safety

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Och när det verkligen inte blir som man tänkt sig, så gäller det att hantera det på rätt sätt. Bryt ihop, låt världen rasa och få ett utbrott. Gå vidare. Acceptera vad som hänt och gå vidare. 
Livet är inte rättvist, så enkelt är det.

Jag har aldrig varit bra på att säga rätt saker vid rätt tidpunkt, och när jag väl har något bra att säga så kommer det ut fel. Samtidigt vet jag, av egen erfarenhet, att det ibland räcker om man lyssnar.


"That's why I'm always gonna be there, when life reminds us that it's not fair"

Vill ha

http://www.obbolo.com/art.php?art=3&um=47
http://www.obbolo.com/art.php?art=27&um=47

Vill verkligen ha ett av dessa. Får se om jag kan bita ihop och pröjsa 500 spänn för ett förkläde eller om jag får leta vidare på ica efter ett som passar plånboken bättre...

Queen of stök

För några dagar sedan städade jag lägenheten. Om man ser lägenheten nu så kan man tro att jag ljuger. Därför utnämner jag mig själv till Queen of Stök. Jag måste verkligen skärpa mig....

Typ som att jag måste få ordning på mina energinivåer. Låt mig framställa ett exempel...
Före föreläsning: Pigg, äter en kaka, glad
10 min in i föreläsningen: Börjar tappa fokus, känner mig sliten
30 min in i... : Sluter ögonen och somnar nästan. 
Rast: Sover. 
5 min innan föreläsning börjar igen: Börjar skratta, piggheten kommer tillbaka
Resten av föreläsningen: Har en låt på hjärnan, sitter och studsar, skrattar och mår allmänt bra. 
Detta upprepas ungefär fem ggr per dag (byt ut föreläsning mot lektion, tv-tittande, you name it). 
Börjar jag tröttna på det? Ibland, ja, definitivt. 

Men men, dags att ta tag i bostaden. Drar på lite musik på tv:n och drar upp energinivån.

Musiktips: http://soundcloud.com/lunatic-lumberjacks/lunatic-lumberjacks-be-free

I miss you

You do something to me that I can't explain.
So would I be out of line if I said "I miss you"

Helg, äntligen!

Kom hem runt två inatt efter en ganska härlig kväll. Det vart både sittning, mellanfest och kravall, helt ok, men tappade danslusten vid halv ett. Mellanfesten var nog höjdpunkten på kvällen, och efter några väl framlagda argument så bestämde jag mig för att åka till Sälen med en del av klassen. 

Idag är man såklart lagom sliten så jag spenderar denna kväll med en bra film, skön soffa och en Marabou Premium Mint =)

Har förresten börjat fundera på design till min tatuering som ska göras någon gång detta år. Har till och med bestämt mig. Att photoshopa ihop en snygg bild visade sig vara svårare än väntat, men det ger en idé för hur det kommer att se ut. Om jag hade en scanner hade jag kunnat fixa in bilden jag tecknat, men... det har jag inte. 

Feel good!

De senaste dagarna har jag varit på väldigt bra humör. Och då menar jag verkligen bra humör! Drar på radion via tv:n och dansar runt överallt! När jag cyklade från skolan idag nynnade jag på "I'm walking on sunshine" med ett leende på läpparna. Ah, it's good to be back ;)

kvällen efter tentan

För ungefär tre timmar sedan gick jag ut ur tentasalen. På väg dit så sken solen och jag sjöng "Solen skiner över kallstá, forsling kommer inte vinna" för mig själv på cykeln. Det kändes bra. Väl inne i tentasalen var jag superpepp och kände att "det här kan jag fan klara" . När jag cyklade hem var det kallt, mörkt och ensamt. Då var jag inte lika kaxig. 

Snacka om att det var skönt att få komma in genom dörren, byta om till mjukis, värma lite oboy och sätta sig framför tv:n. Nu är det gladiatorerna på fyran, (jag var på semifinalen när den spelades in, vet att vi blev filmade, men de kan ju ha klippt bort oss) och efter det ska jag försöka sätta mig in i Morden i Midsomer, som jag missar första halvtimmen av. 

bästa kommentaren ikväll i Gladiatorerna: Nej, är du skadad på riktigt?

