How to: Good mood

Imorse vaknade jag upp, kollade på klockan och insåg att jag hade försovit mig, med typ två timmar. När jag sedan går upp och äter frukost så känner jag illamåendet. "Fuck this shit" säger jag och kryper ner i sängen igen. Så lätt var det att missa ett gruppmöte och en föreläsning. Jag känner mig fortfarande lite off, men är i alla fall på bättre humör.

Kan ju tillägga att gårdagen var lagom kul när jag ska cykla iväg på morgonen och ser att jag har punktering. Och när jag tänkte åka hem under dagen pga illamående inser jag att busskortet var kvar hemma. Det var bara att bita ihop, äta lite frukt och vara kvar i 6 timmar till och få skjuts hem av världensbästaklasskompis. 

Så om man nu har haft två dåliga dagar och bara känner för att krypa ihop i ett hörn och stänga ute hela omvärlden, vad gör man då? 

Steg 1. Vad orsakade detta dåliga humör till att börja med? 
I mitt fall, cykeljäveln. Så jag tog med den till cykelservice och fick däck och slang utbytta samt en liten service av kedja och sånt. Gick på 500 spänn, men nu går den att cykla på. Den senaste månaden har jag inte kunnat cykla i  uppförsbackar, nu tog jag värstingbacken utan problem. 

Steg 2. Är du hungrig? 
Är man hungrig blir man automatiskt på dåligt humör, jag blir det i alla fall. Så jag åt lite lunch och vindruvor på det. Sen köpte jag även middag, riktig middag, inga fiskpinnar eller köttbullar. 

Steg 3. Vad mer gör dig irriterad eller deprimerad?
Min lägenhet. Den är sååå stökig. Så jag städade lite. Nu ser det bättre ut. Och jag suckar inte varje gång jag går från kök till vardagsrum. 

Steg 4. Vad älskar du?
HOCKEY!! Jag hittade ett usb-minne med FBK låtar på, så jag pluggade in det i stereon, drog upp volymen och dansade runt ett tag. 

Efter de fyra grejerna mår jag bättre. Och sen har jag även ett steg 5. Ge dig något att se fram emot. Imorgon har jag planerat att träffa både brYdar och pojkvän, äta tjejmiddag och förfesta (fastän jag inte ska på själva festen, men so what?). Och i helgen är det en episk fest. 

Det var min how to för bra humör. Även om den kanske inte passar i alla situationer ;)
 
(Om man behöver avreagera sig på något är detta ett hett tips!)


SKRIDSKOR!!!

En obeskrivlig känsla. Helt otroligt underbart. Typ terapi för själen. Så känns det att åka skridskor för mig. Ljudet av skridskor mot is är... underbart. Det blir lite som terapi för mig... när jag åker skridskor så kan jag släppa alla jobbiga tankar, jag bara åker.

Så därför var det hur skönt som helst att få åka lite skridskor idag. Träningsvärken imorgon blir nog inte lika skön men vafan ;)

Nästa månads träningsutmaning kan jag ju passa på att länka till också: http://www.facebook.com/events/506439602750349/

stolt

Jag är superstolt! Idag har jag gjort 600 rygglyft. Maximalt antal i följd: 80! (10 sek vila och sen 20 till!)

Detta innebär att jag har tagit ikapp två dagar. Bara två dagar till att ta ikapp, det gör vi imorgon ;) Ska även att åka skridskor imorgon, helt underbart!!

Bättre humör nu jämfört med tidigare, eller hur?

Allmänt gnäll

Har 800 rygglyft att ta igen på 5 dagar. Utöver de 200 som jag ska göra varje dag.... Tveksamt om det kommer att gå...

Jag håller även på att bli sjuk. Mmmm.... mysigt.

Och jag är konstant trött. Vilket gör att jag blir gnällig.

PMS

Fan vad jag älskar PMS! - Said no girl ever.

Den där tiden då minsta lilla grej kan få mig att spåra ur totalt. Då en bebis kan få mig att storböla, en cs-bot kan få mig att stänga av datorn och kasta headsetet i soffan och några få ord kan få mig att tvivla på mig själv och hela min världsbild. Jag kan få panik över småsaker, tro att världen kommer att gå under och att jag kommer förlora alla jag älskar. Och gud förbjude att något inte är som det ska, minsta lilla sak som är ovanlig kan få mig att noja över det i dagar. Att övertänka saker är jag väldigt bra på också. Att tolka en liten sak som en stor sak. (att göra en höna av en fjäder).

