Cyprus

Idag står packning på schemat, imorgon är det stockholm och på måndag blir det cypern. På hotellet finns det endast internet mot avgift så jag kommer förmodligen inte att ta med mig datorn, har funderat på det men jag får se... kanske för att se på film eller något, det vore ganska sweet faktiskt. 

Så på grund av detta är jag nog ganska inaktiv den kommande veckan, jag är tillbaka nästa måndag. 


Har inga bilder från midsommar, men Sara kom hit, vi såg på film och hade mys hela kvällen. Jag känner mig inte så skrivkunnig idag, jag vill helst ut innan solen går i moln. 

Kram <3

let it rain

"Och Angie sade: Varde Regn! Och regn det varde." 

Spöregn hela dagen med små korta uppehåll på max tio minuter. 
Litet solsken någon gång men det varade inte allt för länge.

"through the monsoon, just me and you" ja det passar ganska bra in idag, monsun regn for the win!

Det har kommit ut samples med två nya låtar från tokio hotel, och enligt personen som lagt ut dem ska det komma två album, ett på engelska och ett på tyska (detta ska Tokio Hotel ha sagt själva). Så.. det blir intressant att höra, ska lätt köpa båda! 



Sen idag har jag slängt massa kläder i tvätten, kollat vilka kläder som ska med till cypern och även tok lyssnat på Tokio Hotel's album Scream och sen typ.. städat väldigt mycket. Rensat massa väskor och sånt, hittade 7 alvedon och 40 kr ;)

Ciao!

skärpning

okej nu ska jag försöka mig på ett inlägg igen, på riktigt den här gången!

Mår bätte nu, för en gång skull. snuvig dock och nyser typ tre gånger per timme men det är nog påväg bort... hoppas jag ^^

Hade en dröm inatt... ytterligare en av mina mysko skruvade drömmar som givit mig insikt genom åren. Jag letade efter ett par jeans i min garderob. Men inte vilka jeans som helst utan ett par mer baggy jeans med tillgjorda hål i och de är väl... ja.. de är fejk slitna och är blå-grön-gul aktiga, lite skiftningar här och var. Ja det låter ganska hemskt men de är fina! ska se om jag hittar en bild någonstans. 

Anyway, jag letar efter dessa jeansen men allt jag hittar är ett par svarta. Jag har massa blåjeans i garderoben men det är inte de! Jag hittar ett par svarta slimmade som kanske ska föreställa mina cheap monday då.. Mamma försöker övertyga mig om att det är de jeansen som jag letar efter men jag vet ju att de inte var svarta utan blåaktiga! Vi står där och diskuterar och sen vaknar jag. Jag blir sådär dimmig i hjärnan och bara måste se om jag har kvar jeansen, jag kan ju inte ha slängt dem. Men jag hittar dem som tur är och ja... jag blir sådär förälskad igen. Jag har inte använt de där jeansen för de har inte varit "min stil" att ha den typen, för jag var väldigt inne i svart och slimmat där ett tag... Men de är bara för underbara att ha på sig!! Okej, mamma är inte allt för lycklig, speciellt inte när jag drar på mig en stor t-shirt á Tom Kaulitz style men shit the same ;) Jag passar inte i keps så hon kan ju vara lycklig för det ^^ 

Jag hittade en bild ;)

Där syns även hur jävla brun jag var förra året, det är helt sjukt! 

Och jag tror att jag börjar hitta min egen stil... fast det är bara de att den varierar så mycket så jag är aldrig säker på vad som verkligen är jag. Men idag ser jag då ut som på bilden fast utan den enorma solbrännan, fast lite brun är man allt!
(När jag väl hittat rätt ska jag fixa bloggdesignen, den är tråkig nu xD )

Jag drar till Cypern på måndag! Känns helt knäppt men.. Stockholm på söndag och sen... WIIII! 

Nu har jag lite saker att göra så Have a nice day ;)

Ps. Filmtips! Camp Rock! Den är faktiskt ganska bra, härlig musik och allt! 


update.. kind of

ingen stor update idag, mår inte tillräckligt bra för att sitta långa stunder vid datorn än. 

mysko i halsen men huvudet ger med sig tillslut. Kan äta mat igen, i måttliga mängder.

Skolan har slutat, saknar alla som fan redan... och som om saknaden inte är tillräckligt stor såg jag på Twilight förut... bara för att påminna mig om alla jävla underbara kompisar som jag inte kommer få se på ett bra tag... 1'a juli är första gången jag får se någon av dem igen, och sedan även 2'a juli. 

Cypern nästa måndag. Tror inte att datorn följer med, det var internet mot avgift där nere. Får blogga om det när jag kommer hem istället. 

9 av 13 möjliga Mvg i betyget. resten vg.
Stipendie på 1000:- som bästa programmerare i klassen (vad fan hände där?) 

Farbror kommer hit imorgon från England för att grilla, längtar som fan. ska diskutera mina Cambridge planer och lite engelska böcker med honom. 

