En riktig stjärna

Jag är inte religiös. Jag har aldrig varit det. Jag blir det runt begravningar och dop, men inte på det sättet att jag plötsligt tror på gud. Jag har ett väldigt öppet sinne, jag tar emot det "moderna samhället" och är glad när förändringar sker. Tyvärr finns det de som inte är som jag, de som är trångsynta och vänder sig till bibeln varje gång något "strider mot naturen". Ett exempel på detta är homoäktenskap. Jag har läst om de som tycker att det är fel, äckligt, mot naturen, att det inte är ett äktenskap som godkänns i Guds ögon. Ett exempel på det är denna bloggare: http://www.apg29.se/blogg.php?artid=2998 . Jag blir faktiskt näst intill ledsen när jag läser om detta. Alla får ha sina åsikter, ja. Men, jag tycker att det här bara är sjukt. Vad är det för fel på homoäktenskap? Att de som gifter sig inte blir man och hustru? Är det sjukt? Är det onaturligt? Jag anser att det är helt naturligt. Jag ser inget konstigt i det. Jag är bara glad att två människor har lyckats finna varandra och att de har den kärleken till varandra. 

Just det där blogginlägget skrevs utifrån denna artikel på aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article7370202.ab där det står att Peter Jöback äntligen fått sin Oscar. Jag kan inte vara gladare för hans skull. Peter är en underbar människa och artist, han är så otroligt stark som vågar stå för den han är och inte tryckas ner av alla som anser att homoäktenskap är fel. Hallå, kyrkan har godkänt det!

Efter att ha läst den där artikeln om Peters giftermål ser jag om möjligt ännu mer fram emot konserten jag ska på i höst. Jag är så glad att han och Oscar äntligen fått gifta sig, istället för att bara ha registrerat partnerskap. Konserten kommer att bli bra, och Peter kommer lysa som en stjärna, för det är precis det han är.

Små tips i sommarvärmen

Att ha tålamodet att ligga utomhus och bara sola utan att göra någonting är det inte många som har. I alla fall inte jag. Om jag sover går det bra, eller om jag läser, skriver, vad som helst! Men att bara ligga där och svettas går inte ens när jag lyssnar på musik, i så fall måste jag somna och det är inte det lättaste mitt på dagen. Så därför bestämde jag mig idag för att faktiskt göra någonting istället för att bara ligga där, man blir ju brun även om man rör på sig ;) Här nedan följer lite tips på vad man kan göra om man har samma icke existerande tålamod som jag...

1. Ägna dig åt trädgårdsarbete, klipp gräsmattan eller rensa rabatterna (fungerar då bara om du faktiskt har en gräsmatta och rabatter, som jag) 
2. Stenbeläggningar är jättefint, men inte när det är fullt med ogräs mellan stenen, rensa! (detta gjorde jag, hehe)
3. Vart är det där gamla kubbspelet som vi hade förra sommaren? Leta fram det och ordna en liten get-together med kompisarna (gissa vad jag ska göra)
4. Leta fram lite roliga grejer i förrådet som kan komma till hands senare, jag fann vår försvunna frisbee i grillskåpet faktiskt. Du kanske hittar något som går att använda på midsommar!
5. Ta en välförtjänt paus, ta en glass eller en macka och sätt dig ute i solen.
6. Rör på dig! Att gå ut och gå eller cykla ger motion och en solbränna ;) (om du håller dig i solen dvs)
7. Kolla med föräldrarna om det är något som behöver göras hemma, ex vattna blommorna utomhus. 

Innan denna dag är slut kommer jag ha hunnit rensa vår enorma rabatt, snyggat till den stenbelagda gången, vattnat blommorna, cyklat och jag har faktiskt tänkt se solnedgången ikväll (med min kamera) om jag orkar och himlen är molnfri. Så det kmr bli cykel x2, en gång för motion och en gång för skojs skull (solnedgången är inte direkt utanför mitt hus). Och till råga på allt kommer jag ha jobbat på min bränna, jag vill inte se för blek ut när jag åker till cypern, för ja, jag ska dit!)

Summertime

Sommarlovet har börjat vilket betyder att det blir lite glest mellan uppdateringarna (som om det inte varit det förut men...). Jag hade min första arbetsdag idag, gick upp klockan 06.00 och åkte hemifrån en halvtimme senare, slutade halv fyra och åkte sedan hem för att somna på altanen i solen. Imorgon blir det jobb igen och efter det får vi se hur det blir, jag hoppas på att jag får jobba minst en dag till denna vecka, och även några dagar v26/27. *

En resa till Cypern är bokad den 16 juli. Ett Tsokkos hotel i Fig Tree Bay blir i en vecka! Längtar bara lite ;)

Mad Skillz

Internet har varit nere ett bra tag nu, men tack vare mina mad skillz så lyckades jag få våran nya router att fungera tillslut. 

Det har hänt mycket på sistone. Jag har blivit chatterkrönikör för NWT (för er non-locals så är det en tidning i värmland). Vilket innebär att jag ska få skriva några krönikor i NWT. Det känns dock inte som om det kommer bli så många, kanske 2-3st bara. Men det är ju i alla fall något! 

Och nu har skolan slutat, eller på fredag men det var ledig dag idag och imorgon, då är det dags för några av mina kompisar att ta studenten så då ska jag gå på det. 

Nu är jag dock sliten efter ett par stressiga veckor så jag ska nog lägga mig och sova ett tag, eller kanske äta och få lite energi.

blö

Internet fortfarande borta tyvärr.
RSS 2.0