Get a Gig festivalen 2009



Nu är Get a Gig festivalen 2009 över för min del, den håller på till och med tolvslaget men jag har massor att göra imorn så jag drog hem lite tidigare. Tänkte ge en liten resumé av vad som hänt de två dagar som festivalen hållt på. 

För det första. Festivalen hålls i Karlstad och det är andra året som det hålls. Tre scener utspridda i Mariebergsskogen men lokala förmågor som får chansen att visa vad de kan. Även något band från stockholm och norge. Årets dragplåster var Kebnekajse enligt Nya Wemlands Tidningen och jag förstår varför! 

Kebnekajse såg jag endast en liten del utav, endast början. Men det jag såg var riktigt bra! Ingen sång men bra instrumentalt uppträdande. 

Det första bandet jag såg på fredagen var Solstabandet. Ingen höjdare enligt mig. Fem medelåldersmän som stod och såg uttråkade ut. Sångaren gjorde ett försök till att screama efter att ha yttrat orden "det regnar idag och för det är jag glad" (eller något liknande) men det var ju bara pinsamt! 

Jag och mina tre kompisar gick då vidare till Teaterscenen och såg Horisont. Ljudteknikerna hade inte gjort ett bra jobb direkt, basen var för uppskruvad och micen allt för låg. Det var inte förräns mitt i en låt som jag insåg att han faktiskt sjöng på svenska. Ganska synd då det sänkte upplevelsen och gav framträdandet ett sämre betyg. 80 tals rock  känsla med jeansjackor och utsvängda jeans, ett hyfsat bra band men inget som jag skulle ha lyssnat på vanligtvis. 

Vi drog oss ned mot gärdetscenen där jag tror att vi såg Pathways men jag har inget minne av om de var bra eller inte.

Efter de spelade Groundless, ett norskt band med en svensk sångare. Punk, metal, rock i en bra blandning. Sångaren hade en bra personlighet och gjorde en bra show. Helt okej, checka in dem längst ner i inlägget där jag ger hemsideadresser till de band jag fann värda att lyssna på.

De tre följande banden var de absolut bästa och måste höras!
Burning libra - Rock, Metal, Emo, Alternativ. En sångare som kunde screama! Riktigt bra musik, jag ska själv se till att skaffa några låtar med dem! Duktig sångare som gjorde reklam för deras hemsida när chansen kom ;)

Molotov Jive - Absolut bästa bandet! Har turnerat lite här och var i världen. Indiepop/rock. Det var nu som allt kom igång på riktigt! När de spelade den första låten de gjorde blev allt helt crazy! Vi hoppade och skrek och hade skitkul! Härlig sångare med "spriti for a thousand". Bandet hann med en Encore då låten "Hold me tight like a gun" spelades, en ballad som väckte känslor överallt! Solklart bästa låten!

Early to Bed - Ett band som jag hört tidigare, jag gillar deras rockmusik och lyssnar ofta på den. Men det kändes som att de ville mer än vad de kunde, jag blev ganska besviken. Man hörde knappt vad sångarn sjöng, fast det gällde alla band som framträdde på den scenen, ljudgrabbarna hade messat up lite där verkade det som. Tre tjejer stod framför mig och skrek som om det gällde livet. Gitarristen verkade gilla detta ganska mycket då han ständigt stod och flinade åt dem och efteråt showade lite genom att kasta runt sin gitarr och sparka på den både när de gjorde sista låten och sin Encore. Tyckte att det blev lite för mycket... Och när min favoritlåt "without you" spelades så svimmar killen framför mig, så jag missar såklart mitten av låten due to this. En obehaglig upplevelse men det hör väl till antar jag...  Nej, diss till EtB, ni kan bättre!

Lördagen kom och vi var där tidigt för att sitta och äta tårta i parken, sjukt mysigt! 

Vi började med att se Reverb, ett band bestående till större delen av Time 3'or (klart man var tvungen att se dem). De var mycket bättre än vad jag trodde och vi hade det väldigt trevligt där uppe vid terassen. 

