FBK utematchen i söndags! Riktigt bra match måste jag säga! Och otrolig stämning på utearenan! WOHO SNÖ!!

Utematchen! Flipp eller flopp?

Så... julstressen har tagit en hel del på mig, det märks, för jag har svårt att äta. Får knappt i mig en smörgås till frukost. Jag hoppas att det går över snart, för jag är trött på att vara ständigt hungrig. 

Julafton är nu över, julklapparna blev jag nöjd med och julgodiset var underbart gott (är fortfarande) och idag blir det hockey. Den stora utematchen mellan FBK och Frölunda är ikväll, pucken släpps klockan 19.32. Just nu är arenan inte ens halvfull. Det känns som en flopp, men har man tur så bidrar stämningen till något så att det blir roligt ändå. Här i värmland kommer det att bli max -10 grader, så kallt blir det ju inte heller som tur är (då hade jag inte gått). Efter hockeyn blir det efterfest i den riktiga arenan. Jag hoppas på en trevlig kväll, och det är ju så att det blir vad man gör det till. Go FBK!

Julkrönika

Nu är det julafton. Jag ska snart lägga mig, eftersom klockan är 00.26 och jag ska upp vid 08.30.
Min julkrönika publiceras i NWT idag, ni som inte har nwt kan läsa den här: http://nwt.se/mera/chatter/ runt kl. 12 tror jag den kommer upp.
*gäsp* Jag måste sova.
God jul allihopa!

Hon får jobba, hon får streta

Nu blir det ett ganska kort inlägg, för jag ska faktiskt iväg till mina kompisar för att fira att jullovet äntligen är här! 

Idag har jag suttit med en hel del julklappsrim. Det är någon galen idé som jag fick att vi ska rimma på alla julklappar i år, fastän vi inte gjort det sen jag var liten. Så nu sitter jag och tänker in i det sista! Nödrim är både jag och pappa bra på, så vi har allt lyckats att få ihop en hel del bra rim! 

För att citera mig själv om det faktum att skolan är slut (for now) :

"Nu är det slut på läxor och lektioner
Jag hoppas att på triss få vinna miljoner
Två nätter kvar, sen är juldagen här
Då blir det knäck och klappar och allt vad julen innebär"

Det här är en del av julen, min favoritdel av kalle anka. Enjoy people! Det är snart JUL! (som står för Jesus underbara lovsång enligt Gud på SÄG.)



Nördvarning

Att jag är en nörd har jag vetat länge. Men att jag var en sådan extrem mattenörd hade jag ingen aning om. Jag har nämligen bakat pepparkakor idag. Här är resultatet....


(klicka för större bild)

"En bitmap består av ett rutnät av fyrkantiga bildelement, ofta kallade pixlar" bara så ni förstår den fjärde kakan.

Nästa år blir det väl ekvationer på pepparkakshustaket och symboler på sidorna av huset. 
Här är förresten en bild av mitt hus som jag gjorde i år. 

Ursäkta, har jag kommit fel?

Igår kväll var jag på julkonsert i Göteborg med pappa. Vi såg Shirley, Sonja och Sanna. Det tog dock inte lång tid innan jag började undra om jag satt mig i fel arena. Skulle inte jag på en julkonsert? Björn Kjellman sjöng en oerhört dyster psalm om att lägga granris på hans grav, Sonja ylade på latin och artisterna turades om att lovorda varandra så att man inte skulle gå miste om hur bra alla var, oavsett ålder, kön och nationalitet. 

För det var ju faktiskt så att det inte bara var svenskar med i denna julkonsert. Brandur Enni från färöarna som var med i melodifestivalen för några år sedan var med på ett hörn, dock mest som hackkyckling pga sin unga ålder. 

Efter pausen fick vi höra Björn prata om hur olika piloterna låter på ett flygplan beroende på vart man ska. Sedan kom det in en "nämn ett land i europa och ett årtal och jag skall sjunga dess bidrag i Eurovision song contest" lek, som jag inte förstod vad den hade med jul att göra. De band dock ihop det fint genom att göra om schlagerlåtar till jullåtar, men återigen, schlager + jul? 

