Har gått och blivit aktiv

Nu när sommaren är här så är det ju nästan jämt väder för att gå ut och gå eller cykla eller något liknande. I förrgår cyklade jag 6 km, igår gick jag 8, idag ska jag cykla 1 mil (+ 8 km kanske) och sedan ska jag fortsätta att gå resten av dagarna. Någon dag bör jag dock vila, för jag har ganska ont i ena låret... träningsvärk eller någon form av sträckning, jag vet inte. 

Och även om jag skulle vilja cykla mer så är det viktigast att jag går, för i förrgår köpte jag nya löparskor. Om två veckor befinner jag mig i Åre där jag ska bergsvandra... då måste jag ha gått in de där skorna. Som tur är så är de bekväma, så det ska inte vara något problem... 

Så gick det till när jag blev aktiv. För att hålla uppe tempot tar jag med mig pappa ut och går ibland. Då tappar ingen farten och vi håller jämnt tempo i 5 km. =) 


Något gammalt, något nytt

Lite låttips såhär på eftermiddagen. Några gamla låtar samt några relativt nya. 

Vi börjar med de gamla, alla är från Eldkvarn (Ni vet Plura...)
1. Pojkar, Pojkar, Pojkar
2. Somliga går med trasiga skor
3. Fulla för kärlekens skull
4. Vi föll genom natten
5. Kärlekens tunga

Och så såg jag på MTV imorse och trillade över dessa låtar:
1. Don Omar - Danza Kuduro
2. Rihanna - Only Girl
3. Katy Perry - Last friday night
4. Eminem - Beautiful
5. Chris Brown ft. Justin Bieber - Next to you

Okej den sista såg jag faktiskt inte, men tog med den bara för att jävlas ;) Låten är väl gullig, på sitt eget sätt... men kan inte påstå att Chris och Justin utgör den bästa duon jag hört. Angående videon ser det mest ut som man tagit två separata videos och satt ihop dem, de låtsas inte om varandra fastän de står bredvid varandra och dansar. This aint no one man show guys....

Dagen efter

Efter en väldigt trevlig midsommarafton har jag återigen vaknat upp. Ett strömavbrott, 5 sudokus, 7 km och en fläskfiléomelett senare sitter jag här. Finns inte så mycket mer att säga, förutom att jag tog några otroliga bilder igår som kanske kommer upp här om några dagar. Jag är lite sliten, så ska dra mig tillbaka till tv:n och en chokladkaka.

Tagen förra året

En midsommarmorgon

Klockan är kvart i elva och jag har redan hunnit med att handla, dammsuga, äta frukost, skriva ut ett tillägg till snapsvisehäftet som jag gjorde i början av veckan samt städat övervåningen. Vid tre kommer gästerna, vid sju kommer en av mina kompisar. Full rulle hela dagen. Jag längtar! 

Vädret kunde varit bättre, men hoppas att solen tittar fram senare under dagen =)

Glad Midsommar everybody!

Sandviken, här ger vi ut fel nummer

Idag, var jag ute och gick med pappa. När jag kom hem har jag tre missade samtal från två olika nummer. Nyfiken som jag är kollar jag såklart upp numren på Eniro. Två personer från sandviken, förmodligen sambos med tanke på de olika efternamnen men samma adress. Detta är fjärde gången någon från Sandviken ringt eller sms'at mig. Alla söker de en Sofi. Jag har ingen aning om vem denna Sofi är då jag inte hittar henne på internet, för jag vill så gärna se hur lika våra nummer är eftersom folk hela tiden slår fel! Eller har hon gett ut fel nummer kanske? 

Hur som helst sms:ade jag tillbaka till ett av numrena idag och sa att de ringt fel och det vore bra om de kunde sluta med det, precis som resten av Sandviken. Hoppas de lyssnar...

Bilder från Bal och Student

Okej, nu ska jag ta modet till mig att lägga upp några bilder från både balen och studenten, det blir inte många, men några i alla fall. 



Bilen lånade vi över dagen, som tur var började det inte regna förrän tjugo minuter efter vi kommit hem. Sedan var det mottagning från halv fem till halv nio.

First week

Första veckan avklarad. Under de sju dagarna hann jag med att:
- Cykla 3,5 mil
- Gå på stan med en kompis
- Baka Bullar
- Göra en smulpaj
- Träffa min bror
- Träffa farmor och farfar
- Gå på Gladiatorerna
- Köpa två par jeans på rean
- Städa och diska

Den kommande veckan har jag bara midsommar inplanerat. Och att buda på en lägenhet. Och så måste jag röra på mig. Kanske baka något mer? 

Just det, igår gjorde jag en underbar vegetarisk pastasås med aubergine och mozzarella. Receptet är från Jamie Oliver, och det är underbart! Tror att jag lagt upp det tidigare kanske? Eller åtminstone berättat om det?

Facebook irl

"Ever thought how odd your online life is? Ever thought what could go wrong? This film looks forward to ENO's production of Nico Muhly's new opera 'Two Boys'.
A new opera that lifts the lid on the dangers of living our lives online."

Måste erkänna att sättet de promotar den på är awesome, kolla in videon nedanför.

En dag på stan

Som sagt cyklade jag in till stan igår, det är väl lite mer än en mil eller så... För första gången var det inte motvind på Hammaröleden, så det gjorde en ju glad. Ca 45 minuter tog det, vilket jag är väldigt stolt över. 

