headache

Sitter här med en lätt huvudvärk som inte vill försvinna. Min morbror, moster och kusin är kvar, utomhus, tillsammans med mamma, pappa och mormor. Jag sitter inne och leker med mina nya presenter.

jag fick:
en extern hårddisk av mor och far på 500 gb
En USB-dammsugare av morbror och moster
en väckarklocka av mormor
en "ringkatt" i silver av mormor
200 :- av morbror
200 :- av farmor och farfar
en kjol av mor och far (förra veckan)

Jag är skapligt nöjd! Tänkte försöka mig på en backup av hårddisken men insåg att jag glömt bort hur man gör =S så jag tog bara mina dokument, för där har jag ju typ allt. Och sen ska jag även lägga över Adobe filerna... och counter-strike.exe. Sen får jag se om jag tar över något mer, tvivlar på det.

Jag vet inte varför jag har huvudvärk, den bara kom sådär liksom och nu vill den inte försvina.

Dawn of the dead = bra?

Jag har länge fått höra att Dawn of the Dead är en bra film. Många har sagt att den är skitläskig och att den verkligen är värd att se. Jag köpte en kalla kårar box för några dagar sedan... och nu tänkte jag att jag skulle se på någon film därifrån. Så jag bjöd hit Cammie, hon sov över och vi såg på Dawn of the Dead, alltså, det måste vara en annan film folk har pratat om. För den var inspelad 1978 och vi satt och skrattade genom nästan hela filmen. Dåligt sminkade Zombies som gick runt och failade på ALLT + två stycken CT's som sprang runt med en vagn full med grejer och sköt de dåligt sminkade failande zombie'zen. Sen blev de såklart inlåsta i ett ENORMT köpcenter fullt med allt de någonsin kunde drömma om och såklart överlistar de zombie'zen och lyckas leva ett liv där inne. Alltså... nej... snälla säg att det är en annan film folk pratar om. 

Men vi campade framför tv'n, tog bort bordet, drog ut alla kuddar ur soffan och gjorde en liten typ av säng där. Vi skulle egentligen ha en uppblåsbar säng där och sova där också men när pappa blåste upp den gick motorn sönder... överhettad... verkade det som för det luktade asäckligt efteråt. 

Och idag gick jag på torget, internationell marknad, supercoolt! Jag och Cammie köpte sockervadd! så köpte jag chokladknäckklubbor och en blåbärspolkagris. Skulle köpt mer saker om jag haft pengar till det. 

 Gäster kommer inom en halvtimme. Ska äntligen fira mig och bror min! Blir utomhusservering av korv och sen lite tårta på det! Gott blire! Jag är hungrig så blir mest korv för min del =D

Skolforum 2.0

Blev skolforum idag också, ganska skönt att bara sitta där. Hade internet idag också så det var ganska gött. Jag kan inte säga så mycket mer om det, fick god mat också! Underbart!

Drog till skolan för att ha svenska, hade sen även lite jobb med ljudberättelsen som vi håller på med i digitalt skapande, gjorde klart den idag. Game'ade lite grand också... jag är tydligen ganska kall och rå när jag game'ar... hihi...

Jag har fått en ny kärlek i mitt liv... eller det är egentligen en gammal kärlek men den är pånyttfödd. Musiken. Har hittat ett helt album med The Mitch hansen band och jag älskar deras låtar! A world without you och Stay with me är förmodligen de vackraste låtarna som finns på denna jord.

My instincts took control no thoughts of right or wrong
Believe me when i tell you that i thought that you were gone
I tried to think of how i'd start again
But a world without you is not worth living in

Sen lyssnade jag även på Joshua Bell när jag letade efter musik till ljudsagan. Han är en väldigt duktig violinist! Jag rekommenderar att lyssna på honom! Spec O mia babbino caro *tror den hettte så*

Träffade även Erik idag på Skolforum, kul att se honom igen för vi ses inte så ofta. Fick en bild att lägga upp på bloggen eftersom jag krävde att jag skulle få en bild av honom att lägga upp på bloggen.

Erik!!!