Efter dem spelade Genuine harmony, men jag kommer inte direkt ihåg något från deras framträdande. 

Sen såg vi April Hours. Pop rock band från Karlstad. Sista låten var definitvt bäst me alla var sjukt bra! Härligt med akustisk gitarr, kärlek på hög nivå! 

Sista bandet vi såg den här dagen var Bara på låtsas, rap, hiphop, funk. Inte vad jag vanligtvis lyssnar på men med saxofoner, tromboner, trumpeter och bongotrummor så blev det enormt bra! Bra show trots att jag satt långt bak utan att se så mycket. Jag var vid denna tid enormt trött så jag orkade inte lyssna så mycket men bra var det ändå! 

Hemsidor: 
Groundless - http://www.myspace.com/groundlessband
Burning Libra - http://www.myspace.com/burninglibra
Molotov Jive - http://www.molotovjive.se/
Early to bed - http://www.myspace.com/earlytobed
Reverb - http://www.myspace.com/wearereverb
April hours - http://www.myspace.com/aprilhours
Bara på låtsas - http://www.myspace.com/barapalatsas
Kebnekajse - http://www.kebnekajse.se/


Me @ get a gig

Reconsider

I thought I'd forgotten about you
But I guess I hadn't since you keep visiting me in my dreams
On and on I see you at night
I wish there was more to it than just a dream
But after the change...
you ain't nothing more than a dream
you have no existance in my life
how come you don't want to exist?
how come you never look at me?
or talk to me?
I want the change to be reversed
I want you back in my life
So please I beg you
reconsider
I want you here with me
not just merely in a dream
just as friends, or even more
just as long as it's not a dream

23-05-09

Sweeney Todd

Häromdagen såg jag på Sweeney todd, satt i mörkret här hemma och såg på när Johhny Depp mördade folk samtidigt som han sjunger om sin dotter. Jag har fastnat för en låt... nr 13, epiphany. Johnny sjunger den med sån.. inlevelse att jag blir galen varje gång jag hör den! Och såklart blir den bättre i filmen då man har scenariot där också. 

Här är den i alla fall:


Let me know what you think please <3
Se gärna filmen! Den är så sjukt bra och går just nu på Canal+ lite då och då. Kolla in www.canalplus.se för visningstider.

bloggare

Jag satt igår och var djupt inne i mina tankar om bloggare. Jag tänkte på de som blir kända via sina bloggar, de som har flera hundra läsare varje dag, kanske rentutav flera tusen. Det slog mig även att de som har så många läsare har något intressant att blogga om. Eller.. enligt vissa i alla fall. Det finns illustratörer, modeller (eller bara allmänt snygga tjejer), kändisar, band och många andra olika typer av människor. De som bor utomlands, kanske pluggar utomlands, de som skriver mycket och publicerar sina verk på sin blogg, de som är fotografer och... listan kan göras hur lång som helst. Alla har något som intresserar folk. 

Men vad har jag? Jag går Time, ja, men jag lovar er att inte en jävel i skåne och stockholm vet vad Time är eftersom programmet bara finns i Karlstad. Jag skriver, ja, men jag publicerar bara en del saker på dikta.se och resten ska jag försöka tävla med. Jag tecknar, ja, men inte så pass regelbundet att jag har något att lägga ut varje vecka/månad. Jag tar kort, ja, men det är inget speciellt med dem. Visst, tanken på att blogga om en artist, en film eller serie eller bok, den tanken har också slagit mig, men jag orkar inte söka på hela internet för info dag ut och dag in, jag har ett liv också! Så vad mer än min vardag kan jag blogga om? Ja, jag kan kanske skriva recensioner och krönikor men.. det är inte jag. 

Är det verkligen så svårt att få läsare? Måste det vara något speciellt med en? Kan man inte vara en helt normal människa? Nej, för ingen vill läsa om en helt normal människa med ett helt normalt liv, det är inget nytt. 

Jag bloggar om mitt liv i allmänhet, jag försöker att få med en del av skolan, jag försöker att få med min fritid, jag försöker att varva med andra saker också. Men...