Publiken började gå redan när andra akten börjat. När "The finale" som de kallade det, knappt hade slutat, reste sig en femtedel av publiken. Artisterna hann inte ens gå av scenen förrän halv publiken var på väg ut ur dörren. En minut senare börjar Brandur sjunga O Helga Natt. De som får dåligt samvete av att de är på väg ut vänder sig om och står kvar under de två följande låtarna, för att sedan rusa ut innan blommorna ens delats ut. Det måste känts tungt att stå där på scen och se hela publiken bara resa sig och gå innan man själv ens hunnit av scen. En annorlunda version av stående ovationer kanske, nej, bara en dålig julkonsert. Jag får mer julkänsla i bilen med en Peter Jöback CD.

Och det var just på grund av honom som jag hamnade i Lisebergshallen den 18/12 2010. Därför att i år gav han sig inte ut på någon Julkonsert själv. Jag fick inte höra hans ljuva stämma sjunga Decembernatt LIVE. Inte i år. Så därför kände jag mig tvingad till att boka "De tre S:en", därför att jag ville gå på en julkonsert. Det floppade. Nästa år går jag hellre till kyrkan om inte Jöback tar sig i kragen och ger sig ut på vägen igen. 

Som tur var, så fanns det en, eller till och med två positiva saker med konserten. De lyckades med sitt Disneymedley. Och det hade med sig Måns Zelmerlöw. Denna vackra varelse kommer in på scenen med klass, stil och en helt annan nivå av sång än de andra. I halvsmörig outfit får han även okända låtar att verka bekanta och han bringar ett helt annat ljus, ljud och liv i konserten. Han är dock, tyvärr, inte med på alla konserter, inte ens hälften. Det är sorgligt. 

Så mitt tips till er är att åka till affären och köpa Peter Jöbacks jul-cd, där får man åtminstone valuta för pengarna och definitivt mer julstämning!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen2010/article8182605.ab

Week 50, the final countdown

Händelsefull vecka. TIME-dag, tal, redovisning x2, spex, sovmorgon, prov, middag ute, julgranspyntning, tomteuppackning, kolabakning, pepparkakshusihopsättning och i helgen julkonsert, göteborg, liseberg, mys, tv, <en vecka kvar till jul. Jag måste lägga mig när som helst så att jag orkar upp halv åtta i morgon (det kommer jag inte göra ändå men...)

"Är det en dator?"
"Nej, det är en macintosh" 
- SÄG spexet 2010

Rörigt värre jag vet, men mina glasögon ligger på nedervåningen så jag har fruktansvärt ont i ögonen. Då orkar man inte med en del grejer, typ skriva på datorn. 

BTW! Ni som glömt att skicka julkort till era kära kompisar kan ju skicka ett Gott Nytt År kort istället. Jag skickade iväg julkort till mina kompisar i år och det var uppskattat! Jag själv föredrar också riktiga julkort istället för mail/sms/facebookmeddelande , det är liksom... det hör julen till. Precis som det gör att stå i två timmar med ett pepparkakshus, få slut på kristyr, stöka ner hela köket, trilla på isen på väg från skolan, missa bussen med en meter och... oj då... got a bit carried away. 

Nu ska jag lägga mig, imorgon är det julkonsert och kanske får jag se Peter Jöback också!! Happy Happy!!

Bara på låtsas

Bara på låtsas spelade igår på torget, jag verkligen älskar dem. Därför slänger jag upp ett snabbt inlägg innan går och lägger mig med deras musikvideo till Vad är jag. Hope U like!


Graciöst värre

Jag har haft fullt upp i helgen och hann därför inte skriva något inlägg igår. Jag satt och skrev på ett tal (som jag höll idag) och jobbade på två julklappar. 

Men OH vad roligt jag har haft i helgen! Nu snackar vi klassfest, skridskoåkning, bio, födelsedagsfika, pianospelande och ommöbleringar. Japp, nu har vi matsal i vardagsrummet och vardagsrum i köket samt tv på pianot som vi fick i torsdags och två tv bänkar på övervåningen. 