Skolforum

Idag kom en väldigt viktig person in i vårt klassrum. Han berättade att om man ville kunde man få bara med och representera Time på skolforum onsdag och torsdag. Jag och Sandra nappade direkt! Skrev upp oss på två pass på onsdagen, vilket gör att vi missar fysik och musik, franskan var redan inställd så jag pratade med min mattelärare och JA jag får sluta efter skolforumgrejen, och det slutar 12.15, en buss går förbi utanför tingvallahallarna *hoppas jag* typ tjugo min senare, helt underbart! Och på torsdag har jag ockjså två pass fram till 12.15, sen håltimme fram tills 14 och tillslut lite svenska, slutar halv fyra. Det känns väldigt bra!

Hade ett ganska jobbigt pass med badminton idag, eller, de sista 15 minutrarna iallafall. Körde en övning som tog på knäna, armarna och huvudet. Övade smash och det var ganska nice! Gick tjugo min innan vi egentligen slutade bara för att jag var tvungen att hinna med bussen hem. Och nästa gång är det sista gången, känns konstigt men ändå ganska kul på något sätt. Avslutningar är alltid lika roliga. Får se om jag fortsätter med badmintonen till hösten, beror på scehmat liksom.

Nu är det snart dags för Desperate Housewives, ser fram emot!

Det finns vissa fördelar med att bo ihop med en som jobbar på Kraft för de säljer marabou. Kolla vad som låg på bordet när jag kom hem ;)


Limited Edition!!

Some writing in english

I've never wanted anything in my life so bad. Never have I felt the same attraction, never have I've had something so strong inside of me, a will so strong that I don't know what to do about it. I've always been able to handle it somehow, but now... my mind is blanc and I have no idea what to do.

För någon dag sen, igår snarare, kunde jag verkligen inte skriva. Jag hade totalt writersblock på svenska. Så ag tog upp min Lethal Nightmare, the rewrite of Trubbel i paradiset och skrev den på engelska. Jag hade ju bara skrivit ungefär en sida... så det var värt det. Tänkte jag kan parallell skriva den på engelska, för ibland har jag svårt att uttrycka mig själv på svenska och om jag då kan skriva en sida på engelska för att senare översätta den, ja det borde ju funka. Eller hur?

Den där lilla grejen jag skrev längst upp är nåt jag hittade på nu bara. Fast, första meningen har jag gått och tänkt på hela dagen, velat gjort något med den.

Jag borde publicera något på dikta.se snart igen.. det var allt för längesen.

You're just a dog to me!

Har precis städat klart mitt rum, hade en klädkris i fredags så det låg kläder överallt! Ska dammsuga snart och sen börja städa lite i badrummet, mitt skåp är lite... rörigt.

Sitter och drogar samma låt hela tiden just nu. "Edward cullens warning to Jacob Black".

 

Hoppas på att den där funkar nu bara... första gången jag försöker mig på ett youtube klipp på bloggen ... men vill inte ha med själva filmen, bara ljudet.

hihi jag tror att jag lyckades ;)

Nej nu måste jag städa vidare... tyvärr... ska packa upp min Kalla Kårar box också ^^

Ciao!

Vingåker, örebro och Bergvik

Idag blev det då Vingåker precis som bestämt. Åkte hemifrån tio över åtta, helt otroligt att jag lyckades gå upp halv åtta... jag är imponerad av mig själv. Halvsov i bilen på väg.. upp? ner? höger? vänster? Mot vingåker säger vi istället. Jag klandrar mitt dåliga lokalsinne. Jag vet att det ligger vid katrineholm... vilket är söder om Eskilstuna... det borde väl bli åt "höger" ?

Hittade en t-shirt på vingåkers factory outlet. Och sen köpte jag även en Kalla Kårar box med 12 skräckfilmer (179:- tyckte det var fair). Sedan begav vi oss till mariebergs köpcentrum där jag gick in på Esprit, blev kär och fick en kjol istället för en klocka i födelsedagspresent ^^ Tog även en liten tur in på H&M där jag provade ett par t-shirts, tyvärr för djup urringning, hittade fina blusar men den färgen jag ville ha fanns inte i min storlek! Så vi tog en pizza och åkte sedan hem för att hinna in på Bergvik vid kvart över fyra och där köpa de två blusarna jag ville ha, fast... pappa ska in till stan imorn och kolla om det fanns en gul i min storlek och byta den mot den blå jag köpte, för den gula var finare!

