Ipred



International Property Rights Enforcement Directive

http://www.stoppaipred.nu/

Inatt 00.00 börjar Ipred lagen att gälla.

Vad är ipred? Kort och gott så är det såhär...

  • Film- och skivindustrin får rätt att få ut vem som abonnerat på en viss IP-adress på nätet vid ett visst klockslag, om de visar en domstol "skäliga bevis" för att fildelning har skett från den IP-adressen. En skärmbild (som är superlätt att fabricera) kommer med stor sannolikhet att vara mer än tillräckligt. Detta innebär bara i sig att de får större befogenheter att kränka personlig integritet än den svenska polisen (som inte kan få ut sådana uppgifter utan att ett brott kan ge åtminstone fängelse, och ofta fleråriga fängelsestraff).
  • Med dessa uppgifter i handen skickar de ett kravbrev till abonnenten för internetabonnemanget (som inte behöver vara samma person som fildelat). Där står det i allt väsentligt "betala en månadslön, annars stämmer vi dig på fyra månadslöner. Vi har bevis och du kan inte vinna. Tar du det till domstol får du dessutom betala rättegångskostnaderna". De flesta betalar i ren skräck för att få problemet att försvinna. Det är så upphovsrättslobbyn har gjort i varje annat land där de fått den här rättigheten och det finns ingen anledning att tro att de skulle göra annorlunda i Sverige. Detta är inget annat än statligt sanktionerad utpressning. Rättssäkerheten är obefintlig.
  • Skadeståndsbelopp i Sverige har ända sedan 1920 haft en väldigt strikt princip: skadestånd får bara utdömas för faktiska, dokumenterade ekonomiska skador. Den här lagen ändrar på det, så att film- och skivindustrin får stämma privatpersoner på fantasisummor bara för att markera sin maktposition, utan att behöva visa att de förlorat ett enda öre.
  • Den fildelare som dömts i domstol ska kunna åläggas att betala en tidningsannons eller motsvarande där det står att han eller hon har blivit dömd, och för vad. Detta är också något som aldrig förekommit tidigare.
  • Politikerna hävdar att det hela kommer från ett EU-direktiv, "sanktionsdirektivet" eller IPRED1. Det är en ren lögn rakt upp och ner. För det första, så kräver EU-direktivet bara att abonnentuppgifter får tas fram i samband med en rättegång, inte att privata intressen ska kunna få ut dem bara för att de påstår något. För det andra har EG-domstolen uttryckligen slagit ner den delen av direktivet; den gäller inte längre.

Vad kommer att hända sen? Ipred2? Den lag som gör att man kan få fängelse för att man fildelat? Alltså vart fan är vi påväg?

Nej, jag gillar inte Ipred. Utan "olaglig fildelning" hade jag ALDRIG stött på många av de artister som jag idag lyssnar på. Utan fucking youtube hade jag aldrig hittat yellowcard eller Dima Bilan. Och hur fan ska jag få tag på deras album? Det är inte direkt som att de går att hitta på Åhlens....

Jag har letat efter Dima's album på internet, men har bara funnit dem på ryska sidor, men jag förstår ju ingenting därifrån så hur ska jag kunna beställa? hittade på en engelsk site också men då skulle det bli en kostnad på ca 500:- med frakt och allt. Vem är villig att betala det?

Jag tycker att det bara är för jävla överdrivet...

Och det är faktiskt så att artisterna förlorar inte pengar på fildelning utan det är skivbolagen. Och många artister är faktiskt emot Ipred så....

Hörlurar, so easy to chose

Idag köpte jag mina efterlängtade hörlurar!! Gick in på Claes Ohlson och köpte ett par från Philips, Dj style! Först trodde jag att de med "Flat foldable" menade att man kan vika ihop dem vertikalt också, som man kunde med de jag kollade efter på Teknikmagasinet igår. Men när jag köpte dem och tog hem dem insåg jag ju att det inte var så... men man kan iaf vika ner själva hörlurarna så jag är fett nöjd!!

Är ganska... hm... vad säger man... det är lite... dunkelt (?) ljud i dem, men jag tycker ändå att det är bra, för då isolerar man sig lättare från omvärlden. Testar dem just nu med dels den hårdaste musik jag har, typ som Bring me the horizon, nightwish, funeral for a friend m.m. Sen även med min mer normala musik.. och lite mjuk musik också. The Rasmus - Liquid, i demo version, kommer att låta underbar i de här lurarna! Sen på vissa låtar så separeras musiken från rösten, alltså de kommer i olika lurar, ååh vad jag älskar det!!

Köpte nya skor idag också, vårskor, de är så otroligt bekväma att ha på sig så... jag vet inte vad!!

Jag känner att jag låter ganska mkt... inte angeliqa just nu när jag skriver. Men sak samma.

