I don't always get a headache...

... but when I do, it hurts like hell. 

Det händer någon gång per år att jag får huvudvärk. Och då är den hemsk. Typ som idag. Jag kan säga att det inte är särskilt kul att sitta med programmeringslabb när man har huvudvärk.

Därför blir det en lugn kväll, minimalt med plugg, tv och dator. Godnatt.

Datorkrasch i flera mil

I söndags kraschade min dator. Idag lämnade jag in den på elgiganten. Det resulterade i att jag fick cykla 7 km hållandes i en datorkartong för att den inte fick plats i korgen eller på pakethållaren. Jobbigt, men värt det. Nu har jag en lånedator i 2-3 veckor, så jag kan i alla fall plugga och facebooka och sånt...

Det kom dock något bra ur situationen med den trasiga datorn. Igår vart jag så frustrerad att jag gick ut och gick. Ungefär en mil blev det. Och idag blev det ju cykling 6+7+8 = 21 km = 2.1 mil. Så det är ju bra. Speciellt nu när jag gottat mig med kladdkaka och lite sånt de senaste dagarna...

Tattoo!



Äntligen är det gjort! Sen får vi se om jag kanske åker tillbaka för lite skuggning och mer blått, jag får se efter det har läkt.

Ikväll

Ikväll händer det!

Tom Cruise-lycka

Bara för att försöka beskriva hur jag mår... ;)
Min religionslärare introducerade mig till uttrycket "Tom Cruise-lycka". Klippet nedan (från startpunkt och en minut framåt ungefär. Eller ja, egentligen längre än så) beskriver vad detta är. 

http://youtu.be/yOxHaSeQUi0?t=6m32s

45 min....

...så lång tid tar det att gå ner med cykeln till cykelservice, handla mat, gå hem, ställa in allt i kylskåpet, gå tillbaka till C-service och hämta cykeln och cykla upp för den evighetslånga backen och komma innanför dörren igen. Back to where I started, fast med ett cykeldäck helare. Nu kan jag cykla igen, frågan är bara om jag vill... det är väldigt mycket snö ute. Fast samtidigt så tar det längre tid att åka buss, så då är det värt att cykla i lite snö. Och så slipper man passa massa tider. För det är faktiskt så att det tar 45 minuter att ta sig till skolan med buss. 

45 min är också tiden det tar att se på ett awesome Vampire Diaries avsnitt, som jag gjorde tidigare idag. 

Lite annat som tagit lite mer (eller mindre) än 45 minuter denna vecka:
- Hockeymatch i tisdags, LHC-FBK, fick med mig en ros från Cloetta Center, precis som alla andra tjejer som var där. Det var en klen tröst efter förlusten, men det var ju i alla fall något. 
- Skoldagen igår, 8-20 blev det, så tolv timmar i skolan. Värt... fast jag utnyttjade ju 5-timmars hålet på ett bättre sätt än jag brukar, vi satt med en labb och lite programmering. Åh vad jag älskar progammering. 
- Firandet då jag fick reda på att FBK vann över Brynäs igår med 4-1. Lycka! 
- Städandet av lägenheten. Eftersom jag spenderar mer tid att stöka ner än att städa så betyder det att min lägenhet är i en ständig röra. Det kan beskrivas med en funktion...

Där x är antalet timmar jag städar och y är stökighetsnivå. För att Y ska bli noll måste vi låta x gå mot oändligheten. Och vi vet ju alla att vi inte har oändligt många timmar, varken på dygnet eller i livet. 
Funktionens definitionsmängd säger även att x inte får vara lika med noll (division med noll är förbjudet), vilket innebär att jag inte kan strunta i att städa. Visst är matematik härligt?

Nu behöver jag återgå till att vara lite mattenörd och räkna några uppgifter. Sedan ska jag bli programmeringsnörd och sitta och koda i några timmar. Sedan kanske, kanske, men bara om jag varit extremt duktig med skolarbetet, så kanske jag kan få bli spelnörd ett tag och spela lite Cs, eller kanske installera Sims3...

Hur som helst, the geek is back!

Boom, boom

<3

Good old days




Taking a walk down memory lane. Letar man i lite lådor så hittar man snart gamla skolfoton. De äldsta jag har med mig här i Linköping är från gymnasiet, men snart ska även låg-, mellan-, och högstadiet komma hit också. 

Fotot ovan är från andra året på gymnasiet. Det gjorde mig lite sugen på att klippa håret kort igen. Jag gillade det, även om det drev mig till vansinne när jag var tvungen att ha 17 hårnålar för att sätta upp det i en hästsvans. Och det går ju inte att göra allt för mycket med det när det är så kort heller... Men jag blir ändå sugen. Jag sparade bara ut håret för att jag skulle kunna göra något snyggt med det på balen. Nu har balen varit. 

Och under sommaren är det skönt att inte ha allt för långt hår... Jag gör såhär, i april behöver jag klippa mig, då kan jag bestämma mig.