Just det! Jag köpte även ett par skor på Scouleten, alltså scoretts outlet. Hade kollat efter dessa tidigare men de hade varit för dyra, nu köpte jag dem för halva priset nästan ;)

Tell me what you think:
My lovely shoes á Replay (scorett)

T-shirt från Just a Fucking Tshirt

Limegrön blus (H&M)+ kjol från De.Corp (Esprit)

Den mest ondskefulla samlingen från denna sida av graven ;)

Omröstningar, uppsatser och snygga snygga pojkar

Blev äntligen klar med min utredande uppsats! Titel: Berny Pålsson - förstörande eller förförande?
Jo, jag tyckte att det var ett bra ämne då hennes nya bok nyligen kom ut som pocket och på grund av de många åsikter jag redan har om henne och hennes bok. Jag är inte en av dem som avgudar henne och romantiserar hennes sjukdom, jag är bara ett "vanligt fan" som gillar boken och ser helheten av den. Mitt tänkande ändrades efter att jag läst boken, min syn på omvärlden ändrades också, till det bättre.

Och att jag då fick debattera om detta var såklart underbart, de gånger jag hade skrivlust ;) Jag hoppas att det blev bra bara, ska få Camilla att läsa igenom den och se vad hon tycker.



Gick som tidigare sagt på stan idag med mina kompisar. Rusade in på akademibokhandeln och hittade lite intressanta böcker som jag kanske ska köpa via internet, men inte nu, ska läsa några av de jag har hemma först. Satte oss på McDonalds och flummade sönder där.. jag fick lite psykbryt men det är ju sånt som händer då man är med kompisarna ^^ Så sprang vi på Åhléns och på biblioteket och tillslut museiparken. (stavning, fel, ja säkert)

Köpte en hårborste!



Läste ut Breaking Dawn inatt, tänkte säga vad jag tycker. Ja, inatt, klockan var nämligen 01.14  när jag la ifrån mig boken och suckade högt samt önskade innerligt att boken aldrig skulle ha tagit slut.

Breaking Dawn är den fjärde och sista boken i Twilight serien, skriven av Stephanie Meyer. Den handlar i grund och botten om Bella Swan som är ostoppbart förälskad i (och tillsammans med) Edward Cullen. En liten twist finns såklart, ja, det är så att Edward är en vampyr, en vegetarisk vampyr faktiskt, han dricker bara djurblod! Bella har en jättejättebra kompis vid namn Jacob Black (Taylor Lautner spelar honom i filmatiseringen av böckerna, dregelvarning) som inte riktigt kommer överrens med Edward.. Men som ändå insisterar på att hålla sig i närheten av Bella.

Ja, breaking dawn tar då vid där Eclipse slutar. Jag blev lite besviken på Meyer faktiskt. Jag tycker att storyn blir lite väl snevriden i Breaking Dawn, allt blir för komplicerat och.... nej jag tycker verkligen att det blev något fel där... Dock gillar jag det faktum att hon delat upp boken i tre delar, Bellas Book 1, Jacobs Book, Bellas Book 2. Jag gillar att se saker ur jacobs perspektiv (kan bero på att han är min favoritkaraktär) och då blev storyn lite mer intressant.

Trots The flaws of the story så är boken väldigt svår att sluta läsa, jag ville aldrig släppa boken trots att klockan var efter midnatt. Den är omöjlig att sluta läsa, rent ut sagt beroendeframkallande.

Jag vet inte om jag ska ge boken en fyra eller en femma.. jag har väldigt svårt att bestämma mig. 4 ½ kanske?