Hallon & Lakrits Drickyoghurt, gott?

Var och handlade idag på Maxi, tänkte kolla efter en ny drickyoghurt och hittade något som jag tyckte lät intressant, Skånemejeriers drickyoghurt med Hallon och Lakrits. Kan detta verkligen vara en hit? Jag blev allt för nyfiken och var bara tvungen att köpa den! Smakade nyss på den men det räckte faktiskt med doften av den för att jag skulle känna mig illamående, den luktade inte gott och den smakade inte något vidare bra heller! Typ Lakritshostmedicin/vanlig hostmedicin i en fin mix... ja, det var inte så gott faktiskt.

Läste även om att arla (?) hade en Jordgubb och Lakrits yoghurt. Men det är nog inget som jag kommer att prova... nejdu, en hemsk upplevelse räcker ;)

no big hit for me...

Beginning of euro

Eurovision song contest har nyss börjat och dima bilan har redan letat sig in i mitt hjärta och in i mitt liv återigen. Han har klippt sig, skaffat ny frisyr och hårfärg och blivit helt... ja... min reaktion när jag såg honom: Damn vad het han har blivit!! Jag tyckte han var snygg innan men NU!! Damn, watch out Dima, I'm coming for you!

För er som inte riktigt såg honom lägger jag upp en bild på honom och även en på mig själv med tanke på att jag fatiskt har klippt mig idag, det blev kort :D

Först me:

Sen den snygga människan:

Hear me..

Here me calling, I'm free falling
What is wrong and right now
Lord I need some light now
Show me, am I, living a lie
Was it all for glory 
That I wrote my story

The Prayer - Måns Zelmerlöv

Den låten ligger mig varmt om hjärtat, av någon anledning. Först gillade jag den inte... men det tog inte lång tid förrän den växte i mina ögon och blev helt underbar... 

Har varit ute och krattat idag, har dock inga bilder därifrån än, har dem i mobilen men orkar inte lägga in dem nu. Har även ett antal fina bilder som amanda tog idag på mig, men har inte fått dem än. Ni kmr dock få ett ps'ad bild som jag gjorde idag på min första håltimme. 



Det blev en jag gjorde igår kväll istället. 

tummen upp för chrome

Efter att ha hört talas om Google Chrome, Googles egna webbläsare, av både min mor och mina klasskompisar så kände jag att jag ville ladda ner det själv och prova det. Jag måste säga att jag är positivt överraskad! Okej, temat är blått men så mycket syns det faktiskt inte. Det är snabbare, smidigare, enklare och man slipper alla 73 sökfält, verktygsfält, menyrader och extra knappar. Här finns det adressfältet och ett bokmärkesfält (som kan tas bort). Det är riktigt bra! Jag rekommenderar att ladda ner det!

Googla: Google chrome. och ta det första som kommer fram, det står något i stil med: Ladda ner google chrome. (logiskt) simple as that!

Nu till något helt annat, jag har skaffat ny bakgrund! Jag tröttnar lätt på sånt.. på allt också... bakgrunder, spel, tv program, låtar. Personer. 

Amanda tog några fina bilder idag och jag gjorde en bakgrund av dem. Kommer nog ta med datorn imorn så att jag kan sitta vid den.. för no way att jag orkar med matte hela tiden som de andra har prov + sitter i klassrummet efteråt och diskuterar provet. 

Här är en utav versionerna, första versionen, på min bakgrund och efter den,  den jag älskar mest. 



Bad Remix

Jag sa igår att jag skulle blogga igen, men jag gjorde inte det. JAg ve inte varför.. jag tror att jag glömde bort, eller så var jag bara inte på blogghumör igår. Idag däremot har jag en sak på hjärnan som vägrar försvinna. Eller.. flera saker egentligen.

