Såhär mysigt kan man ha...

.
...med lite tända ljus en mörk höstkväll. Dra på lite skön musik med Maggio, Jöback, Isaksson eller varför inte lite Vreeswijk? Har nyligen satt ihop en någorlunda bra playlist på spotify med bl.a. ovanstående artister. 

http://open.spotify.com/user/arokkonen/playlist/3uAAiBUHAA9Ob2DJdwenOx

Kommer att uppdateras löpande, såklart.

Så släck alla lampor, tänd lite stearinljus (fast kanske i omvänd ordning), på med musiken och dansa runt i rummet där hemma! Görs gärna i sällskap med någon, första låten på spellistan är en mysig tryckare...
 

tenta-p, år 2

Så har det blivit dags igen, tenta-p. En och en halv vecka fylld med plugg, och en extra stökig lägenhet. Tenta-p är tiden då allt är roligare än att plugga, vilket innebär att jag får ganska mycket gjort också. Det är under tenta-p som jag får motivationen att gå ut och gå, att träna, att städa, att omorganisera förrådet, badrumsskåpet och bokhyllan, att ta körlektioner. 


Ta körlektioner. Ja, du läste rätt. 2½ år "för sent" ska jag äntligen ta körkort. Under de kommande fyra veckorna har jag bokat in 10 körlektioner, med utrymme för fler den sista veckan. Sen får jag nog boka 10 till innan jag får körkortet, men det tar vi då. Fuck vad jag är nervös. Pappas motiverande ord till mig: "Men du kan ju köra bil, det är ju inga problem". Jag har inte kört på över två år, och ens då körde jag bara fem gånger med pappa. 

wish me luck!

Har jag något värt att skriva?

Knappast. Eller? 

Den här dagen slängde jag bort. Var i skolan till 11, hemma typ kvart i 12, satt vid datorn, handlade, och sen gick jag ut och tog en lååångsam härlig höstpromenad som gav mig ett leende på läpparna! Jag gick där och log som om jag inte hade några problem alls i livet. Som om allt var perfekt. Och det var det, i just den stunden var allt perfekt. 

Sen kom jag hem, slösade lite tid vid datorn, städade lite, bokade tvättid och sånt. Nu är klockan snart sju, vad hände med dagen? 

Idag har jag en såndär dag då man reflekterar över livet varenda sekund. På cykeln hem från skolan, när man återvinner, när man plockar undan kläder, när man handlar. Man tänker: Hur blev det såhär? Kan jag göra något för att göra mitt liv bättre eller har jag det tillräckligt bra? Mår jag verkligen 100% bra? Om jag inte gör det, kan jag göra något för att må bättre? Vad är orsaken till att jag inte mår 100%? 

Det kan bli jobbigt, men är också väldigt bra. Man går igenom allt, gör en reality-check liksom. Och är man inte nöjd med allt så finner man lösningar. Man tar modet till sig att ändra på livet. Oavsett om det är svårt, jobbigt eller läskigt, man gör det ändå. För man vet att om man bara tiger och låter det vara så kommer problemen att bli större och större, tillslut kommer inte livet fungera längre. Och livet vill man ju ändå leva, eller hur? 

Vi slänger väl in en musikvideo på det också? Älskar den här låten, den är underbar. 

Kanelbullens dag

Igår vart det ju kanelbullens dag. Kan väl säga att jag blev lite inspirerad av alla kanelbullar som jag stötte på överallt, så när jag kom hem bakade jag egna bullar! Man var väl inte jättepigg när man började vid halv åtta och fick stå och greja till klockan var tio, men det var värt slitet. Ruskigt goda bullar blev det, och extra stora!! 

Roooooooos

I helgen var jag ute och shoppade lite. Det vart lite smågrejer som en kalender, en blomma, underkläder och några fler grejer. Köpte bland annat två låtsasrosor. Älskar att dekorera med låtsasblommor och när de bara tar 10:- för en ros så är det värt att köpa! (Tips, köp inte på IKEA, plantagen är både billigare och finare!) Framförallt så får jag lite inspiration när jag får lite nytt att fota hemma, tog upp systemkameran för första gången på månader och sprang runt hemma ett tag. Här ser ni en av bilderna:

Allvaret har börjat

Tillslut fick jag nog. Jag blev trött på att stirra på tre-månaders-gravid magen i spegeln. (Nej, jag är INTE gravid). Det blev jobbigt att känna cykeldäcken varje gång jag satte mig ner. Så jag såg det som att jag hade två val:
1. Sluta gnäll och acceptera att det är så du ser ut
2. Sluta gnäll och gör något åt det

Jag valde det senare. I fredags gick jag ut och gick, lördagen ägnades åt shopping i 5 timmar (massa spring!) och på söndagen gick jag in till stan, köpte ett hopprep och gick hem igen.

Jag har tagit mina mått, vägt mig, tagit kort på mig och satt upp en lista där jag ska logga mina träningspass. Om en månad ska jag göra en uppföljning med viktkoll. I december tar jag nya kort, nya mått och ny vikt. Förhoppningsvis kommer jag ha förändrats några centimeter/kilo.

Jag har en klänning och ett par jeans som jag vill komma i, de är mina mål. Vikten bryr jag mig egentligen inte om, jag vill bara se till att jag inte blir för lätt.

Konditionen vill jag såklart också bättra på. Innan sommaren hade jag en hyfsat bra kondis, som såklart försvann under sommaren när man mest satt still och latade sig.

Nu kör vi!! Wish me luck!
RSS 2.0