Den bästa utav böckerna är dock Eclipse tror jag... Eclipse eller New moon, jag har beslutsångest =)



Jag har en liten... omröstning, vilken utav twilight karaktärerna, de manliga, är de bästa, snyggaste, most desirable of them all? Man får välja två!
Vi har fått en del röster redan...
Cammie: Edward, Jasper
Sara: Emmet, Jacob
Hanna: Jasper, Jacob
My: Jasper
Jag: Emmet, Jacob

så ställningen står nu:
Jacob - 3
Jasper - 3
Emmet - 2
Edward - 1

Humor, han som ska vara huvudkaraktären och den som är mest önskvärd har bara en röst ;)

Waterstones

Den underbaraste bokaffären i hela världen heter Waterstones. Den ligger i london, är fem (!) våningar hög och varje våning är enormt stor enligt mig. De har allt från "How to grow your own drugs" till "Let the right one in" (engelsk version av Låt den rätte komma in) till "A series of unfortunate events" och "Cooking with Jamie". Det du inte hittar där.. ja, det vet jag inte vart du hittar! De har såklart även ett stort urval av filmer.

Hemsidan: http://waterstones.com behöver nog fixas lite enligt mig, den var ganska tråkig. Men jag är glad att man kan beställa böcker över internet där också! Men jag ber nog min Farbror ta med dem när han kommer till Sverige istället.

Jag måste gå och göra mig iordning nu, ska på stan med my sweet friends, då jag ska hoppa in på Akademibokhandeln och på Ur och Penn. Sweet tips, kolla på böckerna i bokhandeln, köp dem på bokus.com ;)

Ciao!

korkskruvar och vackra leenden

Jag gjorde något totalt onödigt idag. Jag lockade håret. HELA håret fyllt med korkskruvar. Jag tycker att det blev ganska nice, när man satte upp det iallafall. Visst det tog en timme men det var värt det. Funderar på att göra det imorn om jag hinner, först ska jag duscha men jag kanske hinner ändå innan jag ska in till stan, om jag går upp typ.. halv nio.

Anyway, var ute idag förut faktiskt, låg och myste i solstolen och läste på Breaking Dawn. Sen blev det kallt och jag fick gå in, då var klockan ungefär kvart över fyra. Diskade och bar ut soporna och började sen med håret..

Vad har jag gjort annars idag? Jo kom på att Perfume ska stå med på min boklista. Och sen har jag dreglat efter Taylor Lautner, han som spelar Jacob i Twilight serien. En väldigt vacker bild kommer i slutet ;) Och jävlar vad den pojken kan le!! Jag har förmodligen aldrig sett ett sånt vackert leende tidigare, alltså jag skojar inte! Scrolla ner så förstår ni varför..

 
Utsläppt med korkskruvar (ofixad i övrigt)

Uppsatt, kärlek <3

Damn that boy can smile!

"Du måste ha ett liv också"

Igår kväll satt jag och gjorde en boklista över böcker jag har tänkt att läsa under sommaren, eller.. från och med nu till och med att jag börjar tvåan. Visst jag får fortsätta om jag inte är klar men jag har som mål att vara klar innan ;)

Alla böcker syns på bilden nedan, förutom en som jag inte orkade ta kort på xD Funderar även på att inkludera alla Twilight böcker... har bara med sista just nu och den är jag snart klar med.

Imorgon ska jag på stan med mina kära kompisar, jag tror att jag ska spana in lite Engelsk Fiction på Akademibokhandeln då och sen köpa dem på bokus... (billigare) . Jag har verkligen fastnat för engelska böcker nu så.. ja ^^

När jag berättade för pappa om min fina idé och fick reaktionen "du måste ju ha ett liv också", jag bara skrattade åt honom. Visst ska jag ha ett liv, men lite drygt blir det allt ibland när man ska åka bort så mycket, måste ju ha något att läsa på flyget ;)




The complete booklist:
Engelska                                                                            Svenska



A series of unfortunate events 9 - 13                    Harry potter och dödsrelikerna
The tales of the beedle and the bard                    Vingklippt ängel
Harry potter and the deathly hallows                     Känn pulsen slå
The Scarlet Pimpernel                                            Den femte systern
Anne of green gables                                             Sviken
Little women and good wives                                 skuggor från det förflutna
The Ruby in the smoke                                            Bakom stängda dörrar
Wolf Brothers                                                          Ljusglimtar
Blind beauty                                                            Spököns hemlighet
Breaking Dawn                                                       mannen utan förflutet
how to survive summer camp                                   livet går vidare
                                                                                      Den långa flykten

15 st                                                                              16 st


