Valborg!

Det är lite glest mellan inläggen, men hellre det än att jag skriver om massa skit. (Fast det gör jag ju ändå...) 

Men idag är det en bra dag, för idag är det valborg. Nu ska jag inte komma och påstå att jag faktiskt firar valborg med att gå och kolla på brasa och ha fest med 30 pers eller något. Nej, det har väl aldrig varit min grej, när jag var yngre drog vi ner till hamnen och kollade på brasan, spelade lite på hjul och sånt. Men de där chokladjulen och ballongpilkastningarna är nu endast ett minne blott, förra året fanns det ett chokladjul, som verkade vara byggt av scouterna eller något liknande. Inte så jättekul kanske... sen regnade det också. 

Så i år blir det en lugn kväll hemma! Eller inte... några tjejer kommer över och så ska vi äta massa godis och se på film och bara mysa. För att sedan gå upp halv åtta dagen därefter och åka till Linköping på lägenhetsvisning.. YEY! 

Det blir nog en trevlig kväll trots allt, och om vi ändrar oss så finns ju brasan bara 3 km bort...

Hemma på säker mark

Från ett tiogradigt och molnigt Sevenoaks till ett tjugosexgradigt och soligt Göteborg till ett tiogradigt och regnigt Karlstad. Ja, några väderväxlingar har det varit under dagen, men nu är jag äntligen hemma. 

Nu när jag är hemma är det dock lite grejer som skall tas hand om. För det första är det ju såklart väskan som skall bort. Sedan har jag 6 uppgifter i skolan, varav 3 som ska vara klara på måndag. På Torsdag ska jag jobba, och förmodligen halva fredagen också. På Söndag ska jag åka upp till Linköping och kolla på en lägenhet. Mitt i allt detta ska jag hinna med en fika på stan med kompisarna samt hitta lite tid ute i solen så min bränna från England underhålls. 

Det kommer nog att gå, lite stressigt blir det men jag kommer ju tjäna pengar och sen när skolarbetet är klart kan jag slappna av ett bra tag. Skolan är ju snart slut så... hehhe...

London Calling

Fast ändå inte, jag är faktiskt i Sevenoaks. Japp, nu är snart min tredje dag i England slut, klockan är halv nio (halv tio svensk tid) vilket kanske inte ses som sent för vissa, men har man varit uppe sen sju och gått runt i en främmande stad i strålande sol så blir man ganska sliten. 

Igår var vi i London, gick på Camden Market, besökte ett fränt ställe som hette Chin Chin Laboratories (tell u all about it when I get home), gick på Borough Market, Waterstones, Strada och lite mer. 

Idag var det Deal som gällde. En kuststad som inte hade sandstrand utan stenstrand, fast mjuka stenar! Vädret var vackert, glassen god, smoothiesen fruktig och britterna galna. Svensexa här innebär: Gå runt i Kilt, äta kattmat och stå utanför en pub i flera timmar och dricka.... Det var lite... speciellt. 

Imorgon får jag slappa lite, men ska nog upp till Sevenoaks centrum och gå i lite affärer. Och sen blir det ju påskmiddag! Det är underbart att få träffa släkten igen, har saknat mina små kusiner (fast de är ju inte så små längre....) och bara kulturen här är Lovely!

From Byron and Stoker to Rice and Meyer

Äntligen är jag klar med min engelskauppsats. Verkligen klar. Eller ja, pappa ska läsa igenom, jag ska läsa igenom, sen är jag klar! Sista uppgiften innan lovet... ooh det är så spännande. 

så basically, vad jag skrivit om är vampyrer. Vampyrens utveckling inom engelsk litteraturhistoria närmare bestämt. Det började med Lord Byron och Bram Stoker och fortsatte med Anne Rice och Stephenie Meyer. Det ha varit väldigt intressant faktiskt att skriva om det, jag har fått lära mig en hel del. Och så har jag ju fått ta del av Lord Byrons underbara poesi, han skriver så underbart.

"But first, on earth as Vampire sent,
Thy corse shall from its tomb be rent:
Then ghastly haunt thy native place,
And suck the blood of all thy race;
There from thy daughter, sister, wife,
At midnight drain the stream of life;
Yet loathe the banquet which perforce
Must feed thy livid living corse:
Thy victims ere they yet expire
Shall know the demon for their sire,
As cursing thee, thou cursing them,
Thy flowers are withered on the stem."

Utdrag ur Lord Byrons "The Giaour"


Den blev kanske en halv sida längre än den skulle... men jag hoppas att min lärare inte har något emot det. Jag tror att jag kommer få svårt att korta ner den faktiskt... 

Så, när jag är inne i vampyrandan här så tänkte jag skriva en lista på vampyrförfattare som ni borde kolla in. 
1. Anne Rice
2. Bram Stoker
3. Richelle Mead
4. L.J Smith
5. P.C Cast
6. Charlaine Harris
7. Darren Shan
8. Lyndsay Sands
9. Whitley Strieber
10. Joseph Sheridan Le Fanu

De fetmarkerade är lite äldre böcker (1800-1900 tal) medan de andra är skrivna på 2000-talet



Ja... det där med timing är väl inte min grej

I tisdags mådde jag jättebra, FBK hade vunnit över Skellefteå, nu väntade sista avgörande hemmamatchen - som jag hade biljett till. Gick och la mig, smått uppspelt och försökte somna - lyckades tillslut. Sedan vaknade jag på morgonen därpå till alarmet, gick upp och åt frukost i lugn och ro... sen en halvtimme innan jag skulle åka hemifrån så insåg jag att.. Hey, jag är magsjuk! 