Köpt lite böcker på Bokus.com, bland annat :
The Host by Stephenie Meyer

Melanie Stryder refuses to fade away. The earth has been invaded by a species that takes over the minds of their human hosts while leaving their bodies intact, and most of humanity has succumbed. Wanderer, the invading 'soul' who has been given Melanie's body, knew about the challenges of living inside a human: the overwhelming emotions, the too-vivid memories. But there was one difficulty Wanderer didn't expect: the former tenant of her body refusing to relinquish possession of her mind. Melanie fills Wanderer's thoughts with visions of the man Melanie loves - Jared, a human who still lives in hiding. Unable to separate herself from her body's desires, Wanderer yearns for a man she's never met. As outside forces make Wanderer and Melanie unwilling allies, they set off to search for the man they both love.

Before I die by Jenny Downham
Tessa has just a few months to live. Fighting back against hospital visits, endless tests, drugs with excruciating side-effects, Tessa compiles a list. It's her To Do Before I Die list. And number one is sex. Released from the constraints of 'normal' life, Tessa tastes new experiences to make her feel alive while her failing body struggles to keep up. Tessa's feelings, her relationships with her father and brother, her estranged mother, her best friend, her new boyfriend, all are painfully crystallized in the precious weeks before Tessa's time finally runs out. "Before I Die" is a brilliantly-crafted novel, heartbreaking yet astonishingly life-affirming. It will take you to the very edge.

Finns även på svenska och tyska

This Lullaby by Sarah Dessen

This "Publishers Weekly" Best Book of the Year from the acclaimed author of "Dreamland" is a captivating novel about a tough-as-nails girl and the unexpectedly charming boy who's determined to soften her up.

"morgonrock?"

Mamma kom hem förut med några kassar varav en utav dem var från MQ. 
"Men ska du ligga här imorn? Jag har ju köpt en klänning för avslutningen" 

Jag svarade med att säga något i stil med "aldrig i livet att jag är hemma imorgon, jag överlever inte om jag inte får gå på avslutningen" 

här kommer två hyfsade bilder på klänningen. 

hole in my heart

There's a hole in my heart 
where you used to be
You said you'll always be there
but I guess you lied to me

I cannot force you to stay
but yet I don't want you to leave
I did not lie when I said that I care
even if that is what you may believe

but please, if I got this all wrong
tell me before it's too late
because you seem so eager to get out
and you're not a person that I can hate



mitt jävla motgift

Min kära moder ville skoja lite med mig igår. Vi hade varit och shoppat en del under dagen och på kvällen gick hon ut och gick för att sedan hoppa in på macken för att köpa något. Hon kommer hem om slänger en skiva till mig. "Jag tänkte att du kanske ville ha den" sa hon och skrattade. Jag tar upp skivan. "Johan Palm - My antidote" Jag typ dog lite inombords först. "Mamma men ofta eller" "haha men du gillade ju honom" "gillaDE inte gillAR -.-" 

Men, även om jag inte gillar honom som person då jag tycker att han är lite väl stel (kroppspråk OCH personlighet) så måste jag erkänna att han gör ganska grym musik. Okej, det är så mycket Johan Palm som det någonsin kan bli men det går fan att lyssna på. Även om låttitlarna är lite Lame så är texterna för underbara ibland. Jag fastnade för en låt när jag stod och väntade på bussen förut. Satellite. Me not like the name but me liké the lyrics. 

If everything is meant to be
Tell me why you slipped away from me
Since you walked out of my door
My feelings have been growing more...
And looking back in time
I know you're all I could ask for (babe)

Wish my feelings didn't take so long
Wish I could've seen that I was wrong
Miss so much of you I can't go on
Cause everyday you're watching me 
From you satellite

When you wrote your digits in my hand
I took you as a one night stand
Thought I'd make it without you
But I know that's so far from the truth
Look up at the stars
Although so many you're the one

Wish my feelings didn't take so long
Wish I could've seen that I was wrong
Miss so much of you I can't go on
Cause everyday you're watching me 
From you satellite

You know I just can't forget you
If only fate would bring us back
I'd never let you out of my heart
I can't ignore this connection
Sick and tired of this pain
I know that we can make it again

Miss so much of you I can't go on
Cause everyday you're wathing me 
From your satellite

En annan bra låt är You're killing me, det var den jag fastnade för först. Albumet är definitivt värt att köpa om man gillar peppig gladpop, ja för det kvittar om Johan gillar rock för detta är pop! Han har ID3-taggar som säger emot honom ;) Och såklart en envis halvfinne (a.k.a rokkonen) =) 

btw, när jag var ute och handlade igår införskaffade jag en oerhört söt klänning (enligt mig) från H&M . Och de spelade Tokio Hotels "Sacred" i högtalarna i omklädningsrummet så nu har den kärleken plockats upp igen. Det var så underbart att lyssna på dem igår för alla 15-årings känslor kom tillbaka och det var bara för underbart. 