När jag går på stan med min kära Sofia har jag alltid kul, för hon drar in mig i alla butiker och får mig att prova massa kläder (som jag annars inte har tålamod till). MQ har rea just nu, på en klänning som jag spanat in sedan den kom in i butik. (Nu finner jag såklart ingen bild på den och är för lat för att ta kort med kameran). Begav mig iväg med mina presentkort på kvällen till Bergvik för att MQ inne i stan inte hade min storlek. Den passar perfekt... men lilla jag funderar ändå på att lämna tillbaka den -.- "Nej men den är ju lite tajt, jag kan inte bli större, och axelbandet åker ner så då måste jag ha klädtejp... blablabla" 3 dagars öppet köp, vi får se hur det går. 

Vi provade kläder hela dagen, tog en underbar chokladglass/mangosorbet på Carli Choklad, åt helt ok mat på Duvan och hade skitkul helt enkelt! 

Vägen hem var inte lika rolig... att säga att jag hade ont i rumpan är nog en underdrift. Sedan i måndags har jag cyklat 5 km varje dag, och igår en mil. Så det gjorde ont. Väldigt ont. Jag tänker inte cykla på hela 3 dagar! 

Nu är det dock dags att städa för mig, och sedan ska jag baka bullar! (Desperate housewife mode activate)

Så nära....

Jag hade lägenheten i min hand. Så kom budgivare nummer 4 in i leken, och sen vaknade nr 2 upp igen. Det närmar sig nu, och jag vet att folk sitter på sina lägenheter tills folk som jag blir desperata och betalar "vadsomhelst" för att få en lägenhet. Fan....


Bara för det cyklar jag in till stan istället för att ta bussen sen...

It has begun...

Nu har sommarlovet börjat på riktigt. Solen skiner ute, det är måndag och imorse cyklade jag ner till ICA för att köpa jordgubbar till frukosten. 

Det som inte är gött är att mina läppar är så torra att de svider hela tiden. Är det en förkylning på gång eller jävlas de bara med mig? 

För de där dagarna då man inte har något att göra, det regnar ute och det är bara skit på tv:n så finns det några länkar att fördriva tiden på. 
Se.fmylife.com - F.d. fanförmittliv, läs om folks tragiska liv - framkallar skratt... tills man inser att samma sak hänt en själv. 
fmylife.com - engelska fanförmittliv
Failbook.com - Awesome facebookuppdateringar som bara måste läsas
Poorlydressed.failblog.org - I USA klär sig folk som de vill. Här är beviset. 

Failblog.org har många olika underkategorier, bl.a. Icanhazcheezeburger, know your meme osv. It never ends! 
Sedan har vi såklart de härliga svenska sidorna: Tjuvlyssnat, tjuvtittat och felsms. 

Nu ska jag dock lägga mig ute och skriva lite grand, behöver komma igång på allvar med den där jävla boken....

Have a nice sommarlov everybody!

Friheten är total

Nu har valsen valsats, fotona blivit tagna och den gamla B-forden har blivit åkt i. Alla exalterade leenden har ersatts av ett fridfullt, nöjd leende. Vi har dansat tills benen givit vika och fötterna protesterat, vi har ätit förvånansvärt god mat och skrattat tills kinderna värkt av glädjen. 

Nu har dörren till A11 stängts för gott, musiken har tystnat, datorerna är avstängda, skåpen inslagna och inget chatter hörs längre. Spänningen i luften, som man nästan kunde ta på igår, är nu borta. Friheten är total. Vi har sprungit ut, hälsat på släkt och vänner, sett bilder på alla från när de var små, fått presenter och sedan festat hela natten. Både Bal och Student är nu avklarade.

Imorse vaknade jag tjugo över elva, och har sedan dess suttit vid både tv och dator. Just det är inget speciellt, men känslan av frihet som jag upplevt under hela dagen däremot... den är unik. Nu väntar ett sista sommarlov. Inget sommarjobb. Bara vila, sola, läsa och ha de gött.

Moving on with my life

Förhoppningsvis har jag en lägenhet om en och en halv vecka. Om inte mindre än fem dagar har jag tagit studenten. I augusti flyttar jag hemifrån till en helt annan stad. En kompis flyttar med till samma stad, resten sprider ut sig, precis som klassen. 

Idag har jag dock lätt att acceptera att jag inte kommer att se många av dem igen, life goes on, och trots att vi har varit en bra -  smått dysfunktionell - klass, så har jag inte blivit så "tight" med många av mina klasskompisar. Det är en utvald skara som jag verkligen kommer att sakna, som kommer att lämna något efter sig hos mig. 

Nu har jag en härlig sommar att se fram emot, med bergsvandring, någon form av konserter och massa sol och bad med tjejerna. Att ligga ute och pressa, det är något jag ärvt av mamma, något som jag älskar. Idag somnade jag en timme, för att bli väckt av pappa som tyckte att jag borde vända på mig så att jag inte blev bränd. Den timmen var helt underbar. 

Nu, som i denna stund dock, ska jag äta en bulle eller två, dricka lite iste med min far på trappen och njuta av solskenet här hemma i Solgläntan.

lägenhet

Jag kan ha hittat en perfekt lägenhet. Eller ja, i läge och kök i alla fall. Jag får plats och badrummet är okej. Hyran är låg och allt. Skolan slutar om en vecka och en dag. Sedan börjar sommaren...
RSS 2.0