Höjdpunkten på helgen var dock skridskoåkningen! Jag drog iväg med en kompis till Mariebergsskogen och prövade konståkningsskridskor! Jag vill ha sådana! Fast utan taggar, de går att slipa ner har jag hört. Mina hockeyrör känns för maskulina, men jag kan inte åka med taggar. Anyways, vi åkte runt där på den lilla isbanan, fick min kompis att släppa taget om staketet som fanns i mitten genom att åka med en pingvin som egentligen är för de små som inte än kan åka skridskor. Så vi två åkte runt där med varsin pingvin, drog åt oss en hel del konstiga blickar av föräldrar. Efteråt hade min kära kompis med sig varm choklad och smörgås åt oss. Och så började det snöa! ÅÅÅÅH alltså jag är bara för kär i snö. Och varm choklad. Och skridskor. Allt blev bara helt f-ing otroligt. Julstämning på hög nivå när det till råga på allt spelades "Santa Baby" och "Santa claus is coming to town" i högtalarna runt rinken. 

Efter det blev det en biokväll med Harry Potter, mörk och läskig film btw. Kan inte förstå hur den kan vara från 11 år faktiskt, när de försökte sätta 15 års gräns på New moon. Jag blir lätt mer rädd och traumatiserad av HP än NM. Och jag är ändå 18....

Huskur: Illamående

Imorse tänkte jag "Jag kan lägga mig en stund, må bättre och komma lite senare till skolan." så jag gick och la mig, sov en timme och vaknade sedan (som man brukar göra). "Jo men det går, det försvinner om en stund" sa jag till mig själv. Efter tio minuter av kexknaprande och liggastillande insåg jag att "nej, ingen skola för mig idag". Vad hade hänt? Illamåendet hade hänt. För andra gången den här veckan fann jag mig själv liggandes i soffan med armarna för magen och den eviga frågan "varför jag, varför idag?" snurrandes i huvudet.

Fast det var inte i huvudet som det snurrade, tack gode gud, utan i magen. Illamående kan ju faktiskt sitta i både mage och huvud, sitter det i magen är det lättare att bli av med enligt mig. Yrsel är lite jobbigare att bota utan någon form av medicin. Jag hade en jättebra medicin hemma som jag köpte i italien för några år sedan, Moment hette den, fungerar jättebra mot matförgiftning, yrsel m.m. bäst-före datumet på den var tyvärr 2008, så den fick hamna i sopkorgen. 

Efter en snabb research på google hittade jag flera huskurer mot illamående. Jag är inne på den femte nu. 
1. Är salta/osalta kex, bara för att ge magen något att jobba med. Detta brukar vanligtvis funka för mig, men inte idag.
2. Drick vatten till kexen. Vatten är snällt. 
3. Dra på dig ett par seabands! Dessa ska vanligtvis hjälpa mot åksjuka och illamående i samband med graviditet. Finns att köpa på apoteket. Än så länge har de inte gett någon verkan (förutom när jag åker bil)
4. Ät en mjuk macka med smör. Jag valde en enkel jättefranska med smör på, mjukt bröd är också snällt för magen och det salta i smöret kan vara väldigt gott. 
5. Äpple. Helst grönt. Ska påbörja denna nu faktiskt, hoppas att det går!
6. Avslagen coca-cola. Detta tips hittade jag på varenda sida om huskurer mot illamående, så den borde ju fungera. Har ett glas framme nu och väntar på att bubblorna ska gå ur...
7. Har hört att tugga på ingefära eller göra ingefärste ska hjälpa, detta är dock inget som jag har hemma så jag tänker inte göra det. Jag hoppas bara att illamåendet ger sig vid sexan. 
8. Vid akut hjälp då man inte vet orsak. Ring en läkare. Snälla.

Under denna tid, ligg still, helst raklång.

Jag har aldrig varit en sådan människa som gillar huskurer, har prövat en del i andra sammanhang utan resultat. Medicin är bra! Läkare finns av en anledning. Men när det gäller sådana små saker som illamående så är det värt att försöka. Så om ni har problem med något, googla på huskur *problem*. Det finns tips som i många fall hjälper.


Jag har blivit med....

....Piano! Efter en hel del tjat och gnat på far min har jag äntligen fått ett piano! Själva pianot var gratis, det var bara flytten av det som kostade en del. Men nu står det här! I mitt vardagsrum! Jag kan läsa noter hyfsat, och hittar tangenterna ganska lätt också, så jag har suttit ett bra tag nu med psalmboken framför mig och bara spelat, spelat och spelat. Jag hittar inte ord! Det är så otroligt roligt! 

Ett svart piano á la Nyström är det, tillverkat i min hemstad <3 Det låter ganska bra enligt mig, inte för att jag kan sånt där, vi ska nog dra hit en pianostämmare så att det låter rätt! 