MTv movie awards

Alltså fan vad jag älskar Jim carrey, sitter och kollar på Mtv Movie Awards just nu och han vann pris för Bästa komikiska roll (typ) och hans tal var bara för underbart. Han bara sluta prata och sen hördes en röst som skulle föreställa hans tankar... 

okej Twilight vann precis pris för bästa film. 

Men anyway, Man hörde Carreys tankar som var något i stil med:
"Thats when it happened, I went totally blank. I had written a speech but I couldn't remember what it was. It was like someone took a spoon and scooped my mind out. I was choking in front of the world, infront of my peers, and infront of the good looking kid from twilight. mm mmm mm , somebody please overturn *homosexuella äktenskap*" 

Det var bara för underbart ;) Såg Robert Pattinson dö lite halvt och även Taylor Lautner. Sååå värt ;)

ZZ top @ Karlstad 3 juni 2009

Idag har jag varit med om något enormt! Inte nog med att dagen började med ett nästan mvg på fysikprovet (vg i slutbetyg) och mvg på både matte B provet och även i kursen matte B och C. Jag åkte även till Gustav för att filma till vårat projekt igen och sen efter det begav jag mig till löfbergslila arena i Karlstad för att se på legendariska ZZ Top! Ett band som var enormt på den tiden då mina föräldrar var unga. 

Bilderna tillhör min morbror och om de publiceras på annan sida än denna  krävs det en länk hit.



zz top består av Billy Gibbons, Dusty Hill och Frank Beard (Frank är dock den enda utav medlemmarna utan skägg). De bildades i Texas 1970 och spelar bluesrock och boogierock. De har blivit invalda i Rock and Roll hall of fame och har släppt 22 album varav 8 är samlingsalbum och ytterligare ett album har planerats att släppas i år.

Konserten:

Såklart gick det ytterligare en halvtimme efter utsatt tid innan de började spela och folket var inte allt för mycket men större delen av sittplats var ändå fylld. 

Jag har själv aldrig hört bandet tidigare så jag kan inte nämna alla låtar som spelades. 

I början var det helt okej att lyssna på men det kändes mer som att de spelade de låtarna som utfyllnad av konserten istället för.. Let's get this party started låtar. För det var trots allt inte förrän efter en timme som allt började på allvar! Låtar som "gimme some lovin", "sharp dressed man" och "legs" fick hela ståplats (och sittplats) att jubla och nu började stämningen på allvar. Tyvärr var det då bara en halvtimme kvar av konserten och de avslutade med en Encore med ytterligare två låtar. Men Billy och Dusty var bara ett par superstörtsköna grabbar som definitivt var värda att se! 

Jag skulle nog ge konserten ett helhetsbetyg på 3+ av 5. Lite mer mellansnack för att göra mer show utav det hade inte skadat.

Bästa låt: Gimme some lovin
näst bästa låt: Sharp dressed man
Skönaste text: Catfish blues 


Hittade precis setlisten för konserten på http://ungman.blogspot.com

1. Got Me Under Pressure
 2. Waitin’ for the Bus 
3. Jesus Just Left Chicago 
4. Chevrolet 
5. Pincushion 
6. Future Blues 
7. Cheap Sunglasses
8. I Need You Tonight 
9. Catfish Blues 
10. Foxey Lady 
11. Heard It On The X 
12. Just Got Paid 
13. Gimme All Your Lovin’ 
14. Sharp Dressed Man
15. Legs 
16. Jailhouse Rock 
17. La Grange 
18. Sloppy Drunk/Bar-B-Q Medley 
19. Tush

Vet även att "I'm bad, I'm nation wide" var med någonstans där också ;) 

videon till Sharp Dressed Man, den är bara för skön!


Tatuering

Hade en liten diskussion med min moder här om dagen. Vi pratade om tatueringar... visst, så fort jag nämner det så säger mamma något i stil med "så länge du bor under mitt tak" eller "så länge du är min dotter". Men den här gången fick jag inte ett sådant svar, okej, först, men jag lyckades få bra respons för en gångs skull. 

Jag har tänkt mig ordet Sisu och endast en Karjalaanruusu (Finnros, prickly rose) som är Norra Karelens (i Finland) landskapsblomma. eller några prästkragar. Karjalaanruusu för att mamma växte upp i Norra Karelen, prästkragar för att det är mammas favoritblomma. 

"Sisu är ett ord som på finska betyder kampvilja, envis uthållighet, ilska, att aldrig ge upp. Sisu sägs ibland vara typiskt för det finska folklynnet. Ordet "Sisu" fick internationell spridning under finska vinterkriget där Finland kämpade mot Sovjetunionen."

Har gjort två prover i photoshop, vilken blev finast? Om jag övertalar min mamma så kommer jag göra tatueringen nästa år i april, runt min 18 års dag.  (färgerna blir såklart annorlunda) Har tänkt ha den på skuldran.. kanske ankeln eller något.
RSS 2.0