these violent delights have violent ends...

... and in their triumph die, like fire and powder. Which as they kiss, consume

Romeo and juliet

Var nära att köpa Hamlet idag, det var en modern svensk översättning som var parallell skriven med det engelska originalet. Så på första sidan var det engelska och andra var svenska etc. 

ska köpa fyra tragedier av Shakespeare för typ 70:- istället tror jag. fast det vore skönt att ha en svensk modern översättning också...

mat.

I've never had a dream come true

Vad gör man när personen man vill ha mest inte vet om det och till råga på allt bor "en bit" bort?
Vad gör man när gamla känslor återuppväcks lite grand, men tillräckligt för att tankarna ska koncentreras på den personen?
Vad gör man när nya erfarenheter leder till nya personer som man borde hålla sig undan från?

"you see I like this guy, but he doesn't know it. And then there's this other guy, who I used to like, and I kind of like him again. And there's this third guy... yeah I know, as if the two of them weren't enough. Well, anyway, he's like sweet and so on, but I really shouldn't.. you know, he's not my kind of guy and it will all get so complicated. What? Which one do I want the most? The guy who doesn't know about my feelings.. he would be perfect for me.. Why don't I go after him? Because I might fail, I mean, I don't want to look like a total jerk infront of him. But... maybe I'll see him soon, yeah, we're kind of going out of town for a couple of days and then.. maybe we'll go by and see him." 

måste göra mig iordning för jobbet, ska åka om en halvtimme

sleepy me

idag sov jag till klockan tio, det var första gången jag har sovit till längre än halv nio sen jag slutade skolan för fem veckor sen! Helt underbart... och sen så har far min tagit ledigt idag från fönsterbytandet så det är helt tyst i huset, åh jag tror jag är kär. 

det var ett tag sen som jag skrev något betydelsefullt, jag kan skriva få meningar, några få ord (som dock säger ganska mycket) men inget mer än det. Jag försöker mig ständigt på en ny novell men kommer inte längre än en halv, en sida, sen ger jag upp. Vad hände med mitt skrivande? Det gav upp innan jul typ. Kan det bero på att jag bara sitter i ett klassrum hela dagarna utan att gå utanför den kära kodlåsta dörren? Kan det bero på att jag går i skolan, åker hem, går i skolan, åker hem? Nej jag vette fan, hjärnstimulans, hur fixar man det? Träffa folk räcker tydligen inte, för jag har träffat kompisar flera gånger den här veckan, och jag träffar folk hela tiden på minigolfen. 

Blärgh!

Mamma sa något om att dra till Örebro någon dag och dra till Vingåker. Ska se om vi kan dra med pappa också. Jag vill till örebro! 

psst, ska få manikyr idag av mor min, efter att hon vart ute och gått. underbart <3

Not a day goes by without me thinking about that day when my life took a turn on to a new, bright road. You've changed me.

minigolf dag 6

I helgen var jag på bio med hanna, det blev The Proposal, helt sjukt rolig. 

Idag var det rabatt rensning igen, har ont i fingrarna och ryggen. sen har jag ont i fötter och ben för efter jobbet drog jag på stan med Cammz. Köpte Capribyxor på Cubus och underbara underkläder från lindex. Det finns inget bättre än att köpa underkläder!

Imorgon blir det kiosken och sen onsdag blir det förmodligen rabatten igen. Jag är supertrött och vill helst sova en hel vecka men.. har nio dagar kvar av arbete, varav fyra är utomhus. 

minigolf dag 5

Samtal från Janne imorse, "du behöver inte komma hit, det regnar så mycket så vi  öppnar inte ens" . Jag blev lycklig och drog till Bergvik med far min, där hoppade jag in på MQ och hittade en underbar gammelrosa t-shirt från 365 sunshine med fjädrar på, som såg ut att vara en aning blodiga.. alltså fjädrar som tryck, inte riktiga fjädrar. Jag kom att tänka på Sprengd Anka, mitt kära CS nic och ville verkligen köpa t-shirten, vilket jag också gjorde. 

och igår spenderade jag tre timmar i tre rabatter, jag brände mig på brännässlor, stack mig på tistlar och rev mig på rosor.

