Sommarkänslor

När man tittar på gamla bilder får man sommarkänslor. Nog för att jag är en vintermänniska, som älskar snö, skidor, skridskor och allt som hör därtill. Men jag får ändå lite speciella känslor när jag ser dessa bilder från förra året. Bara ljuset... åh....





panic in the last minute

Okej, så jag ska försöka blogga lite innan jag får panik när jag inser att jag inte pluggat något alls inför provet som jag har på tisdag. WOHO! 

Jag är ganska... tom idag. Jag försökte sätta mig ned förut och skriva hur jag kände, men fick inte ut ett dugg! Omöjlighet är nog det enda ordet som kommer upp i skallen på mig. Eller som jag skrev häromdagen "Jag känner omöjligheten förtränga mina nyuppkomna känslor, och de stretar emot, med full styrka" Jag får lite smått spunk på det. 

En positiv sak är dock att jag ska på hockey igen på tisdag. Då mår jag bra. Och så får jag avreagera mig lite efter provet ;) Det är nog det som orsakar min fina blockering... provet. BAH. 

Jag tror tyvärr inte att jag kommer att kunna skriva något vettigt här idag. Det har inte hänt något speciellt i veckan (förutom hockey, hockey och lite mer hockey) och inte heller känner jag något särskilt för något annat. Jag har bara för mycket känslor, samtidigt som jag inte har några alls. Det är bara rörigt inom mig. 

"I thought it would be easy. It was supposed to be one date, nothing else. But of course, like always, I felt something. Some spark or whatever. Now I can't stop thinking about him. He's everywhere. It didn't have to be this way. It could have been easy. If he'd just been boring."

Pizza på momangen

Okej, idag har jag ändå haft en ganska bra dag. Jag har räknat en hel del fysik i skolan och faktiskt kommit någon vart på ett projektarbete. Sen är det ju så att idag har det nya Vampire Diaries avsnittet kommit ut! Det blir att sätta på det om ca en halvtimme, först skall jag smälta lite choklad och hämta jordgubbar (GOTT!).

På tal om gott, igår gjorde jag något otroligt gott! Jag behövde något lätt innan hockeyn igår, då kom jag ihåg att jag sett en rolig sak på Arla.se. Pizza på momangen hette receptet, man gjorde en creme fraishe röra och la ut den på tortillabröd, sedan in i ugnen 10 min, bara att äta! Så otroligt gott blev det. Du hittar receptet här: http://arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=21466 Jag rekommenderar att du provar det, det är definitivt värt det!

Och på tal om hockey så fixade jag två nya autografer igår, Sevc och Sjögren stod för kvällens fancorner! Blir mer hockey på tisdag, och då förhoppningsvis två nya autografer! Ska passa på att fylla upp tröjan nu när jag ändå ska köpa ny till hösten, vill ha en snyggare när jag drar till Linköping ;) 

Återigen på tal om hockey, så har jag faktiskt börjat teckna på ett nytt projekt. Vad har detta med hockey att göra då? Jodå, jag tecknar av Rickard Wallin! Just nu är det bara konturer och lätt förskuggning,, men det tar sig allt! 

Så, nu blir det dags för chokladdoppade jordgubbar, vampire diaries och allmänt mys! 

OH! Jag glömde nästan! Jag är på riktigt blogghumör idag hehe. Idag fick jag också min "lär dig italienska" CD. Jag ska till italien i tre veckor på praktik, så det är så lagom dags att lära sig italienska då ^^ Det bästa är att hon jag ska jobba hos ska prata lite extra italienska med oss, så vi lär oss mer, och vi har fått en fördjupningskurs att läsa när vi väl är där nere! WOHO!

Här ser ni mitt nya teckningsprojekt!

Spöktulpaner och en aning av carpe diem



Jag har på sistone läst en del fotobloggar. Jag vill lära mig att lämna det automatiska läget på kameran och gå över till manuella inställningar. Det är... nästan vad jag gjort nu. På min kamera har jag ett läge som heter Shutter (om jag minns rätt) och med det kan man göra mycket roligt. Bland annat kan man få spöklika tulpaner och även fixa "ljusstreck" m h a värmeljus. så här är resultatet av mitt senaste lek med kameran! Nu ska jag bara lära mig att ställa in slutartid på kameran (för varken slutartid eller bländare står det om i manualen) och sen är jag good to go!