Så onsdagen blev för mig en svag dag, fast torsdagen var värre... jag kunde inte gå på matchen (såklart), mådde illa hela dagen, såg FBK vinna SM-guld på TV och kunde inte ens fira med mer än ett leende. 

Imorse vaknade jag, eller inatt snarare, och mådde illa igen. Det gav sig dock efter några vredesutbrott mot "de där uppe" (yes, I've got connections in heaven), så framåt 10 så mådde jag relativt bra i alla fall. 

Tillräckligt bra för att ta mig ner till köket, få något i mig, duscha och bege mig iväg till torget för att ta emot FBK. Att stå upp i en och en halv timme för en som legat ner i två och ett halvt dygn är ganska mycket att begära, så man kan ju lugnt säga att jag hade smått ont i ryggen när jag satte mig i bilen hem. Men det var sååå värt det! Jag fick fina bilder på bla. självaste Dick Axelsson när de åkte ifrån torget, och jag fick se.. Brodin tror jag, dansa runt och spela luftgitarr på scen. Full fart var det i alla fall, och lycklig blev jag. 

Så nu ska jag avnjuta min Smoothie (huskurer is the shit!) och se på ett nytt avsnitt av Vampire Diaries. 


Åh, just det, förutom SM-Guld matchen så missade jag även en inlämning i skolan samt ett nationellt Svenska B prov. Men jag gråter inga tårar för det ;)

Trailers

Bio tycker vi ju alla om att gå på... eller ja, nästan alla. 

Förra veckan gick jag på I Am Number Four, en film som jag tyckte var jättebra (om en aning läskig), men mina andra två kompisar var väl lite mer... negativt inställda till den, i alla fall till slutet. Anyway, jag tyckte som sagt att den var awesome, den hade en hel del humor i sig som passar mig perfekt och även en hel del överdriven bullshit =)

Här är trailern för den som inte har någon aning om vad jag snackar om:



En film som jag ser väldigt mycket fram emot är Pirates of The Caribbean 4. Den otroligt vackra Penelope Cruz kommer att spela en av huvudrollerna i den, och om jag inte minns fel så heter hon då Angelica ;) 

En härlig, Jack Sparrow-fylld trailer har ni här:

19 years has passed

Idag fyller jag 19 år. Det är inte direkt en viktig ålder, inget speciellt händer. Eller jo, det är mitt sista år som tonåring. Det är läskigt det där med att fylla år, men samtidigt är det helt underbart, man vet att livet går framåt. 

Och just i år blir min födelsedag lite mer speciell än vanligt. Jag får gå på SM-final. FBK-SAIK, tredje finalen. Den är inte avgörande, men det kommer ändå att bli så sjukt kul. 

En till sak som är ganska härligt är att det är lördag. Vilket betyder: ingen klass som står upp och sjunger för en i skolan. Jag fick sova så länge jag ville imorse. Jag har inga måsten under dagen (förutom hockeymatchen). Och jag kan, om jag vill, go crazy ikväll och inte lida av det dagen efter, för då är det söndag och då ska jag bara jobba med skolarbeten. 

Nästa lördag firar vi både mig och min bror (som fyllde 26 år den 30:e mars), så det är inte förrän då som jag får öppna några presenter. Inte för att det spelar mig någon roll, jag fyller 19, så det blir inte så många att öppna ändå.

Jag är glad över att livet går framåt, men när jag tittar på gamla bilder så har jag svårt att förstå att en sådan liten plutt kunde växa upp och bli en sådan galen, hockeyälskande, vampyrfreakish, skrivartokig, fotograferande tjej som jag är idag. 

Jag menar... titta själva så får ni se.

denna bild är tagen på min ettårsdag!



Säljer som glass en varm sommardag

Idag, klockan 10.00, släpptes biljetterna för Final 5:7 mellan Färjestads Bk och Skellefteå AIK. 10.15 var de slut. Några enstaka få biljetter dök upp under den kommande halvtimmen pga folk som inteklarat av bokningstiden eller avbokat biljetterna. På lördag kommer det nog att komma upp en del till pga att folk inte hämtat ut sina biljetter. 

Jag lyckades att få tag på en biljett. Ståplats, 180 kr. Det var dock efter många om och men, jag trodde att jag var tvungen att betala på direkten, kom till internetbanksidan och stängde därifrån ner sidan eftersom jag inte kunde gå tillbaka. Maestro-kort gick inte att betala med så jag ringde far min som försökte att få tag i en biljett. En kvart senare lyckades jag att få tag på en sittplats... kollar mina bokningar och inser att min ståplatsbiljett fortfarande är kvar!