Fler engelska böcker kommer att komma till
Förvänta er bokrecensioner ;)

att komma till insikt

Det här lovet kommer vara en nystart för mig. Jag har tänkt väldigt mycket under helgen, vet inte om det beror på alla hormoner som jag just nu drunknar i men... Jag har tappat bort mig själv. När jag började gymnasiet ville jag inte vara som alla andra... jag ville inte bara vara en i mängden. Så jag kämpade för att sticka ut, att inte vara det som anses normal, att vara mig själv. Men någonstans i förändringen så tappade jag bort mig själv. Mamma hade rätt till en del, det var inte jag. Men det jag var innan... det var inte heller jag.

Allt för mycket hände efter nyår som gjorde att jag tappade kontrollen ännu mer. Jag har inte varit mig själv på länge men nu är det tid för en förändring.

Jag vill börja teckna igen, jag vill kunna skriva, jag vill tokläsa massor av böcker. Jag vill ta en spontan promenad ut i skogen. Jag vill umgås med kompisar. Jag vill älska livet. Jag vill strunta i alla personer som går mig på nerverna, jag vill strunta i kärlek, för jag har ju min kärlek redan, min familj, mina kompisar, min kreativitet. Behöver jag verkligen mer än det? Just nu känns det inte som så. Jag saknar inget i livet.

Jag rensade ur mitt rum idag, totalstädade varenda vrå. Tog ner alla affisher jag hade uppsatta. Skapade min egen galax i taket. bytte soffklädsel (som råkade spricka när vi tog på den men... sak samma, funderar på svart skinnklädsel ändå), gjorde rummet till mitt. Har tillochmed två små blommor i fönstret som jag själv köpt och som jag älskar och tar hand om.

I sommar kommer jag att ha det helt underbart hela tiden! Okej, jag får fömodligen sommarjobb (om det blir äldrevården så kommer jag nog tacka nej...) men direkt efter det så ska jag först åka till Göteborg, malmö eller köpenhamn och shoppa och njuta av vädret. Efter det ska jag och pappa ta en restresa en vecka till cypern, rhodos eller kreta. Kanske blir det så att restresan blir först, vet inte än.

Sen i slutet av sommalovet så ska jag och mamma dra till ett Spa över en helg eller åka en vecka till italien. Blir det spa så drar vi till italien på höstlovet. Jag ser verkligen fram emot det, sist jag var i italien var det så himla underbart! (om man räknar bort det faktum att jag blev magsjuk av maten)

Som sagt, en nystart. Jag kommer att förändras... fast det kommer nog inte märkas allt för mycket.

Längtar till den 25 april, då ska vi dels fira mig och min bror men jag ska också få rastaflätor av min moster, förhoppningsvis. och en eller två veckor senare blir det att fixa håret igen!

Daniela, Jacob, Bella, Eclipse

Idag Fyller Daniela 17 År =D =D Grattis Till Henne!! <33



Pappa försökte få mig att börja övningsköra idag, bara tio min, lära mig bromsa, växla, och sånt. Men seriöst... jag känner mig fan inte redo för det... Jag vill ha körkort men vill inte lära mig köra bil.... Så nu kommer skylten Övningskör ligga i baksätet framöver.... och tillslut kommer jag bli tvingad att sätta mig bakom ratten. Och jag lovar er, att det enda stolpen som finns på parkeringen där jag ska övningsköra först, den enda stolpen, kommer jag att köra mot! Jag lovar...

Så satt jag och läste Eclipse förut idag... tårarna strömmade ner för ansiktet i sju hela sidor. Jacob och Bella.... perfect, but still not....

"His arms curled around me and he hugged me securely while he whispered in my ear.
'That would have been our first kiss. Better late than never.'  "

bara 50 sidor kvar nu

Nano, sun, eclipse, tan and Wars

Jag har bestämt mig för att inte lägga ut bilder på bilddagboken längre, endast vid viktiga tillfällen som födelsedagar, skolavslutningar m.m.  Det betyder att jag förmodligen kommer att ägna mig mer åt min blogg.

Har ganska mycket att skriva om idag men ska försöka att hålla mig kort.