Tur i oturen

Igår var jag på hockey. Jag stog på ståplats, med hela hejarklacken. Där fanns allt ifrån små 14-åriga tjejer som snackade om "Åh att få vara nära Dick! Åh Dick är så söt! Åh, snart kommer Dick ut på isen" konstant, till några 20-åriga skrikiga killar och gamla fulla gubbar som spottar snus när de skriker på målvakten att han är "lös". En salig blandning kan man väl kalla det. 

Det här var en match som FBK förväntas vinna med typ 5-2 eller något liknande. Istället förlorade de med 1-3. Det kanske är på grund av att jag är tjej, men det gjorde ont i hjärtat på mig när jag fick se och stå på medans Rickard Wallin och Dick Axelsson blev utbuade och kallade bl.a Hora. Om man sett blicken på en hund som vet att den gjort fel, och ser sådär "förlåt mig, jag visste inte" ut, då vet man ungefär hur de såg ut. Åh det gjorde så ont! Sen att stå bland de där killarna som står o skriker på dem... jag var ju inte en av dem! Nog för att de spelade dåligt men jag tycker inte att den typen av kritik är den bästa...

Men, för att komma till kritan. Efter matchen har de en så kallad Fancorner, där man får träffa matchens profil och lirare. Igår var det Marius Holtet och Dick Axelsson. Jag fick en signerad biljett och deras autografer på min Matchtröja! Kände mig som om jag var 14 igen! Pirrade i hela kroppen när jag stod där och väntade. 

Så trots att matchen blev en flopp, så vände det på slutet. Efter den signeringen var det mesta förlåtet. Nu hoppas vi på en uppryckning och att man får stå där på torget i vår och ta emot de Svenska mästarna. Det är trots allt mitt sista år i Karlstad på länge, nog för att jag åker tillbaka då och då och går på någon match men det är inte samma sak. 

Det är dock så, att oavsett vart jag flyttar, så kommer mitt hjärta fortfarande slå för Värmland, Färjestads BK och Hockeyn. 



tired is an understatement...

Igår satte jag mig för att se på Twilight på kvällen. Har inte sett filmen på ett tag och det var inget bra på tv så jag tänkte "what the hell". Efter 50 minuter hade jag somnat. Jag vaknade tio över tolv av att tv:n var avstängd (hur det nu hände), och gick och la mig. Trodde aldrig att jag kunde bli så trött. Därför blev det inget inlägg igår. 

Jag är inte direkt en superspontan person, jag gillar att planera. Därför kom det som en chock för mig när jag igår gick in till en frisör och klippte mig. Bara sådär! Sedan sprang jag runt på stan och kikade på smycken till håret som ska matcha balklänningen, hämtade ut biljetter och recept, köpte två böcker och sen lite fika att ha senare på kvällen. 

Egentligen behövde jag inte böckerna... men jag har inte läst på ett bra tag och kände att jag behövde komma igång igen, med nya böcker. Den första boken bara såg jag, omslaget talade till mig. My name is memory heter den, och den är skriven av samma författare som skrev Systrar i Jeans. Såhär står det på baksidan av boken:

"Daniel tells me that he's always loved me. That I feel the same. That I always have. Not just in this life, but in my last life, and all my lives before. But I don't remember him. He says he is always searching for me. Always hoping that one day I will remember. But it is only he that carries the memory of our love. I know that finding true love is never easy. Perhaps you have fought for it. Perhaps, like Daniel, you have endured the pain of it being unrequited. But I hope your quest ends happily. I hope you never have to face the heartbreak that inevitably awaits us. This is our extraordinary, unforgettable story."

Det är lite oförståeligt och konstigt, så det passar mig. Sedan köpte jag även första Vampire Academy boken, en kompis till mig har pratat en hel del om dessa böcker så jag kände att det var dags att börja läsa dem. Vi hoppas på en bra start!