Inte på skrivhumör idag.... baibai

minigolf dag 3

Igår spenderade jag fyra timmar i en rabatt (eller tre rabatter snarare), en timme i skoghalls centrum och ytterligare en timme i kiosken. 

Idag kommer det att bli lite annorlunda, nu är det fem timmar i kiosken och en timme lunch. Tjoho! Nu när det är fint väder och allt... underbart... jag kommer nog att stressa sönder... tar med mig miniräknare! 30 * 15 i huvudet någon? 150*3... som blir 450! okej den var för lätt... men ni fattar vad jag menar.

Det ska regna torsdag och fredag, okej det regnar mest på torsdag, då jag ska vara ute. Men jag hoppas på en del regn på fredag också, för fredag och sol betyder mycket folk på minigolfen och jag klarar ärligt talat inte av det... 

Dock förstår jag inte hur aftonbladet och smhi kan ha så olika prognoser, seriöst, sol och moln samt regn melan 12-18 på smhi, men sol hela dagen från och med kl 12 till 22 på aftonbladet. Sen har vi ju yr.no som visar sol på dagen men moln på kvällen. going nuts here!

Måste nog börja göra lunch, funderar på nudlar och en sallad, gott? Hoppas...

Håller tummarna för mer rabattsrensning på torsdag, betongbanornas rabatter var ganska fulla med ogräs enligt en del. Hoppas inte Simon får ta dem, då blir jag sur xD

Hemma halv sex ikväll... yey...

minigolf

första dagen på sommarjobbet, fick åka hem för att vi skulle ha tre timmars rast... vi skulle inte börja jobba förrän 11, introduktionen på 10 min var kl 8. 

Arbetstiderna är då:
hos Janne (trädgård m.m) 08.00-14.00 varav en timme i kiosk samt en timme lunch
i kiosken 11.00-17.00 varav en timme lunch

Varannan dag är Janne varannan är kiosk, tre veckor. Handledaren i kiosken är endast med oss första veckan, fram till torsdag ungefär... 

nervös inför kiosken... kassaapparater bits... 

Cypern 2009

Jag är äntligen tillbaka! Eller det har jag varit i fyra dagar men det här första gången jag faktiskt orkat sätta mig ner vid datorn för att skriva. 

Den obligatoriska flaga-på-axlarna-och-se-ut-som-ett-fläckligt-djur fasen har börjat och jag försöker desperat att smörja in axlarna så att det inte ska flaga så mycket men....meningslöst. 

Imorse gick jag upp strax innan åtta, klädde på mig och gick ut och gick 2,5 km. Underbart men varmt! Efter det blev det kall dusch och en rejäl frukost! Sen har jag planerat att lämna in min mobil på service då min laddningskontakt inte funkar... har redan börjat ladda min andra mobil just in case. Strax 'r det dags för dammsugning och lätt rumstädning, sen kan jag lägga mig ute och läsa min senast inköpta bok: This Lullaby. Den ser ganska lovande ut hitills i alla fall. Men sen så läser jag Eclipse på kvällarna innan jag somnar... men den är jag snart klar med.

Om min Cypern resa då... jag har inga bilder på vår kära stationära (som vi snart kanske ska byta ut mot en ny!! Med LCD skärm och allt! ) så det får bara bli lite text... 

Min kära far är så otroligt social att han lärde känna personen som satt bredvid honom på planet, en som skulle bo på samma hotell som vi i en vecka precis som vi också skulle. Fru och två barn, två sönder i åldrarna 14 och 16 år. Vi kom att spendera nästan hela veckan med dem! 

Hotellet hette Tsokkos Paradise Village (om du nu vill googla) och var fyrstjärningt med underbar pool och väldigt fin strand. 

