ny teckning!



Har äntligen fått tillbaka tiden och lusten att teckna igen! Detta porträtt började jag på i maj, men kom inte så mycke längre än konturer och grovskuggning. Det blev inte så likt som jag tänkt, men jag ska redigera den mer imorgon, den är inte helt klar än. 
Har ett till projekt från mars eller något, konturerna av Holly Marie Combs, får se om jag tar tag i det (det var längesen jag tecknade en tjej) eller om jag försöker mig på ett nytt självporträtt, eller kanske någon av mina kompisar får bli modell...


Aubergine/Köttfärspaj

Tänkte dela med mig av ett recept på köttfärs och auberginepaj som jag experimenterade fram själv häromdagen.

Pajdegen:
150 gr smör
3 dl mjöl
2 msk iskallt vatten

Knåda ihop, tryck ut i pajform, in i frysen i ca 25 min medans ugnen värms upp (200 grader). 10 min i ugnen. 

Fyllning:
400 gr köttfärs
400 gr krossade tomater
1 aubergine
½ - 1 gul lök
Frivilligt: en vitlöksklyfta
salt och peppar

Frivilligt, äggstanning (Jag använde halva satsen)
3 ägg
2,5 dl mjölk
2 krm salt

Topping: OST!


Skär bort ändarna på auberginen. Skär i 1 cm tjocka skivor, sedan i tärningar. Stek i stekpannan i ca 6 minuter. Släng i köttfärsen och löken. När dessa är klara, häll över tomaterna och ev. vitlöken. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka en stund. (Jag använde lite redning för att få en fastare röra)

Häll köttfärs/aubergineröran i pajskalet, häll ev. över äggstanningen (rör gärna om lite för att få den att rinna ner), toppa med ost och in i ugnen i 40-45 minuter. 

Servera gärna med lite sallad till. 

Enjoy! 

ps. kyckling, tomat och fetaost är också en god blandning att ha i. Fast då ska endast kycklingen förstekas.

full blown cold

Igår fick jag finbesök från värmland. Pappa och Brorsan kom förbi med massa grejer, så nu är lägenheten ännu mer stökig. Det är väl nu jag börjar inse att jag faktiskt bor själv i en helt annan stad än min familj. Känns konstigt, men helt underbart samtidigt. 

Idag är jag dock sjuk. Halsen värker, hostan är hemsk och huvudet är tungt. Nu kommer förkylningen som jag skulle haft för en månad sedan. det är nu som det är lite jobbigt att cykla till skolan, det kommer inte halsen att gilla. 


PAJ

Tiden går fort. Två veckor har jag haft egen lägenhet, inte för att det syns på lägenheten, det är fortfarande grejer överallt. Men jag har hittat min egen ordning i röran. Fast nu kommer min kära far och bror till helgen så jag måste städa. 

Någon form av sjukhet har jag dragit på mig också, tjock hals och tungt huvud. YAY! 

Och där var pajen klar, hejdå!

Några omtumlande dagar senare...

... Så sitter jag här på golvet i min lägenhet, lagom sliten från gårdagens bravader. Just nu är det fest på fest på fest på fest känns det som, men som tur är var det sovmorgon idag. Inatt var det kalasmottagning, imorgon overallsinvigning + on the rocks. Sedan är det lägenhetsstädning samt matteplugg. 

Just nu vore det dock bra om jag kom igång och gjorde mig iordning, kanske sydde lite på overallen... Det är lite segt med updates nu, tro mig, jag vet, men det är inte direkt som om jag har tid.

Lägenheten is for real!

Nu är jag inflyttad i min nya lägenhet! Det står lådor överallt och det ligger papp och plast lite här och var, men snart ska jag allt få ordning på det och då kommer det även att komma upp lite bilder! 

Ikväll kommer Korren hit och (förhoppningsvis) hjälper mig att skruva ihop en bokhylla och plocka undan lite. 

Säljaren var snäll nog att lämna kvar en månad med alla Viasatkanaler samt en månad med 100mbit bredband, gissa om jag är nöjd! Visst, denna helg blir det väl inte mycket tv-tittande, för jag har en dugga på måndag, men efter det! WOHO!
RSS 2.0