Blir lax att äta ikväll efter hockeyn, men det blir runt sju och jag är hungrig nu så jag ska ta och göra en smörgås *intresseklubben antecknar*

Rådjur ute i trädgården, ganska läskigt... de brukar inte vara så nära som det här rådjuret är....

lafee

http://www.youtube.com/watch?v=r01bEMB4Qzo

Lafee's video till låten Shut up. Fan vad jag älskar den xD

Skriver inte så mycket mer nu för jag har lektion.

Yellowcard

I said I'd moved on and I'll leave it alone,
But before I walk out there is something that I need you to know,
I got lost in a blink of an eye,
And I can never get back, no I've never got back,
You were not there when I wanted to say,
That you were everything right and it wasn't you but me to change,
Now I got to go it alone,
But I'll never give up, no I'll never give up

What am I fighting for,
There must be something more,
For all these words I've said,
Do you feel anything

I said I'm ok but I know how to lie,
You were all that i had,
You were delicate and hard to find,
I got lost in the back of my mind,
And I can never get back, no I've never got back
You were not there when I needed to say,
I hit the bottom so fast that my head was spinning 'round for days,
Now I gotta go it alone,
But I will never give up, no I'll never give up

Yellowcard - Fighting

writersblock 2.0

Har världens writersblock just nu! Det finns inte ord för hur jävla still det står i min skalle just nu. Försökte göra en beskrivning av vädret utomhus, till och med det var omöjligt. Trots att det var så underbar vackert ute när snön låg som ett täcke över gräsmattan och solens strålar letade sig igenom de få dismoln som fanns på himlen och vinden som sakta smög förbi fick en att rysa till men ändock så var det varmt ute.

Har upptäckt ny musik idag!
Nightwish
Hammerfall
Lily Allen
Elmo

Jag har ju hört Lily allen tidigare, men det var ett tag sen. Måste dock erkänna att både Lily och Elmo är lite.. udda musik... den är liksom... ja.. jag kan inte beskriva den... helt enkelt udda.

Nightwish är ju bara allmänt bra, visst jag har inte hört hur de va förr när de hade en annan sångerska men... min morbror tycker att de är bra.. sen såg jag deras album på åhlens, och nu när jag fick lyssna på dem så... ja... jag föll för musiken.
Och såklart hammerfall. Jag har länge velat lyssna på dem och idag tog jag chansen. riktigt bra musik faktiskt, liksom precis min stil, typ iallafall xD

Sen är Johnny Cash en stor favorit just nu med låten "Hurt", jag är så enormt kär i den låten så det finns inte ord!!
Precis som med H.E.A.T's låt från melodifestivalen, får en annorlunda.. underbar känsla när jag hör den.

Musiktips:
Elmo - Unbreakable
Johnny Cash - Hurt
Lily allen - smile
Nightwish - Bye Bye beautiful
H.E.A.T - 1000 miles
Tokio Hotel - 1000 meere

Finns något för alla! Nästan iallafall

Prata ut, livets räddning

Var hos Camilla igår efter skolan, fy fan vad underbart. Det är så skönt att bara kunna prata med någon om ALLT. Ja, allt, allt som har med skolan och så att göra. Det är så mycket som händer just nu att om jag skulle skriva ner allt som pågår i min hjärna skulle jag få sitta och skriva 24/7. Och Camilla förstår de saker som andra har svårt att uppfatta. Så det var väldigt skönt att få prata ut för en gång skull.

Fast sen var vi ju inte bara djupa, vi spelade faktiskt Halo ocskå.... hahah okej jag ska inte säga att vi var bra xD vi körde på "Easy" så... men kul var det ändå =D Jag sköt två av våra gubbar... så började de skjuta på mig istället.... värsta taskigt  jue =O

Tog lite fina bilder också på slutet... tänkte ladda upp en så ni får se vad Cammie's kamera kan göra ^^



Om jag gjorde rätt ska ni kunna klicka på bilden och få den i större format.

Förförande eller förstörande?

Jag hinner inte med ett långt blogginlägg, skriver bara lite kort för jag ska sova snart. Kan nog skriva lite mer imorn.. om jag hinner efter skolan. Jag ska nämligen på hockey så har inte så mycket tid till övers.

ska skriva en utredande uppsats i svenskan. Jag har valt ämne...

Berny Pålsson
-
Förförande eller förstörande?

Eftersom många anser att Berny's självbiografier är en guide till hur man förstör sig själv så mycket som möjligt medans andra ser dem som ett sätt att förstå sig på folk som har det så som hon hade det... Jag är en medlem av den sista gruppen, jag ser hennes böcker som... ett sätt att sätta sig in i hennes situation, utan att bli som henne. Jag strävar inte efter att bli så som hon har varit... och är. Men jag beundrar hennes mod att dela med sig utav sin historia....

nu måste jag sova
hejdå!
RSS 2.0