Jo, för jag älskar när jag är sån. Not. Tur att det är över om någon dag. Typ på söndag.

Där har ni orsaken till att jag inte uppdaterat på några dagar.

Film: Magic Mike

Säger bara såhär: Se den! Channing Tatum som strippa, need I say more?

2/3 komedi, dans och Channing
1/3 allvarliga stunder och drama

Jag tänker inte göra någon superseriös recension av filmen, tycker inte att det behövs. Se trailern och se sedan filmen. Channing tatum är i min topp3 av manliga skådespelare... så det är nog mest därför som jag gillade filmen. Fast... nä den var helt enkelt bra!

Istället för godis

Ät frukt! Den har man inte hört förut eller hur? Tyvärr hjälper inte frukt för mig, jag kan inte hålla mig borta från socker. Min lösning? En kombination!

½-1 dl frysta hallon
½-1 burk ananas i bitar (inte krossad)
Lite chokladsås (kan tas bort om man bara vill vara nyttig)

Häll hallon och ananas i en skål, toppa med chokladsås (eller inte) och ät. Jag älskar det, och sötsuget försvinner, utan att det känns som om man syndat efteråt. Mumma!

Vill man vara mindre nyttig (eller om det är fredag) kan man alltid baka en kladdkaka och äta den tillsammans med hallon...

Recept på awesome kladdkaka:
2 ägg
100 gr smält smör (inget f-ing margarin!!!)
3 dl socker
1½ dl mjöl
1½ tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
1 krd salt

Smält smöret och låt svalna. Och med svalna menar jag inte att det ska vara lite ljummet, det ska bli näst intill kallt. Ibland ställer jag ner kastrullen i kallt vatten bara för att det ska gå snabbare.

Häll alla andra ingredienser i en skål, rör inte om!
Tillsätt smöret, nu får du röra om.

Smörj en fin rund form. Häll 90% av smeten i formen, ät resterande 10%. In i ugnen med formen i (max) 25 min i 175 grader. ÄT!

Såhär gott kan det bli:

Enjoy!

Jar of awesomeness

Experiment: Jar of awesomeness

Syfte:
För att främja välmående vid årets slut samt påminnas om awesome saker som hänt.

Hypotes:
It's going to be legen...wait for it.... DARY!

Materiel:
Burk (Helst en fin burk eller spargris)
Penna
Papper
Lapp med texten "Jar of awesomeness 2013" (alt. annan text om så önskas)

Utförande:
Sätt fast lappen på burken.
Ställ burk på synlig plats bredvid penna och papper.
När något awesome händer (eller helt enkelt något roligt som får dig att må bra), skriv ner detta på en lapp och lägg i burken.
Vid årets slut kommer burken att vara full (förhoppningsvis).
Efter nyår tillåts du att öppna burken och se allt roligt som du har upplevt under årets gång (ganska hade du glömt bort en del). 
Repeat för år 2014.

Resultat:
Experiment ej 100% utfört, rapporten skrivs klart under januari 2014.

Träning

Måste bara länka till den här utmaningen, nu har vi visserligen kommit halvvägs in i Januari, men ändå.

http://www.facebook.com/events/307762129341995/

Det kommer att komma upp en ny utmaning varje månad! Om man känner att det är lite väl ambitiöst med 100 rygglyft/dag kan man ju alltid köra halva utmaningen.

Jag ska börja konditionsträna när snön har försvunnit, tills dess blir det lite styrka. Ofta har jag svårt att hålla träningsscheman, men denna utmaning känns inte helt omöjlig.

Kompis

Jag har en så väldans underbar kompis. Vi har haft lite struligt med kontakten sen vi slutade gymnasiet och flyttade till två olika städer men vi börjar hitta tillbaka. Och då kommer även min inspiration tillbaka. Jag får någon att diskutera med, och jag vill börja skriva igen. Jag ska börja skriva igen! Tack Cammie!!
RSS 2.0