Nobody knows

Kom upp ur sängen vid halv tre idag. Normalt? All energi i kroppen är bara borta, jag är extremt sliten och orkar inte göra något alls. Tror att det är en liten emotionell utmattning, borde vara pigg imorgon igen. 

positiva nyheter: Darin släpper ny singel på fredag. This makes me happy! Jag kanske föredrar rockmusik nu för tiden, men Darins musik kommer jag alltid att tycka om.

Things to do before I die

Jag kollade igenom några skrivblock som jag har liggandes i lägenheten och hittade en lista. Things to do before I die. Just nu är jag uppe i 30 saker, varav 4 (snart 5) är avklarade. Listan kommer att bli längre, för när man väl börjar prata med någon om den så kommer man på fler saker man vill göra. Men för tillfället är den bara 30 things lång. 

Här kommer den. Sakerna är inte listade på något speciellt sätt, dvs det som är längst upp är inte det som jag vill göra mest, och det som är längst ner är inte det som jag vill göra minst. 

1. Skaffa en tatuering
2. Åka tjejvasan 
3. Besöka Canada
4. Få en novell publicerad
5. Åka till Italien igen - avklarad, mars 2011
6. Skriva en hel bok
7. Flytta från Karlstad - avklarad, 16 augusti 2012, Linköping
8. Bo utomlands i minst ett halvår
9. Lära mig finska
10. Lära mig basic ryska
11. Se tokio hotel igen
12. Gå på en Dima Bilan konsert
13. Gå på en The Rasmus konsert
14. Läsa klart alla böcker i A series of unfortunate events
15. Söka till Cambridge universitet - det blev Linköping istället
16. Skaffa katt
17. Få en blomma att överleva - avklarad, 2 år, still going strong
18. Publicera en bild (i tidning el. liknande)
19. Få mvg i matte A-E - avklarad, + breddning
20. Skaffa ett fadderbarn
21. Vinna mer än 100 kr på triss
22. Gifta mig och få barn
23. Provköra en lamborghini, en gul en
24. Vinna mer än ett set mot pappa i badminton
25. Boka upp mig en hel vecka med vänner
26. Övervinna rädslan för vatten
27. Ta mig ur mitt skal
28. Våga hoppa
29. Duscha i ett vattenfall
30. Besök Venedig under karnevalen

Något mer som borde läggas till på listan?

en helt vanlig dag...

... så stryker jag 25 skjortor, omorganiserar garderoben, syr gardiner och lagar fläskfilé.
Vissa dagar får man en knäpp, idag var en sådan dag. Jag såg min skjorthög i garderoben, mindes tillbaka på när jag försökte hitta en som inte var skrynklig när jag stressade till skolan, och fick nog. Det låter kanske som en bra idé att stryka skjortan när du ska använda den, men det finns inte tid till det! Så därför omorganiserade jag min garderob så att jag kunde hänga upp skjortorna istället. Snyggt blev det, och snygg kommer jag att bli nu när jag kan använda mina skjortor igen. 

Gardinerna... hittade jag i garderoben. Och jag blev trött på de som jag hade uppe så det var bara att trä symaskin och börja nåla upp dem. 

Fläskfilén.. har jag inte börjat på än. Måste ner till ICA och köpa champinjoner, annars känns det inte värt det. 

Sen har jag såklart haft på Darin och The Rasmus hela dagen på tv:n, man måste ju ha musik!

Rainbows and sunshine!

Det finns inte mycket som skulle kunna göra denna dag bättre. Såhär på kvällskvisten är jag supertaggad, superflum och på superbra humör! Nutellaburken står tom, chokladbollarna är i kylen och snart ska jag dra på det senaste avsnittet av Vampire Diaries. 

Hela denna dagen har varit bra, från morgon till kväll. Trygghet, kärlek, glädje, lycka, flum, skratt och gôttegrisande beskriver nog dagens känslor(och agerande) ganska bra. 

För att dela med mig av detta braiga humöret tänkte jag länka till några videos, och lite låtar, som passar bra till ett sådant här flummigt beteende. Hoppas att det smittar av sig!


Catanova

Mästerkatten i stövlar. Det var jag och korre, samt massa småbarn med föräldrar. Vi hade roligast. Är det vi som är knäppa eller barnen som inte har någon humor längre? Hur som helst var filmen jättebra, fylld med min typ av skämt och repliker. 

"Jag är en stor, stor älskare. Hehe, jag lovar"
"Hon har varit en stygg, stygg kisse"
Vart väl mina favoriter, även om det fanns många fler (som nu tycks ha försvunnit ur mitt huvud). 

Mästerkatten är charmig och underhållande med glimten i ögat, en riktig catanova helt enkelt. Man kan inte låta bli att älska honom, speciellt när han ser på en med de där stora, bruna ögonen....

Och eftersom de lyckas få med lite kärlek i filmen så passar den mig utmärkt! Man kan aldrig få nog av kärlek! 

Påtal om kärlek så spelar de Monsoon på Karlstads nya radio just nu. Vem har sagt att man inte kan resa i tiden? För just nu är jag 15 år igen. 

Soon...



Imorgon ska jag boka tid. Kanske blir det en drop-in på fredag. Men snart är det dags! Och jag kommer att behöva den.
RSS 2.0