Min födelsedag i torsdags var den bästa födelsedagen genom tiderna!! Var på torget efter skolan tsm med 10 000 andra människor varav 5 var snälla rara timeare vid namn Cammie, Korre, Rust, Maddox och Zoreena. Vi stod ganska långt fram så vi såg ganska bra, ja det var nämligen såhär att FBK kom till torget eftersom de vann Sm guld på onsdagskvällen!!

Många fina bilder blev det, och kom riktigt nära spelarna också!! Jag skrattade åt mig själv för jag blev så hysterisk.

Fick en tårta på morgonen av Lina och Daniel, väldigt fin och god. Fick ett påskägg av Cammie och Korre som innehöll ett godsedjur.. typ en lemur, hermelin, jordekorre, råttaktig sötsak =D Jag döpte den till Nano. Fick ett svart porslinshjärta av Maddox också, superfint <3

Ska fira mig med släkten på måndag. Längtar!

Idag har det varit väldigt soligt ute så jag låg ute ett par timmar, solade och läste 150 sidor i Eclipse, tänkte fortsätta senare och läsa minst 50 till. När jag låg därute fick jag faktiskt lite färg också, solbränna here i come! (den bruna typen inte den röda)

Har även spelat Mafia och vampire Wars på Facebook från och med igårnatt, blev lätt beroende av det ^^

Och imorgon fyller SötDaniela år <33 17 år blir hon ;) Grattis till henne!!

ps, i love you

Innan jag går för att städa mitt rum (på min mors order) så tänkte jag lägga upp en nygjord bild i ps. Två tillochmed.

Läste ut new moon igår, börjar på Eclipse ikväll. <33

My kommer kvart i ett, jag tror jag cyklar till bussen, orkar inte gå xD

such a lonely day

Jag är hur trött som helst idag, sov ganska länge idag tror jag... kommer inte direkt ihåg hur länge. Och så tänkte jag game'a lite cs 1.6... så har mina maps försvunnit! Får snacka med grublish eller hermelin och se varför det har blivit så...
Jag ska plugga programmering idag och sen gå och lägga mig tidigt hade jag tänkt. Och läsa de sista 100 sidorna i new moon. Läste 100 igår och 110 dagen dessförinnan... Det var ganska skönt, boken är starkt beroendeframkallande och jag önskar innerligt att det ska hända något mellan Jacob och Bella trots... jag kanske inte ska säga för mycket? Någon som läser detta kanske inte har läst boken men vill?

Anyway, jag ska plugga senare, men mamma ville in till stan och jag har ett litet ärende jag måste ta hand om där också...

Jag har börjat jobba mer i photoshop, öppnat mina ögon och använt andra penslar för en gångs skull!! Underbart!

ni ska få två smakprov... eller kanske tre... nej två säger vi. En är ganska enkel och har gjort liknande förut men jag gillar den ändå.

 

(klicka för att se bilderna i större format)

Det är hon....

En låt som berört mig oerhört mycket just idag, med en vacker text, en vacker röst och ett underbart budskap. Har även en väldigt vacker bild till som jag själv har tagit.



Brolle - Det är hon

Som om hjärtat slutat slå
Våra blickar möttes
Som om det bara var vi två
 
Jag kom från en by du var från stan
Våra vägar möttes
Som om det bara var vi två

När hon tog min hand jag visste redan då

De e hon jag vill leva med
De e hon jag vill åldras med
De e hon jag vill dela alla dar

Du var sexton år
 En själ utan ett sår
 Du fick mig glömma alla svåra år

När hon tog min hand jag visste redan då

De e hon jag vill leva med
 De e hon jag vill åldras med
De e hon jag vill dela alla dar
 
De e hon som leder mig
De e hon som tar mig hem
 De e hon de e hon som jag älskar

Jag kan inte leva ett liv utan dig
 vart du än går finns du inom mig
 Mitt hjärta det brinner det slår så hårt
Men ta min hand vi ska aldrig skilljas åt
Aldrig skiljas åt

De e hon jag vill leva med
 De e hon jag vill åldras med
 De e hon jag vill dela alla dar

De e hon som leder mig
De e hon som tar mig hem
De e hon de e hon som jag älskar
 
 
(klicka på bilden för att få den större)
RSS 2.0