Bloglovin 2.0

Har börjat använda bloglovin igen. Hm.. får se hur det går. Ytterligare en sida att kika in på, och så slipper jag alla extra "favoriter" i bokmärkesfältet. För jag har faktiskt börjat följa några bloggar, mest för foto och photoshop tips dock =)


Följ min blogg med bloglovin

Dödsängeln har landat

Så, idag blev det en photoshoot. Projektarbete i all ära, men det kändes mer som en kul grej. Vi flummade järnet, sjönk ner i snön till knäna och var lite smått morbida. Att sitta och känna på eggen på en lie är väl inget man gör vanligtvis kanske...  Här kommer ett litet smakprov på en bild som jag verkligen älskar, och som inte kommer behöva allt för mycket redigering. 


I've made a promise

Det är en sliten Rokkonen som sätter sig ner framför datorn ikväll. Håret har brutit sig loss från den en gång ordentliga hästsvansen och är nu slappt draget bakom öronen. Mjukisbyxorna är på, hoodien likaså. Med trötta ögon försöker hon fokusera på 20" skärmen, hon ger snabbt upp och hämtar glasögonen. 

Första veckan av skolan är förbi, nu väntar bara resten. Det har varit sjukdomar, tråkiga lektioner, roliga lektioner, sena kvällar, bra filmer, roliga dataspel och god mat. Imorgon vet hon inte ens om hon behöver gå till skolan, speciella omständigheter. 

Idag var det dock en väldigt speciell dag. Det var storstädning. Fem timmar av rensa ur lådor, lägga i lådor, rensa bort böcker, ställa upp tavlor, byta gardiner, dammtorka, dammsuga, skura, etc. Det var nedervåningen. Till veckan väntar övervåningen, vinden och tillslut, om några veckor, källaren. 

Nu är det dags för lite skolarbete, lite Monopoly Tycoon (otroligt kul dataspel!) och sedan tv (NCIS!). Good Night people.

yah...

okej, så det är sent, jag är trött och vill helst lägga mig. Det har varit en jobbig vecka med två sjukdagar, tidiga mornar, illamående och trötthet. Idag fick jag dock hälsa på min urgulliga kusin, äta middag på restaurang och se på en bra film. Men, jag är ändå trött. 



Så, därför bjuder jag på en gammal bild på en gammal bloggdesign. Jag kommer faktiskt ihåg den här, den var gullig, jag älskade den där ängeln.

a walk to remember

Idag blir det inget vanligt onsdagsinlägg, dvs inte video, bild eller musik. Eller ja... det kommer att finnas en video, men inte pga samma anledningar som annars. 

Igår satt jag nämligen och såg på filmen A walk to remember. Detta är, enligt mig, en av de bästa filmer som någonsin gjorts. Den handlar om bråkstaken Landon Carter som råkar i trubbel, hans straff blir att engagera sig mer i skolan, ge stödundervisning, vara vaktmästare och vara med i skolpjäsen. Genom allt detta träffar han Jamie Sullivan, en superkristen, blyg, smått utstött tjej. Både Landon och Jamie inser att det är "more to him/her than meets the eye". Ett förhållande tar fart och leder deras liv i en riktning ingen av dem kunde förutspått. 

Visst det är lite klassisk, boy meets girl, boy is cool, girl is geek, they fall inlove. Men den här filmen har en väldigt seriös underton, som är ovanlig hos tonårsfilmer. Skådespelarna är sjukt duktiga, musiken är underbar (framförd för det mesta av Switchfoot samt Mandy Moore som spelar Jamie, även Shane West, Landon, har med en egen låt) och handlingen blir aldrig tråkig. Det här är en film som frambringar tårar hos mig varenda gång jag ser på den. En absolut sevärd film, oavsett om man är kille eller tjej. Jag skulle vilja säga att det här är en bra "parfilm", att se på den med pojkvännen eller flickvännen kan nog vara ganska mysigt. 