Bob! Ed! Help!

Min humor är kanske inte den bästa. Den är ganska vrickad faktiskt. Det är just därför som veckans videoklipp är lite... speciellt. Det finns en remix av den med Usher, fast ljudkvalitén var så dålig, så jag vill inte lägga upp den. 

En get, ropar på hjälp av sin vän bob, som svarar....




Jag gillar't!

Christmas Shopping!

Åh, idag har det varit en bra dag. Idag har jag nämligen fått shoppa! Nej, jag är ingen galen shopaholic, men det är kul att shoppa. 

Så lite julshopping har det blivit, ett par nya kängor till mig, riktiga strumpor, öronmuffar och sen lite julklappar. Det börjar ju trots allt närma sig jul, och jag vill helst vara ute i god tid med julklappar så man slipper stå där sista veckan och trängas med alla andra last-minute-shoppers. 

Nu har snön äntligen kommit på riktigt till värmland också. Jag har mitt Winter Wonderland utanför mitt fönster.Det eldas i kaminerna, glöggen dricks och pepparkakorna äts. Åh, vad underbart det är med vinter! Nästa vecka blir det julbak och skridskoåkning samt bio!

Don't underestimate Gravity

Gravitation är något som vi alla påverkas av. Annars skulle vi inte stå på jorden. Det är också därför vi landar på marken när vi trillar. Det är också därför det gör ont, eftersom gravitationskraften är såpass stark att man landar hårt ner i marken. Skulle korsa vägen för att hoppa in i bilen efter att jag kommit från bussen idag. Vägen är täckt med snö, så jag ser inte isen under. SCHWOPS! Oj då, vad gör jag på backen? Det enda jag kunde ta emot mig själv med var mitt knä, då jag har en väska i vardera hand. Nu, två timmar senare, ömmar det rejält. Jag antar att jag kommer att få stå ut med ett blått knä ett tag. Så vad vill jag ha sagt? Underskatta inte en igensnöad väg, och underskatta framför allt inte gravitationskraften. Det gör ont.

3 december... 3 veckor kvar

Three weeks left until Christmas! Åh, vad underbart. Jag är helt besatt av jul. Det är utan tvekan den bästa högtiden under året! 

Denna vecka har varit ganska händelselös, det har varit prov, projektarbete och tidiga dagar. En viktig sak har dock hänt, det hände idag. Det senaste avsnittet av The Vampire diaries släpptes inatt! Jag har väntat på det här i tre hela veckor! 

The Vampire Diaries är en tv-serie från the CW. Den handlar om vampyrer *shock!*. Sweet Stefan *som bara äter djur!* träffar Snygga Elena *människa* och blir såklart kär. Bad Boy Damon, Stefans bror kommer in i serien och "förstör" Stefans liv. (Frågan är om en så snygg skådespelare som Ian somerhalder faktiskt kan förstöra något)

Skäl nummer ett att titta på serien: Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R Mcqueen, Michael Trevino ... Behöver jag verkligen fortsätta? Denna serie är fylld med snygga killar som gör serien så mycket mer sevärd. 

nummer 2: Nina Dobrev, Candice Accola, Katerina Graham, Vi har en hel del Kick-ass tjejer i den här serien som lätt kan visa att de inte tar skit från någon! 

nummer 3: Oändliga cliffhangers! Skaparna av den här serien är helt grymma på att skapa cliffhangers! Jag sitter och biter på naglarna efter varenda avsnitt! 

Såklart är handlingen otroligt bra också och efter att man sett ett avsnitt kan man gå in på thomas-galvin.com och läsa hans hysteriskt roliga Recaps! 

Vampire Diaries sänds på kanal 6 varje torsdag kl 20.00 samt fredag kl 18.00. I sverige har vi kommit till avsnitt 3 i säsong två, i USA är de redan framme vid avsnitt 10. Säsong 1 finns att köpa på cdon.com. 


Little drummer boy

Idag fick jag ett mail från min pappa. Den innehöll en video av en liten underbart gullig ca 3-årig pojke, som sitter och spelar trummor! Jag som är väldigt barnkär föll på direkten för denna otroligt snuttiga grabb. Han är ruskig talangfull! See for yourself!

RSS 2.0