Tänk dig att du har... fyra olika låtar, en gammal rocklåt, en ny rocklåt, en lugn sommarklassiker och en popig gitarrlåt. Du klipper ut vissa bitar ur varje låt, lägger ihop dem, leker lite med dem, sätter dem huller om buller, sparar det som en egen låt och trycker sen på play. Din nya låt spelas upp, det låter inte bra. Visst, de små delarna är bra var för sig, men tillsammans blir det bara jobbigt att lyssna på. Så är det i min hjärna, jag har olika bitar ur fyra låtar som ständigt repeteras i min skalle. Dessa låtar är då:

1.Oasis - Wonderwall
2.Tokio Hotel - Monsoon
3.Peter lundblad - Ta mig till havet
4.The Mitch hansen band - Jacob black

Så det låter typ... såhär:

Through the monsoon(2) she's not coming back (4)and after all (1) stanna tills natten blir dag (3) First you missed her, then you kissed her (4) I'm staring at a broken door (2) backbeat the word was on the street (1) kanske något berusad (3) you think you're fine (4) Heeey! (2) you're my wonderwall (1) you may think (4) att du vågar gå med mig (3) where the rain won't hurt (2) I've got my eye on you (4)

Hm.. jag kanske ska göra en remix på det och lägga upp här för att se hur det blir i verkligheten? Det gör vi! Eller... det gör jag! Lets go! Den kommer komma upp här sen om jag lyckas bra. (Läs: om audition vill samarbeta)

Btw, fick tillbaka programmeringsproven idag, Jag var säker på ett G eller kanske ett Vg, så dåligt som jag tyckte att det gick. 50-76 = MVG, I got 53!!! 14 pers i klassen fick mvg så det var ganska mycket wow faktiskt. Jag undrar om han inte sänkt gränserna för betygen... så att inte så många skulle faila? Nej.. kanske inte. Men det var en ganska stor värdemängd när det gäller MVG...

picture

Fick en hyfsad bild ändå, det ser lite svart ut men det är bara ljuset. Men det rödbruna syns iaf ;)


a bit lighter

Idag skulle jag färga håret, vi hade köpt färg och allt igår och det skulle bli "kastanj". Färgade det imorse, jag råkade glömma bort att det är lite svårt att färga svart hår ljusare, så det blev en aning ljusare med en röd ton i hårbotten och typ... toppen på skallen om man nu kan säga så, för att där hade mitt här växt ut och gett mig min vanliga hårfärg. Okej, jag hade velat haft det lite ljusare, jag är trött på det mörka, men jag tröstar mig med att det räcker 24 tvättar, dvs ca 6 veckor, vilket gör att den här färgen lär vara borta vid mitten av sommaren, plus solen bleker håret ;) Sen blire ljust! Inte blont ljust men... kanske ljusbrun eller något.  Får inga bra bilder på håret nu för de blir endast oskarpa eller så ser håret svart ut. Sådär lagom roligt...

Har precis pluggat klart inför mitt prov imorgon, det kommer nog att gå ganska bra tror jag. Det som inte kommer att gå bra däremot är mitt läkarbesök... ytterligare en laseroperation och kanske en "riktig" som kommer bli besvärlig efteråt igen till hösten. Jag vet inte hur jag orkar men...

Måste läsa på lite inför matteprovet också, får se när jag orkar med det. Klockan är bara halv ett men det känns som om hon är tre. Och sen klockan fyra ska vi till mormor för att fira mors dag för att hon är borta nästa vecka i finland så..

hm... jag börjar bli hungrig.

adorable

Har precis sett det underbaraste klippet någonsin!! För visst blir vi alla irriterade när skrivaren inte funkar? Jo då! Det gäller även för katter, för er som inte redan visste det.

Old new music

Sitter och lyssnar på Mtv just nu, eller ser är kanske det rätta ordet.

Anyway, en underbar video kom upp, out of the blue liksom. James Blunt - Goodbye my lover.
Jag letade igenom hela fucking youtube för att hitta en video som gick att lägga upp här men det fanns ingen!! Bara covers, live uppträdanden, lyrics och EN video där "embed" funktionen hade inaktiverats!

googlade lite och hittade tillslut en video som funkade. Den är så vacker att jag bara måste lägga upp den.

James Blunt - Good bye my lover
Uploaded by googel_5
RSS 2.0