Här är trailern till filmen... just det, den är baserad på en bok (med samma namn), vet inte hur lika de är men..

dålig dag... de va snällt sagt

Så.. skolan startade idag. För mig var detta inte en bra dag. Nej, jag säger inte det bara för att skolan började, det ligger lite mer bakom det än så (för jag trivs i skolan). 

Efter att ha sovit till tio varenda dag på lovet var jag nu tvungen att gå upp klockan tio över sex. Det vill säga, väckning klockan tio i sex. Hehe, det är inte så lätt. Men jag kom upp! Bara för att må illa, sitta på badrumsgolvet i en timme, missa första lektionen, lägga mig i sängen, sova en och en halv timme, åka till skolan där det var blank-is ända fram till dörren, gå på lunch och där må illa igen och inte kunna äta. 

Sedan var det iskallt ute (fastän det var 2+!) och svinhalkigt. Att prova balklänning var väl inte direkt något dåligt, det var väldigt kul, jag hittade en jag ville ha och köpte den faktiskt. (YESSSSS!). 

Innan vi åkte hem drog vi och handlade, jag skulle köpa fil. Jag upptäckte för tjugo minuter sedan att det var blåbärsfil som jag fått tag i, inte vanlig fil. Besviken? Mja... Arg? Hah.... Ilsken? JA! Därför att, bara några minuter innan det fick jag veta att jag blivit "rånad".

Beställde 2 st knådgummin förra veckan, sådana man använder när man tecknar. Fick brevet idag, öpnnat på två ställen, utan gummin. Great, någon har snott mina knådgummin. Vem fan gör en sådan sak? Anmälan imorgon till posten blir, och jag lär inte få några knådgummin förrän slutet på veckan. 

F.U. Säger jag bara. Och ikväll ska jag se på en av de bästa, sorgligaste, mest känslosamma filmerna någonsin. Bara för att sedan vara tvungen att analysera den....

Hockey, åh denna hockey

Jag älskar hockey. Nej, jag avgudar det. Jag älskar ljudet av skridskor mot is, varenda skär gör att jag ryser i hela kroppen, av lycka. Doften i en ishall, stämningen, allt. Jag älskar det. För det är det som jag är uppväxt med. Jag var med på varenda hemmamatch som min bror hade när han spelade hockey, dvs från och med att jag föddes till och med att jag var ungefär 9 år, något år efter det började jag gå på FBK matcher istället. Det är därför jag får den där "hemma" känslan varje gång jag kommer in i en ishall (Mest av allt i Hammarö Ishall). 

Nu har jag inte varit så aktiv inom hockeyvärlden sen vi sa upp vårt säsongskort på FBK för två år sedan, men det börjar komma tillbaka. Jag var på utematchen här i Karlstad, och då väcktes mitt intresse igen. Jag kan följa en hel match på tv, så länge det är bra hockey. It's all coming back to me, piece by piece. 

Klicka här: http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/elitserien/article8359625.ab
För att se några otroligt vackra mål från FBK's sida, och Michael Johansson sjukt snygga straff i slutet av klippet.

Today's friday... how did that happen?

Idag har jag gjort en del impulsköp. Jag och pappa drog ut till IKEA i hopp om att finna en sån där fin kom ihåg tavla att ha på kylskåpet. Nä, de har utgått och finns därför inte längre. FU! Smått irriterad virrade vi oss vidare till Bergvik där jag bytte en handväska och shoppade loss inne på coop. Eftersom jag troligtvis ska flytta till Linköping nästa år, så behöver jag något att visa vart det är jag kommer ifrån. Ett stycke FBK-Halsduk blev det, samt 8 st disktrasor (inte fbk tyvärr). Nu kommer jag att få elaka blickar, fast jag kommer att ha det rent hemma! (Inte för att disktrasorna faktiskt var till mig) 

Och min senaste upptäckt, samt fredagens tips, är Tradera. Här kan man lätt fastna (fast gör det inte för guds skull), i flera timmar var dag. Jag vill sitta och titta på vaser i en evighet. Håller på och budar på en vas just nu, som jag har en likadan av hemma fast i en annan färg. De är ganska unika, så jag vill gärna ha flera av dem. Just vaser är en hobby som jag nyligen kommit in i, som jag ärvt av min farfar. Vaser och prydnader, helst i form av katter, är lite av en passion för mig. 