11.02 gick reservationstiden ut på biljetten, när jag såg det var klockan 10.34. På med jackan, ut till bussen, in till stan, hämta biljetten, tillbaka till skolan kl 10.57. Jag. Äger. 

Så biljetten är fixad och uthämtad. Sen har jag biljett tills imorgon också, det blir nice! 

Nu drar jag mig in mot stan igen för att äta och gå på yoga. Have a nice weekend!

Marabou Cookies, Vårmat och solsken

Från en ögonlocken-stängs-var-tredje-sekund Angeliqa till en åh-vad-skönt-det-är-att-gå-hem Angeliqa. Denna otroliga omvandling skedde ungefär fem minuter efter att jag gått av bussen. Det var nämligen då som solen kom fram, fåglarna kvittrade och gruset knastrade (?) under fötterna. Jag gick och tänkte på vad jag skulle äta när jag kom hem... såndär vårmat, eller sommarmat, vore inte fel... 

Så när jag kom hem tog jag fram salladen och fetaosten samt två ägg och lite grädde. Det blev en TreOstarOmelett med sallad, och gud vad gott det var! Om en timme ska jag börja förbereda nästa måltid (jag ska nämligen på bio ikväll, så jag måste gå hemifrån vid sju) som kommer att bli  kycklingwrap med sallad och tzatziki. 
Alltså, med vårmat/sommarmat menar jag sallad, och tzatziki och omelett. Sådan där lätt mat som inte tar så lång tid och mättar precis lagom. Den behöver inte ens vara varm! (eller kanske omeletten behöver det...) Det är helt enkelt sådant som man oftare äter under sommarhalvåret än vinterhalvåret. Åh dä ä gôtt! 



Sen har Marabou kommit ut med en god nyhet under veckorna som jag varit borta, nämligen Marabou Cookies. Jag har fått äran att prova båda smakerna som de kommit med och kommit fram till att den med Mjölkchoklad är godast. MEN! Den förpackningen som vi hade med Schweizernöt var bara "betaversionen", så jag har ännu inte fått prova på en "riktig" schweizernötcookie. Men jag kan garantera att det är gott gott gott! Jag menar, det är ju trots allt marabou vi pratar om.

the master of fails

Blev precis klar med en av mina handledsvärmare... trodde jag. När jag väl provade den så var det för stor... Försökte att sy ihop den lite men inte bara såg det miffat ut, det hade ingen större effekt. Tänker därför sticka en ny, eftersom jag måste ha två, och om den blir bättre så tar jag och stickar om den första... jättekul, men nödvändigt. Ja vill ju så gärna ha mina FBK-handledsvärmare. (Det slutar nog med att det blir hårband och halsdukar av hela skiten)

back to basics

Och så var man tillbaka till de gamla rutinerna igen, upp tidigt på morgonen, ät frukost med halvöppna ögon, gör dig i ordning, åk till skolan, var där, klaga lite, kom hem. Fast det var en liten ändring, nu är det inte snö överallt, solen skiner och värmer, man måste inte ha supertjock jacka på sig och det börjar bli vackert ute igen! Hemma hos oss porlar det i vattendraget i skogen, fåglarna kvittrar som tokiga och solen skiner som bara den! 

Nog för att det har varit en dag med ganska många... överraskningar, men de har varit hanterbara. Min dator är tydligen tillbaka också, vilket gör mig molto happy med tanke på att jag inte var tvungen att betala 6000:- för den (To make a long story short - It-enheten är inte överens med mig och mina minneskort). 

Bilder från italien ska komma upp, inom några dagar. Hela den här veckan blev uppbokad idag, men det innebär också att jag kommer att ha en hel del att blogga om förhoppningsvis. 

Tisdag: SM-Final nr 1 FBK - SAIK
Onsdag: Jobba mediekom + bio
Torsdag: SM-Final nr 2 SAIK - FBK
Fredag: Yoga + eventuellt "köa" över internet för biljetter till SM-Final nr 5
Lördag: SM-Final nr 3 FBK-SAIK + födelsedag
Söndag: Engelska, kommunikation
(Nästa vecka: Kom.prov, eng.inl, sam.redov, sv.inl, och säkert något mer jag inte tänkt på.

from italiy to sweden in 14 hours

I fredags gick jag upp halv sex på morgonen och lämnade Forli halv åtta. Klockan åtta på kvällen kom tåget fram till Karlstad. Jag reste i 12 timmar, var vaken i 18 timmar, så man kan ju säga att när jag på lördagsmorgonen tvingades att gå upp halv sju på grund av högskoleprovet så var jag inte så där jättepigg. 

Men jag tog mig igenom det ca 4 timmar långa provet, fick ett ganska bra resultat också, och satt sedan på kvällen och stickade handledsvärmare. Det finns inga riktiga tecken på att jag varit borta i tre veckor, om man räknar bort klädhögen på rummet och mitt tunga huvud. Och det är så otroligt skönt att vara hemma igen, att komma tillbaka till rutinerna och friheten att göra vad man vill. 

Nu ska jag gå tillbaka till mina handledsvärmare och sen bege mig ut på stan.
RSS 2.0