Elfel, tentor och skrivlust

Nu har jag varit hemma i Linköping i fyra dagar. Men hemfärden var allt annat än rolig. Det började med elfel i Karlstad, där fick jag vänta i två timmar innan tåget kom. Sedan blev det elfel mellan vingåker och katrineholm, ett öppet spår, reducerad hastighet och tågkö. Väl framme i katrineholm var jag "bara" 3 ½ timme försenad. Tåget till Norrköping var några min försenat, och det från Norrköping till Linköping var 20 min försenat. Det enda som var i tid var min buss, som kom tio min före utsatt tid, så där fick jag i alla fall sitta ner i värmen och vänta på att vi skulle åka. Dagen efter vaknade jag med träningsvärk i axlarna och blåmärken på armbågar och knän. 

Resan hem var jobbig, men när jag på tisdagen fick återse några av de personer som jag saknat mest, så var det värt det. Tyvärr har jag tenta på lördag, vilket innebär mycket plugg och mindre social tid. Nästa vecka börjar nästa läsperiod och då får jag återgå till rutinerna igen. 

Från en sak till en annan: För någon vecka sedan fick jag lite skrivlust igen. Klockan var tre på natten när jag öppnade ett tomt dokument och började skriva. Jag kom inte långt, det blev bara en inledning, men förhoppningsvis kan jag fortsätta på den inom en snar framtid. 

"Jag låg och stirrade ut genom fönstret, sömnen vägrade att komma till mig. Trots att klockan var två på natten var det ljust ute. Månens bleka sken lyste upp hela mitt rum och gjorde det omöjligt att somna. Jag suckade högt och vände på mig, kanske skulle det vara enklare att somna med ryggen mot ljuset. Täcket åkte ner en bit i rörelsen och gav mig gåshud över hela armarna, inte nog med att jag låg sömnlös, det var kallt också. Jag slöt ögonen och väntade på att bli bortförd till drömmarnas land. Bilder av honom flimrade förbi och spred ett leende på mina läppar.
”Om du bara visste hur mycket jag saknar dig” Viskade jag och öppnade ögonen för att titta på den tomma kudden bredvid mig. För en sekund tyckte jag mig se honom ligga där, men hans vackra ögon försvann lika snabbt som de kom. Jag suckade högt och kände hur kroppen blev allt tyngre. Tillslut kunde jag inte längre hålla ögonen öppna. Precis innan jag stängde dem såg jag något på kudden bredvid mig igen, men tanken hann inte få fäste förrän jag somnade."


Idag...

...är det söndag. Och imorgon åker jag hem. Jag kan ärligt säga att jag längtar hem, även om jag har haft det helt otroligt bra i Värmland. Visst, jag har tenta på lördag som jag måste råplugga inför, men jag är hemma och får träffa massa folk som jag saknat under lovet! 

Jag har lovat mig själv tre saker detta år. 
1. Fotografera mera
2. Börja skriva igen, noveller, krönikor, osv.
3.1 Satsa gärna högt, men inse dina begränsningar
3.2 Lev livet! 

Funderade på att lägga till körkort på listan, men insåg sen att då skulle jag bryta mot 3.1, så det får bli nästa år =)

Hockey, det handlar alltid om hockey!

JVM inatt, ja, jag satt uppe och såg på det. Det var svårt att hålla sig vaken men som tur var hade jag lite hjälp av en dator och msn ;) 

Sen den där frågan: Sverige eller Finland? Är inte allt för lätt att svara på. Men jag vart ju tvungen att heja på sverige tillslut eftersom det var med tre FBK grabbar i laget. 

Matchen var spännande och jag hoppas att det blir lika spännande i finalen mot ryssland imorgon natt. Fast jag tror inte att jag kommer att orka sitta uppe och kolla på den, jag kommer hem vid 02.00 efter en hel dag av äventyr...


Blind kärlek

Två av mina favoritgrabbar har gjort en musikvideo ihop. Härlig start på det nya året ;) 

RSS 2.0