Nolle-p

Nolle-p är nu över. Nu börjar allvaret. Nästa vecka börjar skolan på riktigt med tre kurser, massa föreläsningar och lektioner. Det är skoldag från 08.00 till 17.00. Det är också på torsdag som jag flyttar in i min lägenhet. 

Jag har bott i Linköping i exakt två veckor. Och i två veckor har jag haft väldigt kul. Så kul att jag nästa år kanske ställer upp som fadder bara för att få uppleva det igen. Allt ifrån fadderier och nolleslipsar till lunchtävlingar och sittningar. 

Nu är det dock augusti, snart september, vilket betyder att jag nu börjar längta efter julen. Godiset, glöggen, stämningen och Snön! Jag är väl inte helt frisk, men vad gör det? Peter Jöback , take me home!

Lkp, Linkan, Linköping, Mitt nya hem

En vecka och två dagar har gått sedan jag flyttade ner till Linköping.  I en vecka och två dagar har jag haft fullt upp. 
Nollningen håller mig igång från halv sju på morgonen till nio-tio på kvällen (nollediscot har jag ännu inte gått på) och när jag väl skulle få vila ut blev jag sjuk. 

I fredags vaknade jag upp med halsont och feber. På lördagen försvann detta. På kvällen blev jag illamående. På natten kunde jag konstatera magsjuka. Idag, måndag, börjar jag att bli bättre (efter coca-cola och smörgås) och jag hoppas att jag imorgon kan gå till skolan igen. Inte nog med att jag missar föreläsningar och lektioner, jag missar ju nolle-p också! 

Lite om nolle-p:
Jag går jämt runt i en supergul ylleslips
"Goddag åh mastodontlika y-fadderiet" är en fras jag yttrar dagligen
Jag läser matte igen <3
Jag cyklar massor
Jag blir kallad för nollan
Jag har så jävla roligt så jag vet inte vad jag ska ta mig till

Min kompis och jag bor tillsammans på 23 kvadrat. Det är trångt. Men det funkar. Och eftersom hon var sjuk förra helgen och jag denna så är det bra att vi bor ihop och kan ta hand om varandra, vet inte vad jag skulle gjort om jag var ensam. Vilket jag kommer att bli. 1 september. Då jag flyttar in i min egen lägenhet. 

Min digitalkamera har inte varit med under första veckan av nolle-p, och systemkameran har varit för mycket att släpa på. Så, denna vecka tar jag med den lilla och försöker fånga lite grejs på foto. 

Vi är 45 pers i min klass, typ 27 tjejer och 18 killar, ganska stor omvändning från 11 tjejer och 21 killar. Men jag trivs, enormt bra. 


ps. Tack till Cams som påminde mig om min illa uppdaterade blogg. Men jag har mina orsaker, magjsukan var en av dem.

COMPUTAAAAH

Igår beställde jag en dator. Den kommer idag eller imorgon. Jag är på väldigt glad. Det blev en Packard Bell, för jag insåg att en HP med mina krav blir för dyr. Och nu inkluderades Photoshop Elements 8 =D

Idag blir det blåbärsplockning, bullbakning, packning och filmkväll. 


Litet tips

Lägg er inte i ett badkar i en halvtimme efter att ni gått ut och gått och inte har ätit något på fem timmar. Ät något först. DRICK något först. Jag är borta i skallen och ska nu göra mat för att återfå klarheten. Men jag fick blåbär i alla fall! Och jag blev ren! 

2½ flyttlåda packad idag, plus fyra småkartonger. Imorgon börjar jag med kläderna, de som jag behöver ha med mig under de första två veckorna. Onsdag tar jag resten och lägger ner i lådor. Torsdag tar jag allt som är kvar på mitt rum och i de andra två rummen på övervåningen. Fredag tar jag nedervåningen samt källaren och även garaget. Lördag flyttar jag. Fan vad härligt. Men ack vad fort tiden går.

Fynd hos Myrorna

Jag är inte för att handla på second hand när det gäller kläder. Däremot, när det kommer till prylar så är jag som en hök. Jag är inne på Myrorna en gång i månaden ungefär och kollar efter vaser, koppar och sånt. Idag lyckades jag hitta ett riktigt fynd! 

En receptsamling från 1973, Mästerkocken Receptklubben. Alla 720 receptkort kostade i dagen penningvärde ca 1400 kronor. Jag fick dem för 20 kronor istället ;) Supermysigt att ha i den nya lägenheten (som har ett kök i 60-tals stil) och sen är vissa recept faktiskt väldigt bra! Fast... de med Tunga tror jag att jag hoppar över... är inte så mycket för att äta organ...



Kvällsdopp

Ikväll blev det cykling på 6.7 km x 2 och ett kvällsdopp i vänern. Det var otroligt varmt och skönt =D Lite fika med släkten och så cyklade man hemåt igen. 

Nu blir det Underworld 3, Rise of the lycans och sedan sängen! Är otroligt sliten idag faktiskt, hoppas att det blir bättre imorgon. 

Jag ska också försöka lägga upp lite bilder från Norrland, om jag inte redan skrivit det, imorgon.
RSS 2.0