Liten bild för att visa hur mycket snö vi hade förra året. Nu är vi kanske uppe i halva, men det ska snart försvinna på grund av massa jävla plusgrader!

x antal timmar....

Så... att jag gillar att teckna är kanske ingen stor chock. Jag lägger upp bilder då och då. Mitt senaste projekt var Damon & Elena (Vampire Diaries). Jag valde en scen från avsnitt 19, miss mystic falls, som jag absolut älskar, hittade en bra screenshot och börja teckna! Detta var för... ca 2 månader sedan. Tröttnade redan efter konturerna, men för en vecka sedan tog jag tag i bilden igen och gjorde klart den igår runt kvart över tio på natten. Jag blev inte helt nöjd med ansiktena... fast de var inte det som jag fokuserade på i den här bilden heller, jag behöver lära mig lite mer om hur man tecknar människokroppen. Fast, jag lärde mig en viktig sak: att teckna människor i profil är JOBBIGT och kräver TÅLAMOD, så därför tänker jag inte göra det på ett bra tag igen. 

Här kommer bilden, och om ni har något förslag på vem/vad jag ska teckna härnäst, please, tell me! Och länka med en referensbild (högupplöst) så jag har något att rita av, för just nu står det still i skallen när jag tänker på mitt nästa projekt. 

(klicka för större)

Mozart

Idag kommer det upp en liten bild på "min" katt. Han är egentligen inte min utan är en katt som springer runt i vårt område. Har känt honom i typ... 10 år snart tror jag. Mozart heter han, och han är helt otroligt gullig! För några år sedan påminde han om Katten Gustav, han ville bara ha mat och var tjockis! 

In case you haven't noticed....

Tog äntligen tag i bloggdesignen idag. Har en.. lila period. Det ska vara gammalt, lite dämpat i färgerna och...dammigt. Ska nog sätta mig med lite broderier sen kanske... endast det eller fysikplugg, jag har inte bestämt mig än.

Christmastreedestruction - Nästa sport i Vinter OS?



Såhär vackert var det hemma hos oss igår. Idag ser det... lite annorlunda ut. För två år sedan iförde vi en ny tradition hemma, det blev tillslut jobbigt att städa upp alla barr efter att man burit ner granen för trappan och ut genom köket. Så nu klipper vi sönder granen i små bitar och lägger den i kassar istället. Första gången tog det en och en halv timme. Andra gången en timme och tio minuter. Denna gång 45 minuter. 

Så... såhär ser det ut just nu. Oerhört vackert....

To a new beginning!

2010... ett år som inte går att beskriva i ord. En bergochdalbana för stor och läskig för alla världens nöjesparker. Förmodligen ett av de konstigaste åren någonsin. Jag vet med säkerhet att 2011 kommer att bli bättre. Men på ett sätt också lika jobbigt. Jag ska flytta, börja ny skola, lämna mina kompisar i värmland, jobba, resa, plugga och ha allmänt roligt. 

Det är inte helt smärtfritt som jag går över från 2010 till 2011. Det känns lite extra i magen när jag tänker på att jag faktiskt ska flytta ca 23 mil hemifrån. Precis som det känns när jag tänker på studenten i år. Jag antar att jag får ta dagen som den kommer och bara hänga med. 

Jag har i alla fall börjat året bra. En helkväll med mina tjejkompisar, tidig morgon, fin promenad hem från bussen, några åk i pulkabacken hemma och ett bett av pepparkakshuset. Jag kan inte be om så mycket mer. Sen är chansen att jag uppfyller mitt "I år ska jag träna jättemycket och städa i tid och vara ordningssam och göra massa aktiviteter" löfte som jag avlagt i fyra år på raken nu, inte så stor. Jag försöker hårt i några veckor, sen tappar jag bort mig. 

Hoppas att ni lyckas hålla era löften bättre än mig. Skål! För en ny början, och en ny åktur med världens största och läskigaste bergochdalbana!
RSS 2.0