Vi låg för det mesta vid poolen men vi gick iväg till Nissi Beach två gånger om jag inte minns fel. Nissi Beach (Nisses Beach) är en "party beach" med skumbad, miss wet tshirt competitions och en snubbe som går runt och säljer "iskalla drinkar till heta brudar" (som hans tröja säger) och "Juicy drinks for sexy ladies" (Som han säger). Otroligt fint vatten om man håller sig på rätt sida, det finns ett ställe med massa alger också... det är det inte lika mysigt att bada ;)

På tal om alger så beställde min pappa en Traffic Light (drink) och john (som satt bredvid pappa på planet) kom tillbaka med en traffic light och en grönaktig slemmig drink, en traffic light där färgerna smält in i varandra. Vi döpte därför om den drinken till Nissi Beach, på grund av algerna där. 

Pappa och familjen, som var från Örebro, var ute och provdykte en dag, fick fint diplom och allt. Men det var inget för mig, vara under vatten är inget för mig.. 

Jag och far min gjorde den mest meningslösa turisttur vi någonsin gjort. Vi skulle upp till Famagusta, spökstaden. En övergiven del av staden Famagusta på den turkiska delen av Cypern som endast militären har tillgång till. Med skotthål i persiennerna och trasiga fönster samt fallfärdiga hus så är det väldigt populärt att åka längst gränsen och kolla på den övergivna staden som man inte får gå in i. 
   Det tog två timmar att ens komma till den turkiska delen, det var ca 2 mil... vi var tvungna att hämta upp massa folk och sen hamnade vi i tullen och allt. Sen såklart åker man inte direkt till huvudattraktionen utan nej vi ska till ett Ikon museum först och sen till några ruiner. YEY!!! 
   Resan kändes inte så värd direkt men... man har ju lärt sig något i alla fall.

Fredag kväll cyklade vi in till Ayia Napa, staden närmast hotellet, ca 3 km. Hade varit där någon dag innan fast gått strandpromenaden in den gången. Såg på fotbollens sista minuter utanför en italiensk restaurant och sen gick vi lite inne i stan. 

Lördag, den mest ansträngande dagen av alla. Cykla till Protaras och Fig Tree Bay (otroligt fin strand) klockan åtta på morgonen. Det var det enda sättet att undvika en del av värmen. Det var ca 12 km in till Protaras och det inkluderade två 60 graders uppförsbackar och en evighetsbacke som var way too long! Sen tog vi en annan väg hem så det blev ungefär 3 mil i stekande värme på en cykel ;) 
   Skulle åka till Konnos Bay, den enligt solresor gömda stranden. Hm.. gömd... Restaurant, toalett, dusch, omklädningsrum, trettiotal bilar i buskarna, vattensport, hotell.. inte så gömt enligt oss. Så vi stod och kollade på stranden ovanifrån istället. 
   Skulle även upp på Kap Greko, en klippa vid spetsen av cypern där man kan se större delar av medelhavet samt hela Ayia Napa och protaras. Den backen var inte snäll så vi stannade nedanför och åkte hem istället.

Söndagen var det bara att slappa och njuta av de få minuter man hade kvar i solen. Sen var det dags att åka hem. Sa hejdå till Familjen Örebro på Arlanda, satte oss i bilen och åkte hem. Stannade i Arboga på McDonalds, förmodligen den äckligaste McDonalds jag någonsin varit på. Flugor överallt, smutsiga bord och inga servetter... samt ett urval av mysko personer. 

Kom hem klockan elva, prick! det var bara att ta upp datorn, snabbuppdatera sig och sen sova! 

Så nu sitter jag här, tre dagar av frihet kvar sen ska man jobba. Minigolfen, here i come! Men idag ska man som sagt dels städa, sen åka och träffa Sara och Linn och köpa en liter jordgubbar att dela på, dra ner till skuggan och mysa med dem. Kanske träffar någon från klassen eftersom två av dem säljer jordgubbar utanför Ica! Sen ska jag hem till klockan sex då det blir att göra kycklingsallad till pappa och hans pokerkompisar, äta och sen senare göra en smulpaj på rabarber och jordgubbar. Sen ska jag läsa, lyssna på gubbarna när de spelar poker och bara njuta av kvällen. 

Ha det bra! 
RSS 2.0